Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy

Täky 10.8.2020
Monissa perheissä eletään tällä hetkellä aika jännissä tunnelmissa, kun koulujen alku on edessä ihan näinä päivinä. Nora Lehtisen ja Anne Muhosen sympaattisessa ja lämminhenkisessä selkokirjassa Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy ollaan samoissa tunnelmissa. Jännitys on käsin kosketeltavaa, kun on niin monta uutta ja muistettavaa asiaa. Mutta vaikka välillä jännittää kovastikin, on syksyssä ja koulussa paljon iloa ja seikkailua. Kirjassa...

Kirjahyllyt

Yläkoulun Nuori Aleksis 2020 -palkinnon ehdokkaat

Kirjahylly
Keväällä 2020 käynnistyi ensimmäinen yläkoulun oppilaille suunnattu Nuori Aleksis -projekti. Kymmenet nuoret lukivat pinoittain kirjoja – ahkerimmat kaikki 68 listan teosta. Tämän vuoden Nuori Aleksis -palkinnon saajaksi ovat ehdolla: 

Uuteen kouluun

Kirjahylly
Koulut alkavat pian ja monella voi olla edessä ihan uusi koulu ja uudet kuviot. Tähän hyllyyn on kerätty otos kirjoja, joissa aloitellaan opiskelua uudessa koulussa.

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lukutaito heikkenee eikä kirjat kiinnosta – mitä kirjasto voi tehdä?

Artikkeli 31.8.2020
Tämä kirjoitus pohtii, mitä kirjasto voisi tehdä saadakseen vähän lukevat lukemaan – ja kuinka ne lukuhaluttomat ylipäätään saataisiin kirjaston vaikutuspiiriin.

Lukuloma 2020 – vinkkejä nuorille

Artikkeli 2.9.2020
Sivupiirin nuortenkirjavinkit lukulomalle. Nautinnollisia, jännittäviä ja hauskoja lukuhetkiä!

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).