Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Nunnia ja sotilaita

Täky 12.7.2019
Kirjailija ja filosofi Iris Murdochin (1919–1999) syntymästä tulee 15.7. kuluneeksi 100 vuotta. Hänen romaaninsa Nunnia ja sotilaita (Weilin + Göös 1983, suom. Eva Siikarla) kuvaa kahden naisen syvää ystävyyttä ja pyrkimystä uuden elämän aloittamiseen. Toinen heistä menettää rakkaan aviomiehensä hieman yli nelikymmenvuotiaana, toinen on vuosien luostarissaolon jälkeen irronnut nunnanlupauksestaan. Murdoch tutkii kirjassa rakkauden ja...

Kirjahyllyt

Tanssiva karhu -palkitut runokirjat

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki Yleisradion jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon saaneet teokset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 9

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.

Tähtifantasia-ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry on valinnut ehdokkaat edellisvuoden parhaan suomennetun fantasiakirjan Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.

Tanssiva karhu -ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Hyllyssä ovat vuoden 2019 Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokasteokset. Palkinto jaetaan Kajaanin runoviikolla 3.7.2019.

Keväällä tapahtuu

Kirjahylly
Mitä tapahtuu keväällä? Kirjallisuuden maailmassa mitä tahansa: murhia, rakastumisia, uusia alkuja, hiipumisia, heräämisiä. Tässä kymmenen kirjaa, jotka sijoittuvat kevääseen.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Odotettuja kirjauutuuksia – syksy 2019

Artikkeli 5.7.2019
Tulevan syksyn uutuuskirjat ovat nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimittajan kokoamassa listauksessa on mukana 60 teosta. Listalla on myös joitakin jo kesällä ilmestyviä kirjoja. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä. Lasten- ja nuortenkirjojen...

Tanssiva karhu -palkinto 2019 Stina Saarelle

Ajankohtaista 3.7.2019
Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinto on jaettu 3.7. Kajaanin Runoviikolla. Palkinnon sai Stina Saari runokokoelmastaan Änimling (Teos). Raati perusteli teoksen palkitsemista:"Änimling on kokonaisvaltainen elämys, energinen runoelma, runotila, joka virittyy visuaalisesti ja tuo mieleen...

Kirjallisuus, yhteiskunta ja ihminen

Video
Livestream-tallenne, jossa tietokirjailija ja kirjallisuushistorioitsija FT Minna Maijala on haastattelussa Kirjastopäivillä 2019. Kirjasammon toimittaja Tuomas Aitonurmi haastattelee Maijalaa tämän Kirjastopäivillä pitämän esityksen ”Kirjallisuus, yhteiskunta ja ihminen” tiimoilta. Kirjastokaista osallistui Kirjastopäiville tuottamalla haastatteluja 5.6. suoralähetyksenä. Voit katsoa lisää Kirjastopäivien haastatteluja Kirjastokaistalta.

Poliittinen Eino Leino

Video

Runoilijana tunnettu Eino Leino oli myös kärkevä lehtimies, kriitikko ja poliittinen pakinoitsija. Hänen poliittisesta tuotannostaan väitelleen Yrjö Larmolan mukaan Leinossa yhdistyivät ”Arvo Salo ja Pentti Saarikoski samassa persoonassa”. Leinon pakinoiden kärki kohdistui venäläisten sortotoimiin ja vanhasuomalaisiin myöntyväisyysmiehiin. Teksti: Jukka Lindfors / Yle Elävä arkisto

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa