Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Sitruunoita Sisiliasta ja muita novelleja

Täky 22.9.2021
Luigi Pirandellon (1867-1936) teatteri-ilmaisua uudistaneen näytelmän Kuusi osaa etsimässä tekijäänsä ensiesityksestä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Absurdia metateatteria edustaneen näytelmän ensi-ilta Roomassa vuonna 1921 vihastutti yleisöä ja aiheutti pienoisen kulttuuriskandaalin. Alkuhämmennyksen jälkeen näytelmästä tuli kuitenkin erittäin suosittu ja sitä esitettiin Suomessakin; hämmentävästi jo vuonna 1925. Sisilialainen...

Kirjahyllyt

Suomentajat lukijoiden luo - Sarjakuvat

Kirjahylly
Tähän kirjahyllyyn on koottu Kirjastokaistan ohjelmassa "Sarjakuvien suomentajan sanat elävät kuvassa" mainittuja sarjakuvia. Ohjelmassa keskustelevat suomentajat Saara Pääkkönen, Pekka Tuomisto ja Mirka Ulanto.

Suomentajat lukijoiden luo - Kirjailijat suomentajina

Kirjahylly
Tähän kirjahyllyyn on koottu Kirjastokaistan ohjelmassa "Kirjoittava suomentaja vai suomentava kirjailija?" mainittujen kirjailijoiden teoksia. Ohjelmassa keskustelevat suomentaja-kirjailijat Hannimari Heino, Maija Kauhanen ja Tapio Koivukari.

Pohjalaisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Ensimmäistä kertaa jaettavan Pohjalaisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on nimetty. Ilkka-Pohjalaisen jakaman palkinnon ehdokkaaksi päässeen kirjan tekijä voi joko asua alueella tai olla lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta tai Pohjanmaalta.

Suomentajat lukijoiden luo - Suomentajat ajan hermolla

Kirjahylly
Tähän kirjahyllyyn on koottu Kirjastokaistan ohjelmassa "Suomentajan tuntosarvet ajan hermolla" mainittujen kirjailijoiden teoksia. Ohjelmassa keskustelevat suomentajat Maria Lyytinen ja Jaana Nikula.

Suomentajat lukijoiden luo - Suomennoksia arabiasta ja kiinasta

Kirjahylly
Tähän kirjahyllyyn on koottu Kirjastokaistan ohjelmassa "Kun suomentaja tarttuu kenkälusikkaan" mainittujen arabiaksi ja kiinaksi kirjoittavien kirjailijoiden teoksia.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – syksy 2021

Artikkeli 2.8.2021
Syksyn uutuuskirjoja on nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimituksen kokoamassa listauksessa on mukana yli 60 teosta. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä. Voit katsoa Sivupiiristä vinkit syksyn lasten- ja nuortenkirjoista.

Pajtim Statovcin Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa

Ajankohtaista 14.9.2021
Pajtim Statovcin (s. 1990) romaani Bolla (Otava 2019) julkaistiin hiljattain Yhdysvalloissa, ja se on saanut osakseen monia ylistäviä arvioita. Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi Bollan kuuden finalistin joukkoon lehden nimeä kantavan arvostetun kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Suomentajat lukijoiden luo osa 8 - Sarjakuvien suomentajan sanat elävät kuvassa

Video
Suomentajat Saara Pääkkönen, Pekka Tuomisto ja Mirka Ulanto keskustelevat sarjakuvien suomentamisesta. Onko se helppoa, kun tekstiä on niin vähän? Millaista mietittävää aiheuttaa tekstin mahduttaminen kuvaan?
 

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.