Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Häämarssi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Esti Heiniö kertoo romaanissaan erään perheen eri tahoille joutuneiden jäsenten dramaattisesta kohtaamisesta.
Viisi sisarusta saapuu vanhan äitinsä kuolinvuoteen ääreen. He asettuvat muutamaksi päiväksi suuren talon puolittain kylmilleen jätettyihin huoneisiin. He ovat maailmalla vieraantuneet toisistaan, kasvaneet kukin omaan kaavaansa, ja heidän on vaikea saada syntymään välitöntä vuorovaikutusta toistensa kanssa. Kuoleman läheisyys ja yhteiset muistot lapsuudesta ankaran äidin komennossa puhkaisevat kuitenkin aukkoja siihen totunnaiseen suojamuuriin, jonka he ovat rakentaneet ympärilleen.
Vähitellen paljastuu seikkoja, joista ei ennen ole tiedetty tai joiden olemassaolo on vain epämääräisesti aavistettu. Äidin jykevä, kaikkivoipa hahmo kohoaa näkyviin kaikessa suuruudessaan ja ehdottomuudessaan. Mutta samalla sisarukset kukin kohdallaan saavat kokea jotakin uutta ja järkyttävää, mikä on omansa yhdistämään ja vapauttamaan heidät. Heillä kaikki on ollut sama haave: löytää itselleen ystävä, jolle voisi avautua. Jopa äidilläkin on ollut omansa, Janne joka yhä liikkuu talossa sen salaperäisenä, aina avuliaana tonttu-ukkona. Tällä tavoin salvat aukeavat, salat tulevat julki, rakkaus tunnustetaan ja koetaan. Ja lopulta, hautajaisten jälkeen, kunkin valmistautuessa palaamaan omaan arkeensa, herää ajatus: emmekö voi nähdä ”sinisiä hetkiä” ennen pimeyttä, eikö ilo, aiheeton ja ansaitsematon, sittenkin ole tarjolla jokaiselle?
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Tekstinäyte
Ihminen pannaan eläkkeelle, mutta talo puretan.
Tämänkin vanhan talon päivät ovat luettu ja sen rauha iäksi mennyt. Oudotkin ohikulkijat langettavat sille hävitystuomion, päivittelevät, jos kiireeltään ehtivät, että näin näköisällä paikalla saa tuommoinen vinkkelipytinki maalaistuntuisine ulkohuoneriveineen hiljallensa lahota ja maatua.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
243
Kustantaja