Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Kvartetti

Täky 24.5.2019
Brittiläis-dominicalainen Jean Rhys (24.8.1890 – 14.5.1979) kirjoitti 1920- ja 30-luvuilla teoksia, jotka sivusivat hänen omia kokemuksiaan. Rhysin ensimmäinen romaani Kvartetti (Otava 2000, suom. Hanna Tarkka) kuvaa nuoren englantilaisen Maryan turvatonta ajelehtimista Pariisissa. Marya on jäänyt yksin aviomiehen jouduttua vankilaan, ja hän päätyy asumaan vaikutusvaltaisen pariskunnan luokse. Näiden kolmen välille syntyy julmien ja...

Kirjahyllyt

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 9

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.

Tähtifantasia-ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry on valinnut ehdokkaat edellisvuoden parhaan suomennetun fantasiakirjan Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.

Tanssiva karhu -ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Hyllyssä ovat vuoden 2019 Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokasteokset. Palkinto jaetaan Kajaanin runoviikolla 3.7.2019.

Keväällä tapahtuu

Kirjahylly
Mitä tapahtuu keväällä? Kirjallisuuden maailmassa mitä tahansa: murhia, rakastumisia, uusia alkuja, hiipumisia, heräämisiä. Tässä kymmenen kirjaa, jotka sijoittuvat kevääseen.

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 8

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Helsinki Lit 2019 -raportti

Artikkeli 23.5.2019
"Näyttämö mahdollistaa, että kirjailijat voivat kuljettaa yleisöä", olen kirjoittanut muistiinpanojen ensimmäiseksi lauseeksi. Sen sanoi Helsinki Lit -festivaalin aloitusjuonnossa ohjelmajohtaja Philip Teir ollessaan juontaja Jani Toivolan puhutettavana. Jo viidentenä vuonna olin saapunut...

EU:n kirjallisuuspalkinto 2019 Piia Leinolle

Ajankohtaista 23.5.2019
Euroopan unionin kirjallisuuspalkinto jaettiin Suomessa tänä vuonna Piia Leinolle romaanista Taivas (S&S 2018). Raati luonnehti kirjaa ajankohtaiseksi ja väkeväksi visioksi kulutusyhteiskunnan kestämättömistä valinnoista. "Taivas kuvaa 2050-luvun Helsinkiä, josta on tullut suljettu...

Kirjailijakohtaamisia

Video
Saara Turunen kertoo kirjastaan Sivuhenkilö, joka on puhutteleva taiteilijaromaani. ”Jollakin tapaa olen halunnut käsitellä elämänvalintoja ja toisaalta myös normeja. Mitä jos valitset niiden normien vierestä, niin mitä se tarkoittaa ja minkälaista elämää silloin elät”, pohtii Saara Turunen Marko Gustafssonin haastattelussa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 19.9.2018. Voit katsoa lisää kirjailijakohtaamisia Kirjastokaistalta.

Runoilija Ilpo Tiihonen henkilökuvassa

Video

Otteita runoilija Ilpo Tiihosen henkilökuvasta ohjelmassa Ammatti: Suomalainen kirjailija. Tiihonen sai dokumentin kuvausvuonna 2005 Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon teoksestaan Largo. Vuonna 1975 debytoinut runoilija on taivutellut säkeitään moneen käyttöön, teatterien näyttämöille, tv-oopperaan, lastenkirjoihin ja -musikaaleihin ja palkittuihin runoteoksiin.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.