Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto

kuvaus

Vuodesta 1944 lähtien on Tampereen kaupungin talousarviossa ollut määräraha luovan kirjallisen työn palkitsemiseen. Tampere oli ensimmäinen kaupunki, joka ryhtyi palkitsemaan kirjailijoitaan - kyseessä on siis maamme vanhin kaupungin jakama kirjallisuuspalkinto.

Kaupunginhallituksen asettama toimikunta valitsee vuosittain ilmestyvästä kirjallisuudesta palkittavat teokset seuraavien sääntöjen mukaan: Luovan kirjallisen työn palkinto on annettu tamperelaisten kirjailijoiden tai Tampere-aiheisista julkaistuista kaunokirjallisista tai muun luovan kirjallisuuden teoksista.

Palkinto jaetaan ilman kilpailua Luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunnan harkinnan mukaisesti. Osa jaettavasta summasta on mahdollisuuksien mukaan käytettävä hyvän nuoriso- ja lastenkirjallisuuden palkitsemiseen.

Vuodesta 2013 alkaen Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinto on Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto. Palkitsemistoimikunta on edelleen nimeltään Luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunta.

Palkinnonsaajat

Palkitsemisvuosi

Palkitsemisvuosi

Palkitsemisvuosi

Palkinto

Palkitsemisvuosi

Palkinto