Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Hanaa, Kosonen

Täky 26.3.2020
Kaapon ukki saa kommentillaan pojan mopokaupoille. Pian sopiva löytyykin, eikä kauppoja haittaa ainakaan se, että mopoa myy koulun upein ja kuumin tyttö, The Jannika. Kaupat tehdään, mutta eipä Kaapo ehdi kauaa mopostaan nauttia, sillä jo samana iltana se varastetaan pihasta ja seuraavana päivänä saapuu viesti, jonka mukaan Kaapo saa moponsa takaisin 200 euroa vastaan. Millainen varas käyttää auton peruutustutkaa pöllintäreissulla ja kenet Kaapo...

Kirjahyllyt

E-kirjaklassikoita rajoituksetta – seikkailua

Kirjahylly
Hyllyyn on koottu 10 tekijänoikeusvapaata ja rajoituksetta luettavaa seikkailuklassikkoa (alla olevista linkeistä pääsee kirjojen selaimessa luettaviin versioihin):

E-kirjaklassikoita rajoituksetta

Kirjahylly
Kirjastot ovat suljettuina 18.3.–13.4. koronavirustilanteen vuoksi. Jos et enää ehdi/pääse kirjastoon ja lukemista ei löydy kotoa tarpeeksi, voit sukeltaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden klassikoihin rajattomasti!

Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen (2020)

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki teokset, jotka on esitelty Suomen tietokirjailijoiden julkaisemassa Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogissa (2020). Katalogin ovat koonneet Ilona Lindh, Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen & Anniina Ylinen.

Tietokirjoja alakouluun: harrastukset ja ammatit (2020)

Kirjahylly
Tässä hyllyssä ovat Suomen tietokirjailijoiden julkaiseman Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogin (2020) "harrastukset ja ammatit"-osion kirjat.

Tietokirjoja alakouluun: luonnontiede ja maantiede (2020)

Kirjahylly
Tässä hyllyssä ovat Suomen tietokirjailijoiden julkaiseman Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogin (2020) "luonnontiede ja maantiede"-osion kirjat.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2020

Artikkeli 12.3.2020
Kevään 2020 uutuuskatalogit on selailtu läpi ja otos mielenkiintoisista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on jälleen kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin, ensin lastenkirjat ja sitten nuortenkirjat. Hyvältä...

Blogistanian Kuopus 2019 -voittaja on Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli

Artikkeli 2.3.2020
Kotimaisten kirjabloggaajien vuosittaisten kirjallisuuspalkintojen saajat on julkistettu. Paras lasten- ja nuortenkirja ja Blogistanian Kuopus -palkinnon voittaja on Marisha Rasi-...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Karen M. McManusin vangitsevan vetävä jännäri Yksi meistä on seuraava (WSOY, 2020).