Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Elnet

Täky 12.5.2021
Sergei Tšavain (1888-1937) Elnet (Faros 2008, suom. Arto Moisio) on ensimmäinen marin kielellä kirjoitettu romaani. Marin alueella virtaavan Elnet-joen rannoilla tapahtuva teos kertoo vuosien 1913-18 yhteiskunnallisesta kuohunnasta päähenkilöiden rakkaustarinoiden kautta. Tsaarin Venäjän aikainen valtaväestö suhtautuu marilaisiin ennakkoluuloisesti ja heidän kulttuuriinsa ja kieleensä vähättelevästi. Toiveita vapaudesta herättää orastava...

Kirjahyllyt

Tähtifantasia-ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakaman Tähtifantasia-palkinnon ehdokaslista on julkistettu. Palkinto annetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle fantasiakirjalle.

Palkittuja suomennoksia 1958-2021

Kirjahylly
Mikael Agricola -palkinto annetaan vuosittain tunnustuksena merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta. Tähän kirjahyllyyn on koottu kaikki Kirjasammosta löytyvät Agricola-palkinnon saaneet teokset vuosilta 1958-2021.

Uutta saksankielistä kirjallisuutta suomeksi

Kirjahylly
Tähän hyllyyn on koottu alunperin saksaksi kirjoitettua nykykirjallisuutta viime vuosilta. Mukana on saksalaisten, itävaltalaisten ja sveitsiläisten nykykirjailijoiden teoksia. Suomennokset ovat ilmestyneet vuosina 2013-2021.  

Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Tampere Kuplii ry:n ja Tampereen kaupungin perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaetaan maaliskuun 2021 lopussa. Palkinnon ”normaali” jakopaikka eli Tampere Kuplii sarjakuvafestivaali on siirretty toukokuulle 2021 (19.-23.5.2021).

Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakama Tähtivaeltaja-palkinto myönnetään edellisen vuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Ammatti kirjassa – kaunokirjallisuutta ammattialoista

Artikkeli 3.5.2021
Millainen oman ammattialasi henkilöhahmo voi olla kaunokirjassa? Ammatti kirjassa -sarjan hyllyihin on kerätty kaunokirjoja ammattikoulun 19 eri alan kautta. Voit rikastaa hyllyjä omilla lukukokemuksilla.

Kirjasampo.fi hakee kirjallisuusesseitä julkaistavaksi

Ajankohtaista 29.4.2021
Suunnitteletko kirjallisuusesseen kirjoittamista? Onko mielessäsi kiinnostava idea, mutta julkaisupaikka puuttuu vielä? Kirjasampo.fi-palvelu etsii kolmea esseetä julkaistavaksi syksyllä 2021.

Sensuuri ja sananvapaus

Video
Tietokirjailija, FT Kai Ekholm on tutkinut sananvapautta ja sensuuria yli 30 vuotta. Ekholm käy Kielletyt kirjat -ohjelmassa läpi tuotantoaan, ottaa esiin sensuurin kynsiin joutuneita teoksia ja esittelee myös ”Tiellä sananvapauteen. Suomalaisen sananvapauden ja sensuurin muistikirja” -verkkoteoksen.

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.