Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Kallis prinssi

Täky 11.8.2020
Suomenruotsalainen kirjailija Christer Kihlman täytti kesällä 90 vuotta. Hänen romaaninsa Kallis prinssi (Tammi 1975, suom. Pentti Saaritsa) kertoo 48-vuotiaan Donald Blaathin elämästä. Urallaan suuren nousun tehnyt liikemies Donald on tyytyväinen siihen mitä hänellä on ja mitä hän on saavuttanut. Mutta kun menneisyyttä tutkii tarpeeksi, onko kaikki ollutkaan kovin täydellistä, kaunista, tai edes totta? "Kihlman piirtää kristallinkirkkaan...

Kirjahyllyt

Runokuu 2020: sähkö

Kirjahylly
Runokuu-festivaalin teema vuonna 2020 on sähkö. Festivaali järjestetään Helsingissä 20.–30. elokuuta, ja monet sen tapahtumista striimataan myös etänä seurattavaksi.

Einari Vuorela -runopalkinnon ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Joka kolmas vuosi jaettavan Einari Vuorela -runopalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Ehdolla ovat:

Yhdysvaltojen rotusyrjintä kaunokirjallisuudessa

Kirjahylly
Rakenteellisen rasismin historia ulottuu Yhdysvalloissa vuosisatojen taakse, ja oikeuksien saaminen on vaatinut paljon kamppailua. Perillä ei tasa-arvon suhteen olla vieläkään.

Tähtifantasia-ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry on valinnut ehdokkaat Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – syksy 2020

Artikkeli 3.8.2020
Syksyn uutuuskirjat ovat nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimittajan kokoamassa listauksessa on mukana 60 teosta. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä. Voit katsoa Sivupiirin artikkeleista vinkit syksyn lasten- ja nuortenkirjoista.  

Lasiavain-palkinto 2020 Camilla Grebelle

Ajankohtaista 12.8.2020
Ruotsalaisdekkaristi Camilla Grebe on saanut Pohjoismaiden parhaalle rikosromaanille jaettavan Lasiavain-palkinnon kirjastaan Varjokuvat (Gummerus 2020, suom. Sari Kumpulainen).

Tommi Melender Seppo Puttosen haastattelussa

Video
Tommi Melenderin esseekokoelma Poika joka luki Paavo Haavikkoa (WSOY, 2020) sisältää kirjoituksia siitä, miksi omaa maailmankuvaansa on hyvä epäillä ja kyseenalaistaa. Melender oli Seppo Puttosen haastateltavana 26.5.2020. Voit katsoa lisää kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa Kirjastokaistalta.

Tove Jansson 1970

Video

Tove Janssonin syntymäpäivästä 9.8. tulee uusi liputuspäivä. Vuonna 1970 kerääntyi joukko eri alojen taiteilijoita Janssonin ateljeeseen Helsinkiin viettämään iltaa viinin, ruoan ja laulun merkeissä.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.