Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pensionaatti

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanko, hankolainen pensionaatti joskus viisikymmenluvulla. Huolellisesti katettuja aterioita säännöllisin väliajoin, uimapukuja kuivamassa, krokettia; kaksikymmentä huonetta, itäinen lasiveranta ja läntinen lasiveranta, kirjasto, sali, salonki, pystejä ja palmuja. Kuvassa ikivanha omistajatar ja hyvin suitut vieraat, Ebba-täti, asessori, isä, äiti. Sekä Heinömän Tuija, nuori mutta jo niin mahdottoman paljon kokenut ja elämään niin kyllästynyt. Tärkeimpänä kaikista kuitenkin keittiön Heljä, apulainen, jolle mikään ei yleensä luonnistu, mutta jonka hurmioitunut rakastuminen nuorempaan päiväläiseen saa täyttymyksensä samoihin aikoihin kun pensionaattiin tulee ihan oikea filmiryhmä filmaamaan ihan oikeaa suomalaista elokuvaa.
Ja kaikkialla, pelkkänä silmänä ja korvana, pieni tyttö, pakahtumaisillaan uteliaisuudesta, täynnään elämän ennakkoaavisteluja.

Tytti Parraksen uusi romaani koostuu sarjasta heleitä, herkkiä akvarelleja eräältä kesältä, josta on jo kauan. Se on myös kertomus rakkaudesta ja sen ikuisista, aina kuitenkin yhtä yllättävistä ja järkyttävistä laeista. Parraksen proosa lumoaa; se elää täysin ainutlaatuisella tavalla, on täynnä merkitystä ja sisältöä joka ulottuu pitkälti kuvattujen tapahtumien ulkopuolelle.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja