Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Murattikaide

Täky 25.3.2019
Kirsti Simonsuuren runokokoelman Murattikaide (Kirjayhtymä 1980) tekstit sijoittuvat eri puolille maailmaa. Kokoelma sisältää italialaisen, ranskalaisen, suomalaisen ja kreikkalaisen sarjan sekä sonetteja. Runoissa matkustetaan myös maisemissa, tunteissa, minuudessa, uusissa kulttuuriympäristöissä ja kuljetaan vuodenajasta toiseen. "Luonto, eläimen ja tunteen kesyttömyys, tarjoaa ratkaisua ristiriitaan, joka tässä kokoelmassa jää...

Kirjahyllyt

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 8

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.

Tanssiva karhu -palkitut runokirjat

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki Yleisradion jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon saaneet teokset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Nainen ja yhteiskunta kaunokirjallisuudessa

Kirjahylly
Vuoden 2019 Helmet-lukuhaasteen yksi kohta on "kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa". Tämän innoittamana olen koonnut kansainväliseksi naistenpäiväksi uuden vinkkilistan, joka esittelee 15 kirjaa aiheesta.

Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat vuodelle 2019 on julkistettu. Palkinnonsaajan valitsee tänä vuonna valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi.

Tulenkantaja-palkinnon ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Aamulehden jakaman Tulenkantaja-vientikirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Čuođi ja okta čáppa – Sata ja yksi kaunista

Artikkeli 6.2.2019
Sata+1 kaunista -kokonaisuus sai alkunsa Suomen itsenäisyyden ja Norjan Trondheimissa pidetyn ensimmäisen saamelaiskonferenssin 100-vuotisjuhlavuoden innoittamana 2017. Se esittelee valikoiman ennen kaikkea Suomen puolen saamelaisen kirjallisuuden historiaa.Saamelainen kaunokirjallisuus
 –...

Tulenkantaja-palkinto 2019 Minna Rytisalolle

Ajankohtaista 25.3.2019
Vuoden 2019 Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinto on jaettu Minna Rytisalolle romaanista Rouva C. (Gummerus). Palkintoraadin puheenjohtaja, kirjailija Timo Parvela perusteli: "Canth ei ole maailmalla kovin tunnettu, mutta ei tarvitsekaan olla. Kirja on poikkeuksellisen avioliiton ja ihmisen...

Aikuisten kirjareppu

Video
Livestream-tallenne, jossa kirjastovirkailija Tiina Koskinen Helsingin kaupunginkirjastosta pitää esityksen ”Runot”. Aikuisten kirjareppu 2018 -koulutuspäivä pidettiin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä 13.2.2019. Myös muut Aikuisten kirjareppu -esitykset ovat katsottavissa Kirjastokaistalla.

Minna Canth – realisti ja naisasianainen

Video

Minna Canth oli aikansa tärkeimpiä kirjailijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Hänen elämäntyönsä on vaikuttanut Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen edelläkävijämaaksi. Radio-ohjelmassa (1997) pohditaan Canthin kaunokirjallisten teosten vaikutusta ja merkitystä sekä sitä, miten aikalaiset ottivat ne vastaan. (Yle Elävä arkisto)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.