Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Stop Secret, Hikisukka Hirmunen

Täky 2.5.2024
Hillan kotona on kateissa milloin sukat, milloin voileivät ja milloin kaukosäädin. Hilla näkee vilaukselta syyllisen, salaisen hirviömäisen otuksen, jota hän alkaa kutsua Hikisukka Hirmuseksi. Äiti ei olennon olemassaoloon tietenkään usko, mutta onneksi Hilla saa värvättyä avuksi hirviöjahtiin muita samassa kerrostalossa asuvia lapsia kuten Maisan ja Roni-Tonin.Aloittelevien salapoliisien nuuskinta kuljettaa heidät mielikuvitukselliseen...

Kirjahyllyt

Kuvakirjoja potalle opetteluun

Kirjahylly
Onko potalle opettelu ajankohtaista? Tai pyörivätkö päiväkotilaisen jutut siinä tutussa aihepiirissä, ja aina jaksaa naurattaa? Tämän hyllyn pienten kuvakirjoissa aiheena ovat ikiaikaiset vessa-asiat.

Sarjakuvia nuorille

Kirjahylly
Sarjakuva on paras lääke lukujumin selättämiseen ja toimii myös mainiona apuvälineenä, jos paksun romaanin lukeminen tuntuu raskaalta.

Sarjakuvia lapsille

Kirjahylly
Moni on kasvanut lukijaksi erään tietyn ärhäkän puolisukeltajan seikkailujen parissa, mutta Aku Ankan lisäksi meillä ilmestyy suomeksi myös monia muita hauskoja jännittäviä lastensarjakuvia.

Jännityskirjoja nuorille

Kirjahylly
Katoamistapauksia, varkauksia, murhia ja salaisuuksia... Niitä näissä rautaisissa nuortenjännäreissä on tarjolla kaikille nojatuolidekkareisteille ja kirjojen sivuilta adrenaliinikoukkua etsiville.

Fantasiaklassikoita nuorille

Kirjahylly
Fantasiakirjaklassikot eivät vanhene koskaan. Keskimaa jaksaa odottaa Kontua ikävöiviä paluumatkaajia, kuningas Arthurin pyöreä pöytä elää yhä uusissa legendoissa ja Maameren rannat toivottajat kulkijat aina tervetulleeksi.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kesä ja syksy 2024

Artikkeli 17.5.2024
Otanta kaunokirjallisuuden lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu syksyn 2024 kirjakatalogeista ja kustantajien verkkosivuilta. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän nimen mukaan aakkosittain. Lisää kesän ja syksyn uutuusteoksia löydät...

Sivupiiri hakee kirjallisuustekstejä julkaistavaksi

Artikkeli 13.5.2024
Oletko 13–20-vuotias, jolle kirjallisuus tai kirjastot merkitsevät paljon? Sivupiiri etsii kolmea kirjallisuusaiheista tekstiä julkaistavaksi syksyllä 2024. Tekstit julkaistaan sivuston suomenkielisellä puolella. Aiheen voi valita seuraavista vaihtoehdoista:  

Sivupiiri vinkkaa

Video
Lukuvinkkinä Magdalena Hain Sarvijumala (Otava, 2023).

Sivupiiri page row 4 title