Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Raineranta, Kari

Kuvatiedoston lataaminen
Photograph information
© Elina Vainikainen
Synnyinaika
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Ammatti
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Maakunta-alue
Teokset
Tyyppi
runokokoelmat
Tyyppi
runokokoelmat
Elämäkertatietoa
Kari Raineranta on Alavudelta kotoisin oleva esikoisrunoilija. Hän on opiskellut kirjallisuutta ja informaatioteknologiaa Tampereen yliopistossa. Raineranta opiskelee myös puutarhuriksi. Hän on Ihoteollisuus -runoryhmän, Kuu -yhtyeen ja runoimprovisaatioryhmä Muuntajan jäsen. Raineranta on esiintynyt lukuisilla lavarunouskeikoilla ja voitti vuonna 2008 Poetry Slamin suomenmestaruuden. Hänen runojaan on julkaistu aiemmin kirjallisuuslehdissä ja antologioissa.

Lukukeskus

- - -

Kari Raineranta on kotoisin Alavudelta ja asuu Tampereella. Hän on opiskellut mm. Suomen kirjallisuutta ja informaatiotutkimusta Tampereen yliopistossa sekä puutarhataloutta Ahlman-instituutissa.

Raineranta on runoryhmä Ihoteollisuuden, runoimprovisaatioryhmä Muuntajan ja Kuu-yhtyeen jäsen. Hän on voittanut useita kirjoituskilpailuja sekä Poetry Slamin Suomen mestaruuden (2008). Hänen runojaan on julkaistu lukuisissa kirjallisuuslehdissä sekä antologioissa – mm. Ihoteollisuuden antologiassa Hellyyden kiertotie (Sanasato 2007), Viita-akatemian kirjoittajakoulun antologiassa Kaksi munaa raakana suuhun (2004) sekä Lahden runomaratonin antologiassa Katson kauas – kuuntelen (2000).

(Kustantamo Idiootti)

- - -

Palkinnot:
Poetry Slamin suomenmestaruus 2008
Lahden runomaratonin voitto 2000
Ylioppilaslehti Aviisin vuoden paha runo 1999
Tekstinäyte
Oi,
olisin niin tahtonut, riittää
kesäkuulta tuoksuva iho, äärimmilleen venynyt kohdunsuu
mutta minua odottaa

oi,olisin niin tahtonut, riittää
huuliasi koskettava kumppanuusrakkaus, tuoremehuaamiainen rivitalossa
mutta minua odottaa

näitä polkuja viimeiseen asti
minä


(teoksesta Ihmiskanava, Idiootti 2010)