Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy

Täky 10.8.2020
Monissa perheissä eletään tällä hetkellä aika jännissä tunnelmissa, kun koulujen alku on edessä ihan näinä päivinä. Nora Lehtisen ja Anne Muhosen sympaattisessa ja lämminhenkisessä selkokirjassa Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy ollaan samoissa tunnelmissa. Jännitys on käsin kosketeltavaa, kun on niin monta uutta ja muistettavaa asiaa. Mutta vaikka välillä jännittää kovastikin, on syksyssä ja koulussa paljon iloa ja seikkailua. Kirjassa...

Kirjahyllyt

Uuteen kouluun

Kirjahylly
Koulut alkavat pian ja monella voi olla edessä ihan uusi koulu ja uudet kuviot. Tähän hyllyyn on kerätty otos kirjoja, joissa aloitellaan opiskelua uudessa koulussa.

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kirjallisuuden laji: Novelli

Artikkeli 18.6.2020
Satu Nikanderin artikkelissa esittelyssä kirjallisuuden laji novelli.

Lasten LukuVarkaus 2020 Mervi Heikkilän kirjalle Jaan ja Jäähammas

Artikkeli 10.6.2020
Varkautelaislapsista koostuva raati on jälleen valinnut viime vuoden parhaan lasten- ja nuortenkirjan esiraadin valitsemien finaalikirjojen joukosta. Paras kirja heidän mielestään on Mervi Heikkilän kiinnostava ja...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).