Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Mummojen kirja

Täky 19.5.2022
”Kaupungintalon aukiolla oli meneillään mielenosoitus. Mummot siellä heiluttelivat kylttejä kiukkuisina.’Leipää! Myssyjä! Lämpöä!’ he karjuivat kuorossa. ’Kun ei kuunnella, on syytä polkea jalkaa ja kiljua’, eräs mummoista ilmoitti tiukasti. Mummo Metsä ja Mummo Myyrä liittyivät mielenosoitukseen. Lisää kukkia! Keinuja! Vapautta! Viulukonsertteja! Rauhaa kaikille maailmassa! Pumpulipullaa! Perunamaita! Oikeutta...

Kirjahyllyt

Monikulttuurisia kuvakirjoja

Kirjahylly
Kuvakirja on herkullinen avain erilaisiin maailmoihin lähellä ja kaukana. Tästä listasta löydät pienten kuvakirjoja erilaisista kulttuureista ja kulttuurien kohtaamisista. Mukana on myös kuvakirjoja, joissa seikkailee pääosassa poc-hahmoja.

Monikulttuurisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kirja on ovi moniin maailmoihin ja kulttuureihin lähellä ja kaukana. Näissä moniäänisissä, alakoululaisille suunnatuissa lastenkirjoissa erilaiset tavat ja kielet kohtaavat. Mukana on myös lastenkirjoja, joissa on poc-hahmoja päähenkilöinä. 

Monikulttuurisia nuortenkirjoja

Kirjahylly
Kirjallisuuden kautta voi maailmaa katsoa monenlaisin silmin. Tältä listalta löydät moniäänisiä nuortenkirjoja: poc-hahmoja, kulttuurien kohtaamisia ja pakolaisten kokemuksia.

Nuortenkirjoja sodasta ja pakolaisuudesta

Kirjahylly
Sotauutisten keskellä ajatuksemme ovat Ukrainassa ja moni haluaa lukeaa sodasta ja pakolaisuudesta muutakin kuin uutisia.

Historiallisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kiinnostaako historian havina, miekkojen kalske tai leninkien kahina? Tästä listasta löytyvät alakoululaisille sopivat vinkit historiallisista lastenkirjoista viikinkiajoista aina 1900-luvun alkuun.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2022

Artikkeli 10.5.2022
Otanta kaunokirjallisuuden lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu kevään 2022 kirjakatalogeista. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin. Lukuiloa!  

Sivupiiri hakee kirjallisuustekstejä julkaistavaksi

Artikkeli 2.5.2022
Oletko 15-20-vuotias, jolle kirjallisuus tai kirjastot ovat merkityksellinen asia elämässä? Sivupiiri etsii kolmea kirjallisuusaiheista tekstiä julkaistavaksi syksyllä 2022. Tekstit julkaistaan Sivupiirin suomenkielisessä kirjallisuusosiossa. Tekstin aiheen voi valita seuraavista vaihtoehdoista: