Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Juno sytyttää kuun

Täky 4.4.2024
Yö saapuu ja Juno on menossa nukkumaan. Ensin Junon pitää kuitenkin sytyttää kuu ja miettiä, ketkä kaikki muut ovat vaipumassa yöpuulle. Nukkuvatko mustekalat? Entä vasarat, kuninkaat, tai kaivurit? Karin Erlandssonin kirjoittama ja Mirjam Ilvaksen suomentama Juno sytyttää kuun on suloinen kuvakirja, joka sopii täydellisesti pienten taaperoiden nukuttamiseen. Karoliina Pertamon kuvitus on viehättävä ja värikylläinen. Lyhyet mielikuvitusta...

Kirjahyllyt

Kuvakirjoja potalle opetteluun

Kirjahylly
Onko potalle opettelu ajankohtaista? Tai pyörivätkö päiväkotilaisen jutut siinä tutussa aihepiirissä, ja aina jaksaa naurattaa? Tämän hyllyn pienten kuvakirjoissa aiheena ovat ikiaikaiset vessa-asiat.

Sarjakuvia nuorille

Kirjahylly
Sarjakuva on paras lääke lukujumin selättämiseen ja toimii myös mainiona apuvälineenä, jos paksun romaanin lukeminen tuntuu raskaalta.

Sarjakuvia lapsille

Kirjahylly
Moni on kasvanut lukijaksi erään tietyn ärhäkän puolisukeltajan seikkailujen parissa, mutta Aku Ankan lisäksi meillä ilmestyy suomeksi myös monia muita hauskoja jännittäviä lastensarjakuvia.

Fantasiaklassikoita nuorille

Kirjahylly
Fantasiakirjaklassikot eivät vanhene koskaan. Keskimaa jaksaa odottaa Kontua ikävöiviä paluumatkaajia, kuningas Arthurin pyöreä pöytä elää yhä uusissa legendoissa ja Maameren rannat toivottajat kulkijat aina tervetulleeksi.

Fantasiaklassikoita lapsille

Kirjahylly
Narnia, Ihmemaa, Oz, Mikä-Mikä-maa... Lapsuuden fantasiamaailmat imaisevat pienet ensikertalaiset ihaniin seikkailuihin ja odottavat aina uskollisesti kirjahyllyllä myös varttuneempia paluumatkaajia.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat 2024

Artikkeli 23.2.2024
Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat vuodelle 2024 julkistettiin 22.2.2024. Esiraati luki läpi Suomessa ja suomen kielellä vuonna 2023 julkaistut, palkinnon kategoriaan kuuluvat lastenromaanit, joista ehdokkaiksi valikoitui kuusi teosta. Seitsemän varkautelaisista alakouluista valittua...

Lukuviikko 2024

Artikkeli 3.4.2024
Lukukeskuksen järjestämää lukuviikkoa vietetään 22.-28. huhtikuuta. Vuonna 2024 lukuviikon teemana on kohtaaminen, ja tarkoituksena on korostaa sitä, miten lukukokemusten myötä maailmat kohtaavat. Lukukokemusten avulla opimme uutta ja solidaarisuus, myötunto ja ymmärrys kasvavat.  Ihmiset voivat...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Lukuvinkkinä Magdalena Hain Sarvijumala (Otava, 2023).

Sivupiiri page row 4 title