Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Pikku hiiren hellekesä

Täky 1.6.2020
Se on kesäkuu ja monilla alkaa kesäloma. Myös Hiirulla ja äidillä on kesäloma, mutta mitä tekemistä kaupungissa on kesän kuumina päivinä, entäpä sateella? No kesäpäiviä kaupungissa voi viettää vaikka käymällä huvipuistossa, uimaretkellä, taidemuseossa tai elokuvissa. Riikka Jäntin kiireetön Pikku hiiren hellekesä.

Kirjahyllyt

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.

Uimaan - kuvakirjoja uimisesta

Kirjahylly
Uimataito on tärkeä taito, mutta joskus vesi ja ajatus uimisesta voi pelottaa ja paljon. Hyllyssä kuvakirjoja, joista voi löytyä apua veteen ja uimiseen totuttautumiseen.

Äiti

Kirjahylly
Äitienpäivän kunniaksi äititeemainen kuvakirjahylly. Hyvää äitienpäivää!
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Nuortenkirjauutuuksia kesä ja syksy 2020

Artikkeli 12.5.2020
Kesän ja syksyn 2020 uutuuskatalogit on nyt selailtu läpi ja mielenkiintoiset nuortenkirjauutuudet on kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta ja kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin....

Kirjallisuusgenre: Urbaani fantasia

Artikkeli 12.5.2020
Mitä on urbaani fantasia? Urbaani fantasia on eräänlainen kattotermi tarinoille, jotka sijoittuvat (pääasiassa) tavalliseen todellisuuteen, mutta tässä tavallisessa todellisuudessa piilottelee lukuisia olentoja, jotka eivät kuulu meidän todeksi tietämäämme maailmaan.

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).