Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Terveiset ulapalta

Täky 21.1.2022
”Pallokalan elämä, se vaatii paljon voimia.Kulmikkaassa maailmassa pyöreänä toimia.” Jukka Itkosen kirjoittama ja Camilla Pentin kuvittama Terveiset ulapalta on runokokoelma, joka saa lukijansa hyvälle tuulelle. Meri- ja purjehdusteemasta ammentava teos on verbaalisesti upea kokonaisuus, jossa lukija pääsee tutustumaan hauskoihin hahmoihin: tutuiksi tulevat esimerkiksi Puosu-Kalle, merirosvo Piippu-Pinkerton, muinainen...

Kirjahyllyt

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat 2022

Kirjahylly
Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat on valittu vuonna 2021 ilmestyneistä lasten - ja nuortenkirjoista. Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto korkeatasoiselle lastenkirjalle. Ehdokkaita on molemmissa sarjoissa viisi.

Runeberg Junior -palkintoehdokkaat 2022 julkistettu

Kirjahylly
Vuoden 2022 Runeberg Junior -palkintoehdokkaat on julkaistu. Ehdolla palkinnonsaajaksi on kymmenen kirjaa, joista viisi on suomenkielisiä ja viisi ruotsinkielisiä.

Nuortenkirjoja mielenterveydestä

Kirjahylly
Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.

Yläkoulun Nuori Aleksis 2021 -palkinnon ehdokkaat

Kirjahylly
Keväällä 2021 käynnistyi jo toinen yläkoulun oppilaille suunnattu Nuori Aleksis -projekti. Projektiin saivat osallistua kaikki kevään 2021 aikana peruskoulun 7.-9. luokilla opiskelleet nuoret.

Kuvastaja-palkinnon ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Suomen Tolkien-seura Kontu ry myöntää Kuvastaja-palkinnon vuosittain parhaalle suomalaiselle fantasiaromaanille. Palkintoehdokkaat 2021 ovat:
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen saajat on valittu

Artikkeli 18.1.2022
Suomen Nuorisokirjailijat ry myöntää vuosittain Topelius-palkinnon korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken –palkinnon korkeatasoiselle lastenkirjalle. Topelius-palkinnon saa tänä vuonna Anniina Mikama (s. 1977) teoksestaan Myrrys (WSOY 2021) ja Arvid Lydecken –palkinnon Reetta Niemelä (s...

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2022

Artikkeli 21.1.2022
Otanta kaunokirjallisuuden lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu kevään 2022 kirjakatalogeista. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin. Lukuiloa!