Etusivu

Haku

Kirjasammon semanttinen haku ja data-analyysi Analyysi.kirjasampo.fi on vaihtoehtoinen hakuliittymä Kirjasammon teos- ja tekijätiedolle.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Uskollinen äänentoisto

Täky 14.2.2024
Englantilaisen Nick Hornbyn (s. 1957) esikoisromaanin Uskollinen äänentoisto (WSOY 1996, suom. Irmeli Ruuska) pääosassa on 35-vuotias levydivarin myyjä Rob Fleming. Hän on intohimoinen levyjen keräilijä ja popmusiikin harrastaja. Tyttöystävä Laura on jättänyt hänet ja Rob viettää aikaansa levykaupassa työskentelevien kavereidensa kanssa. Heidän päivänsä täyttyvät erilaisten top-listojen laatimisesta ja huonon musiikkimaun omaavien asiakkaiden...

Kirjahyllyt

Tähtivaeltaja-palkinnon 2024 ehdokkaat julkistettu

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction seuran jakama Tähtivaeltaja-palkinto annetaan vuosittain parhaasta suomeksi ilmestyneestä tieteiskirjasta.

Runeberg-palkintoehdokkaat 2024

Kirjahylly
Vuoden 2024 Runeberg-palkintoehdokkaat on julkistettu 7. joulukuuta Porvoossa. Ehdokkaita on yhteensä kymmenen ja mukana on suomen- ja ruotsinkielisiä romaaneja ja runokokoelmia. 

Savonia-ehdokkaat 2023

Kirjahylly
Kuopion kaupunki jakaa vuosittain Savonia-kirjallisuuspalkinnon tunnustuspalkintona savolaiselle kirjailijalle merkittävästä kaunokirjallisesta teoksesta. Ehdokkaat julkistettiin 17.11.2023.

Helsingin Sanomien esikoispalkintoehdokkaat 2023

Kirjahylly
Vuoden parhaalle suomenkieliselle esikoisteokselle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu. 70 esikoisteoksen joukosta raati valitsi kärkikymmenikön, jossa on kuusi romaania, kolme runokokoelmaa ja yksi esseekokoelma.

Lukumatka Lukulomalle 2023

Kirjahylly
Syyslomalla vietetään myös Lukulomaa. Kirjasammon toimitus on koonnut "Lukumatka Lukulomalle 2023" -kirjavinkkilistan tuoreista kiinnostavista kirjoissa, joissa matkustetaan toisiin maihin tai vaikkapa mielen syvyyksiin.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – kevät 2024

Artikkeli 15.1.2024
Kevään uutuuskirjoja on nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimituksen kokoama listaus sisältää yli 60 teosta. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä. Voit katsoa Sivupiiristä vinkit kevään lasten- ja nuortenkirjoista.

Vuoden johtolanka -palkinto Kale Puontille

Ajankohtaista 7.2.2024
Suomen dekkariseura jakaa Vuoden johtolanka -palkinnon vuosittain edellisvuoden parhaalle kotimaiselle jännityskirjalle. Tänä vuonna palkinnon saa Kale Puonti teoksestaan Fadi (Bazar 2023).

Jännittääkö? Haastateltavana Tapani Bagge

Video

Jännittääkö? on Helsingin kaupunginkirjaston tuottama kolmen dekkarikirjailijan haastattelusarja. Studion sohvalla istuvat kirjailijat Tapani Bagge, Outi Pakkanen ja Christian Rönnbacka kukin vuorollaan.

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.