Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Troikka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aatteen soturit karkumatkalla

Kun Tampere vallataan keväällä 1918, punapäällikkö Eljas Rossi, kaartilainen Herman Hevoskoski ja sairaanhoitaja Juliska Viskari pakenevat. Yön pimeydessä he ja sadat muut punaiset onnistuvat murtautumaan valkoisen armeijan saartorenkaan läpi.
Matka vie Pietariin, missä kolmikko rakentaa uutta elämää. He tapaavat Leninin ja muut neuvostovaltion johtomiehet, perustavat puoluetta, taistelevat elämästä ja kuolemasta, jakavat viimeiset leipäpalansa ja tupakanmurunsa sekä uskonsa vallankumouksen voittoon. Kuvaus sekasortoisesta kaupungista ja sen ihmisistä järkyttää ja pitää lukijaa tiukasti pihdeissään. Miten suomalaiskolmikon käy? Kuinka uusi isänmaa ottaa pakolaiset vastaan, säilyykö edes henki?

Tähtäimessä valkoinen kenraali

Keväällä 1920 Rossi ja Hevoskoski saavat erityistehtävän. Heidän on palattava Suomeen ja murhattava Mannerheim. Jutussa on vain muutama mutta: valkoista kenraalia vartioidaan kuin kruununkalleutta. Siksi toisekseen Rossi on tullut luvanneeksi äidilleen, ettei koskaan ampuisi ketään…

Kenraali Mannerheim on noussut nopeasti nuoren Suomen sankariksi. Mielessä väikkyy kuitenkin äiti Venäjä, eikä tsaarin kaartin kasvatin ole helppo sopeutua sarkatakkisten suojeluskuntalaisten sekaan. Tervo maalaa turhautuneen kenraalin muotokuvaa tavalla, joka avaa uuden näkökulman tähän viime vuosisadan ihailluimpiin, mutta myös kohutuimpiin ja vihatuimpiin kuuluneeseen mieheen. Voiko upseeri ja herrasmies vastustaa kiusausta, kun kohdalle osuu viehättävä tuomarisrouva? Ja miten siinä sitten käy?

Taiturimaista tarinaa - tosipohjalta!

Mannerheimin murhasuunnitelmaa ei sisällissodan kumpikaan osapuoli ole koskaan julkistanut. Jari Tervo tekee sen nyt, ja hakkaa samalla parhaatkin propagandistit ja historioitsijat. Troikassa kohtaavat todelliset ja kuvitteelliset henkilöt, fakta ja fiktio, mielikuvitus ja historia. Oivaltava ja älykäs romaani viehättää varmasti jokaista hyvän kirjan ystävää. Siinä on annos veijaritarinaa, mutta myös vahvaa, ennennäkemättömän komeaa epiikkaa. Lue sinäkin nyt mestarikertojan tähän asti paras romaani!
(WSOY)
Trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa: Myyrä (2004), toinen osa: Ohrana (2006)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

408

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.