Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Heartstopper

Täky 14.6.2022
Charlie ja Nick käyvät samaa koulua. Kun koulussa uudistetaan ryhmäjaot, päätyy Charlie Nickin vierustoveriksi ja ihastuu päätä pahkaa. Charlie tietää, että yhteinen tulevaisuus Nickin kanssa on epätodennäköinen: vuotta vanhempi Nick on koulun urheilutähti, kuuluu suosittujen porukkaan – ja Charlien tietojen mukaan hän on myös hetero.Pikkuhiljaa pojat tutustuvat toisiinsa ja Charlien tunteet syvenevät päivä päivältä. Voisiko ystävyydestä...

Kirjahyllyt

Monikulttuurisia kuvakirjoja

Kirjahylly
Kuvakirja on herkullinen avain erilaisiin maailmoihin lähellä ja kaukana. Tästä listasta löydät pienten kuvakirjoja erilaisista kulttuureista ja kulttuurien kohtaamisista. Mukana on myös kuvakirjoja, joissa seikkailee pääosassa poc-hahmoja.

Monikulttuurisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kirja on ovi moniin maailmoihin ja kulttuureihin lähellä ja kaukana. Näissä moniäänisissä, alakoululaisille suunnatuissa lastenkirjoissa erilaiset tavat ja kielet kohtaavat. Mukana on myös lastenkirjoja, joissa on poc-hahmoja päähenkilöinä. 

Monikulttuurisia nuortenkirjoja

Kirjahylly
Kirjallisuuden kautta voi maailmaa katsoa monenlaisin silmin. Tältä listalta löydät moniäänisiä nuortenkirjoja: poc-hahmoja, kulttuurien kohtaamisia ja pakolaisten kokemuksia.

Nuortenkirjoja sodasta ja pakolaisuudesta

Kirjahylly
Sotauutisten keskellä ajatuksemme ovat Ukrainassa ja moni haluaa lukeaa sodasta ja pakolaisuudesta muutakin kuin uutisia.

Historiallisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kiinnostaako historian havina, miekkojen kalske tai leninkien kahina? Tästä listasta löytyvät alakoululaisille sopivat vinkit historiallisista lastenkirjoista viikinkiajoista aina 1900-luvun alkuun.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kesän lukukampanjat innostavat kirjojen pariin

Artikkeli 31.5.2022
Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävä on toteuttanut kaksi hauskaa lukukampanjaa kesälle 2022. Kampanjat on suunniteltu yhdessä Helsingin ja Espoon kaupunginkirjastojen kanssa. 

Sivupiiri hakee kirjallisuustekstejä julkaistavaksi

Artikkeli 2.5.2022
Oletko 15-20-vuotias, jolle kirjallisuus tai kirjastot ovat merkityksellinen asia elämässä? Sivupiiri etsii kolmea kirjallisuusaiheista tekstiä julkaistavaksi syksyllä 2022. Tekstit julkaistaan Sivupiirin suomenkielisessä kirjallisuusosiossa. Tekstin aiheen voi valita seuraavista vaihtoehdoista: