Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaivo kellarissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Finlandia-sarja on nyt valmis. Kaivo kellarissa on sarjan viides, täydentävä osa. Aikaisemmin ovat ilmestynee Kosti Herhiläisen perunkirjoitus, Kolera on raju bändi sekä Pasi Harvalan tarina I ja II.

Oikeuden ja lääkintöhallituksen päätöksellä kirjailija Harri Salminen on terve ja vapaa mies. Hänen on vaikea uskoa sitä; kerran alkunsa saaneiden tapahtumien syyt ja seuraukset eivät ole hänelle vielä selviä. Tilinteko ulkomaailman ja oman itse kanssa jatkuu. Ja sitten muistissa olleet aukot täyttyvät: hän tietää viimeinkin, kuka on vastuussa Saaran kuolemasta, josta häntä epäiltiin. Kauhun rako avautuu ja sulkeutuu. Mutta ennen kuin Salminen ehtii sulattaa uutta tietoaan, hän seisoo Ilmari Autereen revolverin edessä tekemässä tiliä maailmankatsomuksestaan…

Finlandia-sarja on kertomus ihmisistä tämän päivänä suomalaisessa kulttuurimaisemassa. Se on illuusioton ajankuva: kuvaus vallasta ja sen käytöstä, yksilöstä ja yhteiskunnasta, tahallisesta ja tahattomasta rikollisuudesta, vastuusta, syyllisyydestä ja syyttömyydestä. Muodoltaan ja rakenteeltaan se poikkeaa kaikesta totutusta. Finlandia-sarja on suuren kirjailijan voimannäyte ja haaste. Se on jotakin täysin uutta kirjallisuudessamme.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
153
Kustantaja
Sarjamerkintä
Osana julkaisua
Ilmestymisaika
Osana julkaisua