Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Kudottujen kujien kaupunki

Täky 7.4.2020
Emmi Itärannan fantasiaromaani Kudottujen kujien kaupunki (Teos 2015) kertoo elämästä toistuvien tulvien piinaamalla saarella, jossa unien näkeminen on kiellettyä. Kutoja Eliana kohtaa puhekyvyttömän nuoren naisen, jonka ihoon on kirjoitettu Elianan nimi. He tutustuvat toisiinsa, ja samalla tuntematon sairaus vaivaa ihmisiä, eläimiä ja kasveja. Eliana koettaa pitää piilossa salaisuutensa: hän on unennäkijä. Tulvat pahenevat, ja koko saari on...

Kirjahyllyt

Psykologisen romaanin klassikoita e-kirjoina

Kirjahylly
Tähän hyllyyn on koottu psykologisia romaaneja, joiden parissa voit uppoutua mielen ja ihmissuhteiden kiemuroihin. Katso hyllystä ohjeet vapaasti käytettävien e-kirjojen lukemiseen.

Tartuntataudit kirjallisuudessa

Kirjahylly
Tartuntataudit ovat inspiroineet kirjailijoita monin tavoin. Tässä kirjahyllyssä on romaaneja erilaisista epidemioista ja pandemioista, niin historiallisista kuin kuvitelluistakin.

Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakama Tähtivaeltaja-palkinto myönnetään edellisen vuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Palkinnon tämän vuoden ehdokaslistalla on viisi romaania, joista neljä on käännöskirjoja, yksi kotimaisen kirjailijan teos.

Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat vuodelle 2020 on julkistettu.

Tiiliskivi-palkinnon ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Tiiliskivi-palkinnon finalistiteokset vuodelta 2019 on valittu.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Essee: Lavarunouden avulla kohti mielenterveyttä

Artikkeli 6.4.2020
Lavarunouden avulla kohti mielenterveyttä – keskeneräisyyden hyve. Harri Hertell. Kuva: Saara Mansikkamäki

Agricola- ja Hollo-käännöspalkintojen 2020 saajat julkistettu

Ajankohtaista 9.4.2020
Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto on 9.4.2020 myöntänyt vuosittaiset käännöspalkintonsa, Mikael Agricola -palkinnon ja J. A. Hollon palkinnon.

Kirjahyllyelämä viihdehyllyillä

Video
Livestream-tallenne, jossa Minna Rimpilä ja Paula Kannisto pitävät esityksen ”Kirjahyllyelämä Viihdehyllyllä”. Esitys pidettiin Aikuisten kirjareppu 2019 -koulutuspäivässä Maunulan kirjastossa 27.2.2020. Helmet-kirjastojen koulutuksessa esiteltiin aikuisten kirjauutuuksia vuodelta 2019. Voit katsoa lisää Aikuisten kirjarepun ohjelmaa Kirjastokaistalta.

Maria Jotuni 140 v.

Video

Maria Jotunin syntymästä on 9.4. kulunut 140 vuotta. Hänen novelliinsa perustuva tv-näytelmä Martinin rikos kuvattiin 1980. Kyseessä on kertomus perheestä, jossa jokainen sukupolvi on tehnyt vääriä valintoja. Julkisivu on pidettävä pystyssä, vaikka hinta on kova.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa