Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Pihla piirtää parhaan ystävän

Täky 15.2.2024
Pihla on jo koululainen, mutta häntä pelottavat monet asiat, kuten eksyminen äidistä kaupasta, bakteerit ja se, miten oikein pitäisi käyttäytyä muiden seurassa. Asiaa ei auta, että pikkuveli Mehupurkki saa jatkuvasti hengenahdistuskohtauksia ja häntä täytyy käyttää sairaalassa. Uusi lukuvuosi on juuri alkanut ja Pihlan entinen paras kaveri Veera on muuttunut oudon vältteleväksi ja kaveeraa ilkeän Raisan kanssa. Pihla käy tunnetaitopettaja...

Kirjahyllyt

Romantasiaa nuorille

Kirjahylly
Romantasia on noussut uutena trendinä etenkin kirjasomessa, mutta mitä romantasia oikeastaan tarkoittaa? Romantasian nimestä voi jo päätellä, että genre yhdistää romantiikkaa ja fantasiaa. Romantasian suosituimpia nimiä on Sarah J.

Scifikirjoja lapsille

Kirjahylly
Mitä tehdä, kun kaikki Kepler62 -kirjat on jo luettu? Kiinnostavatko avaruusolennot, aikamatkat, robotit, tulevaisuuden ihmekojeet ja vieraiden planeettojen tutkiminen?

Scifiä ja dystopiaa nuorille

Kirjahylly
Suurin Nälkäpelin vanavedessä syntynyt nuorten dystopian ja scifin aalto on jo takana, mutta viime vuosina on silti ilmestynyt kiehtovia uusia avaruusseikkailuja ja synkkiä yhteiskunnallisia tulevaisuuskuvia.

Jouluisia nuortenkirjoja

Kirjahylly
Parhaiten joulutunnelmaan pääsee asettumalla viltin alle glögimuki toisessa ja hyvä joulukirja toisessa kädessä. Klassikot tuovat nostalgisesti nenään menneiden joulujen kuusen tuoksun.

Joulukuvakirjoja

Kirjahylly
Nurkissa hiippailee tonttusia. Joulukuusen oksilla kimaltaa ja helisee joulun taikaa. Parhaaseen joulutunnelmaan pääsee rauhoittumalla hetkeksi kiireiden keskellä ja istumalla alas lukemaan yhdessä hyvää kirjaa.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Runeberg Junior 2024 -palkinto teokselle Mitt idiotiska liv

Artikkeli 6.2.2024
Vuoden 2024 Runeberg Junior -palkinto on myönnetty Petra Lillsund Botéuksen kirjoittamalle ja...

Klara -selkokirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2024 julkistettu

Artikkeli 15.2.2024
Lasten- ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klaran ehdokasteokset on julkistettu. Ensimmäistä kertaa vuonna 2024 jaettavan palkinnon ehdokkaat valittiin vuosina 2022-2023 ilmestyneistä kotimaisista selkokirjoista. 

Sivupiiri vinkkaa

Video
Lukuvinkkinä Magdalena Hain Sarvijumala (Otava, 2023).

Sivupiiri page row 4 title