Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Kuunnousu

Täky 3.7.2020
Yksi puhelu ja Joen maailma muuttuu. Veli Ed, joka on hänelle kuin isä, soittaa hätäisesti ja ilmoittaa, että on pidätetty syytettynä karmeasta teosta. Tuomiona on kuolema. Sitten on veljen viimeinen kesä ennen telotusta ja Joe lähtee kärventävän kuumaan Texasiin ilman rahaa ja töitä ollakseen veljensä lähellä. Lupa päivittäisiin tapaamisiin tulee, mutta tunnistavatko pojat toisiaan kymmenen vuoden jälkeen? Onko Ed syyllinen vai syytön? Ja...

Kirjahyllyt

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.

Uimaan - kuvakirjoja uimisesta

Kirjahylly
Uimataito on tärkeä taito, mutta joskus vesi ja ajatus uimisesta voi pelottaa ja paljon. Hyllyssä kuvakirjoja, joista voi löytyä apua veteen ja uimiseen totuttautumiseen.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kirjallisuuden laji: Novelli

Artikkeli 18.6.2020
Satu Nikanderin artikkelissa esittelyssä kirjallisuuden laji novelli.

Lasten LukuVarkaus 2020 Mervi Heikkilän kirjalle Jaan ja Jäähammas

Artikkeli 10.6.2020
Varkautelaislapsista koostuva raati on jälleen valinnut viime vuoden parhaan lasten- ja nuortenkirjan esiraadin valitsemien finaalikirjojen joukosta. Paras kirja heidän mielestään on Mervi Heikkilän kiinnostava ja...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).