Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto

kuvaus

Vuodesta 1944 lähtien on Tampereen kaupungin talousarviossa ollut määräraha luovan kirjallisen työn palkitsemiseen. Tampere oli ensimmäinen kaupunki, joka ryhtyi palkitsemaan kirjailijoitaan - kyseessä on siis maamme vanhin kaupungin jakama kirjallisuuspalkinto.

Kaupunginhallituksen asettama toimikunta valitsee vuosittain ilmestyvästä kirjallisuudesta palkittavat teokset seuraavien sääntöjen mukaan: Luovan kirjallisen työn palkinto on annettu tamperelaisten kirjailijoiden tai Tampere-aiheisista julkaistuista kaunokirjallisista tai muun luovan kirjallisuuden teoksista.

Palkinto jaetaan ilman kilpailua Luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunnan harkinnan mukaisesti. Osa jaettavasta summasta on mahdollisuuksien mukaan käytettävä hyvän nuoriso- ja lastenkirjallisuuden palkitsemiseen.

Vuodesta 2013 alkaen Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinto on Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto. Palkitsemistoimikunta on edelleen nimeltään Luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunta.

Palkinnonsaajat

Palkitsemisvuosi

Palkitsemisvuosi

Palkitsemisvuosi

Palkinto

Palkitsemisvuosi

Palkinto

Palkitsemisvuosi