Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Muutoksia

Täky 12.5.2022
Tragikoominen, viihdyttävä ja yhteiskunnallinen romaani Lambertin perheestä. Jonathan Franzenin (s. 1959) Muutoksia (2001) kertoo eläkeiässä olevasta Alfredista ja Enidista sekä heidän aikuisista lapsistaan. Kaikkitietävä kertoja kutoo yhteen niin aikaan sidotut yhteiskunnalliset ilmiöt kuten pörssihuumat ja medikalisaation kuin universaalit perheiden sisäiset viha-rakkaussuhteet. Voiko perhe horjuvana ja epärationaalisenakin olla...

Kirjahyllyt

Iäkkäät ja iättömät henkilöhahmot

Kirjahylly
Kuinka suuri merkitys henkilöhahmojen iällä on teokselle tai lukijalle? Tuntuvatko onnistuneimmat hahmot pikemminkin iättömiltä?

Talot ovat muutakin kuin seiniä ja kattoja

Kirjahylly
Harvemmin talot ovat pelkästään rakennusmateriaalin ja työn lopputulos. Taloilla voi olla merkitystä kotina, turvana ja suojana. Toisinaan talo voi olla kuin maaginen labyrintti tai pelottava vankila.

Kaunokirjallisuutta epäonnistumisesta

Kirjahylly
Epäonnea vai saamattomuutta? Tavallista tunarointia, mokaamista tai elämän kokoisia virheitä ja erehdyksiä - kukapa ei olisi kokenut niitä jossain mittakaavassa.

Kiehtovat vakoiluromaanit

Kirjahylly
Vakoiluromaanit saavat mielikuvituksen lentoon vuosikymmenestä toiseen. Ne ovat täynnä salamyhkäisyyttä, petollisuutta ja yllätyksiä. Kuka huijaa ketä? Kehen voi luottaa? Onko kukaan sitä, mitä esittää olevansa?

Kaunokirjoja, joissa vaelletaan syystä jos toisesta

Kirjahylly
Kevät voi tehdä levottomaksi ja herättää tarpeen vaihtaa maisemaa tai tuulettaa ajatuksia. Näissä romaaneissa vaelluksille on moninaisia motiiveja ja matka voi taittua kävelyn sijaan myös autolla, kalastusaluksella tai polkupyörällä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – kevät 2022

Artikkeli 10.1.2022
Kevään uutuuskirjoja on nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimituksen kokoama listaus sisältää 70 teosta.

Kirjasampo.fi hakee kirjallisuusesseitä julkaistavaksi syksyllä 2022

Ajankohtaista 13.5.2022
Suunnitteletko kirjallisuusesseen kirjoittamista? Onko mielessäsi kiinnostava idea, mutta julkaisupaikka puuttuu vielä? Kirjasampo.fi-palvelu etsii neljää esseetä julkaistavaksi syksyllä 2022.

Suomentajat lukijoiden luo osa 12 - Klassikot kääntäjien käsissä

Video

Suomentajat Kersti Juva ja Juhani Lindholm keskustelevat klassikoiden kääntämisestä. Mitä tarkoittaa klassikko, ja miksi sellaisen suomentaminen on erilaista kuin muun kirjallisuuden? Entä miksi jo suomennettuja teoksia suomennetaan uudelleen. 

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa