Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Suomea lohikäärmeille

Täky 16.1.2020
Säätyjako sanelee elämää, eriarvoisuus rehottaa ja tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan valtarakenteet. Kansa on köyhää ja toiset taas elävät yltäkylläisyydessä. On Timin syntymäpäivä ja ovelle tuodusta paketista ei löydy ihan mieluista lahjaa, lootassa on nimittäin lohikäärme. Pieni ja hankala koulutettava, joka päräyttää kämpän heti uuteen uskoon. Kun Timin lohikäärme karkaa yläluokan veneeseen, törmää hän...

Kirjahyllyt

Lukumatka - lastenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden lastenkirjojen mukana pääset matkalle eri puolille maailmaa. 

Lukumatka - nuortenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden nuorten- ja nuorten aikuisten kirjojen mukana pääset matkalle eri puolille Eurooppaa, Yhdysvaltoihin, Intiaan ja Thaimaahan. 

Sivupiirin lahja- ja lukuvinkkejä lapsille

Kirjahylly
Sivupiirin toimittajan vinkkilista lahjaksi tai muuten vaan luettavaksi. Hyllyyn on koottu 10 tänä vuonna ilmestynyttä lastenkirjaa painottuen tällä kertaa pääosin helppolukuisiin ja kuvakirjoihin. 

Sivupiirin lahja- ja lukuvinkkejä nuorille

Kirjahylly
Sivupiirin toimittajan vinkkilista lahjaksi tai muuten vaan luettavaksi. Hyllyyn on koottu 15 tämän vuoden nuorten- ja nuorten aikuisten kirjasuosikkiani.

Arvid Lydecken -ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Suomen Nuorisokirjailijat ry:n vuosittain ansiokkaalle lastenkirjalle jakaman Arvid Lydecken -palkinnon ehdokkaat julkistettu.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2020

Artikkeli 9.1.2020
Kevään 2020 uutuuskatalogit on selailtu läpi ja otos mielenkiintoisista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on jälleen kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin, ensin lastenkirjat ja sitten nuortenkirjat. Hyvältä...

Topelius-palkinto Briitta Hepo-ojalle ja Arvid Lydecken -palkinto Lena Frölander-Ulfille

Artikkeli 10.1.2020
Suomen Nuorisokirjailjat ry:n palkinnot jaettiin tänään ja Topelius-palkinnon ansiokkaimmasta nuortenkirjasta sai...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa matkataan jälleen jännään ja kiehtovaan Ikimaahan, Kimmo Ohtosen vauhdikas Ikimaa – kuiskaajien kilta (Otava, 2019) jatkaa Soturin tien tarinaa.