Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Amiraali

Täky 26.10.2020
Amiraali kertoo pienellä paikkakunnalla asuvasta 17-vuotiaasta Niilosta, jolle yhteiskunnan tarjoama miehen rooli tuntuu liian ahtaalta ja rajoittavalta. Niilolla on skeittiharrastus ja parransänki, mutta myös kajaalia silmissään ja herkkyyttä sydämessään. Aikuisuuden häämöttäessä yhteen lokeroon asettuminen alkaa tuntua yhtä vieraammalta ja vaikeammalta. Onneksi Niilolla on ihmisiä, joiden tuella hän pääsee murtautumaan kotelostaan, ja voi...

Kirjahyllyt

Mitä lukea Potterin ja Percy Jacksonin jälkeen?

Kirjahylly
Oletko jo lukenut Harry Potter- ja Percy Jackson -kirjasarjat? Kaipaatko lisää lukuvinkkejä fantasiakirjoista?

Yläkoulun Nuori Aleksis 2020 -palkinnon ehdokkaat

Kirjahylly
Keväällä 2020 käynnistyi ensimmäinen yläkoulun oppilaille suunnattu Nuori Aleksis -projekti. Kymmenet nuoret lukivat pinoittain kirjoja – ahkerimmat kaikki 68 listan teosta. Tämän vuoden Nuori Aleksis -palkinnon saajaksi ovat ehdolla: 

Uuteen kouluun

Kirjahylly
Koulut alkavat pian ja monella voi olla edessä ihan uusi koulu ja uudet kuviot. Tähän hyllyyn on kerätty otos kirjoja, joissa aloitellaan opiskelua uudessa koulussa.

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten selkokirjoja jo monipuolinen valikoima

Artikkeli 13.10.2020
Lasten selkokirjoja jo monipuolinen valikoima – Lukutaidon alku voi syttyä pienestäkin kipinästä Päivi Heikkilä-Halttunen Jo yli 10 prosenttia suomalaisista hyötyy selkokielestä, joka on sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä yksinkertaisempaa.

Aarresaari-palkinto 2020 jaettu

Artikkeli 21.10.2020
Joka toinen vuosi jaettava Aarresaari-palkinto myönnetään kääntäjälle korkeatasoisesta lasten- tai nuortenkirjan käännöksestä. Aarresaari-palkinnon 2020 on saanut Kaisa Kattelus teoksesta ...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).