Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Konsta sydämen asialla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Onhan Konstan elämässä aina ollut tyttöjä, Anni, Siiri, Olga-Tuulia ja monia muita, mutta nyt tytöt ovat koko ajan Konstan kimpussa. Niiden kanssa pitäisi ”alkaa”, ”seukata” ja ”deittailla”.
Luokkakaveri Jan hoputtaa Konstaa pitämään kiirettä, sillä parhaat tytöt viedään päältä, niin se vain on. Jan vaatii Konstaa pikaisesti päättämään, kumman kaksosista, Vilman vai Veeran, Konsta ottaa.

Ihan sama, ajattelee Konsta, pakkohan tässä sitten on alkaa deittailemaan. Kun Konsta tekee jotain, hän tekee sen kunnolla. Treffeille Konsta pukeutuu kuin herrasmies ja vitseistä ei tule loppua ollenkaan. Tyttöjä se miellyttää kovin: ”Konsta Kallenpoika Koponen, sinä olet tosi karu tyyppi! kikattaa Vilma.” Yhtäkkiä Konsta huomaa olevansa koulun tavoitelluin hurmuri ja myös neljän tytön loukussa.

Jatkuva vitsien kertominen puuduttaa poskilihakset ja hurmuripojan roolin vetäminen alkaa olla tosi rankkaa. Rakkaustestinkään täyttäminen ei auta valitsemaan sitä oikeaa. Niinpä tyttöystäväehdokkaat tippuvat yksi kerrallaan ja Konsta on siitä suorastaan helpottunut: ”Juuri tällä hetkellä ei kukaan taida olla oikein minun tyyppiäni. Tulevaisuudesta ei tietysti kukaan tiedä. Ja se on hyvä se!”

Kirja sisältää mainion rakkaustestin kaikenikäisille sitä oikeaa etsiville ja kysymyksiin vielä kommentit, joista saa tärkeitä ohjeita deittaamisen ja seukkaamisen varalle.

- Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

133

Kuvittaja

Sarjamerkintä