Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Rakkauden tuolla puolen

Täky 22.3.2019
Saksalaisen Martin Walserin (s. 24.3.1927) romaani Rakkauden tuolla puolen (Tammi 1982, suom. Raija Jänicke) on kertomus tekohampaita myyvästä Franz Hornista. Pelkistetyin lausein etenevässä teoksessa tulevat esiin taloudellisen kilpajuoksun murtama identiteetti, mielenterveyden menettäminen ja työlleen omistautuneen ihmisen elämän raadollisuus. Muitakin kulmia romaanin lukemiseen on. "Mielenkiintoisempaa minusta on lukea kirjaa Franzin...

Kirjahyllyt

Tanssiva karhu -palkitut runokirjat

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki Yleisradion jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon saaneet teokset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Nainen ja yhteiskunta kaunokirjallisuudessa

Kirjahylly
Vuoden 2019 Helmet-lukuhaasteen yksi kohta on "kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa". Tämän innoittamana olen koonnut kansainväliseksi naistenpäiväksi uuden vinkkilistan, joka esittelee 15 kirjaa aiheesta.

Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat vuodelle 2019 on julkistettu. Palkinnonsaajan valitsee tänä vuonna valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi.

Tulenkantaja-palkinnon ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Aamulehden jakaman Tulenkantaja-vientikirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu.

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 7

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Čuođi ja okta čáppa – Sata ja yksi kaunista

Artikkeli 6.2.2019
Sata+1 kaunista -kokonaisuus sai alkunsa Suomen itsenäisyyden ja Norjan Trondheimissa pidetyn ensimmäisen saamelaiskonferenssin 100-vuotisjuhlavuoden innoittamana 2017. Se esittelee valikoiman ennen kaikkea Suomen puolen saamelaisen kirjallisuuden historiaa.Saamelainen kaunokirjallisuus
 –...

Sarjakuva-Finlandia 2019 Sisaret 1918 -albumille

Ajankohtaista 22.3.2019
Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla jaettiin 22.3. vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandia. Palkinnonsaajan valinnut Meeri Koutaniemi nosti kymmenen finalistiteoksen joukosta palkittavaksi sarjakuva-albumin Sisaret 1918 (Arktinen Banaani). Albumin tekijät ovat Warda Ahmed, Mari Ahokoivu, Ainur Elmgren,...

Aikuisten kirjareppu

Video
Livestream-tallenne, jossa kirjastovirkailija Tiina Koskinen Helsingin kaupunginkirjastosta pitää esityksen ”Runot”. Aikuisten kirjareppu 2018 -koulutuspäivä pidettiin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä 13.2.2019. Myös muut Aikuisten kirjareppu -esitykset ovat katsottavissa Kirjastokaistalla.

Minna Canth – realisti ja naisasianainen

Video

Minna Canth oli aikansa tärkeimpiä kirjailijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Hänen elämäntyönsä on vaikuttanut Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen edelläkävijämaaksi. Radio-ohjelmassa (1997) pohditaan Canthin kaunokirjallisten teosten vaikutusta ja merkitystä sekä sitä, miten aikalaiset ottivat ne vastaan. (Yle Elävä arkisto)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.