Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Johannes Richterin erehdys

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Edeltävä osa: Kettu ja leijona.
Johannes Richterin erehdys on voimakas ja syvällinen romaani 1600-luvun oikeudenkäytöstä. Sen pääosissa ovat oikeus ja vääryys, totuus ja valhe. Johannes Richterin erehdys on Aulis Aarnion kolmas historiallinen romaani.

Eletään vuotta 1647. Tuomari Johannes Richter saa lainlukijan vastuullisen tehtävän. Hänen ensimmäinen juttunsa on heti rikoksista raskain, toisen ihmisen surmaaminen.
Pienen kylään on saapunut ilveilijäseurue, joka majoittuu Johan Petersson Järnin taloon. Muutaman päivän kuluttua yksi seurueen jäsenistä tavataan pihamaalla teräase kädessä, ja metsästä löydetään myöhemmin Johanin ruumis. Alkaa tapahtumien ketju, joka Richterin on tuomarina arvioitava.
Huomaamattaan Richter joutuu vallan ja ahneuden, juonittelun ja koston verkkoon, jossa hänen on säilytettävä tuomarina riippumattomuus ja puolueettomuus.
Richter erehtyy eikä pääse sen paljastuttua eroon tapauksesta, joka painaa hänen tuntoaan kunnes hän vähä vähältä saa kootuksi palat yhteen. Romaanin loppu yllättää lukijan, mutta se avautuu samalla tuomitsemisen ja tuomareiden työn arvioinniksi.
Johannes Richterin tarina osoittaa, kuinka lähellä vääryys on oikeutta, miten valhe vääristää totuuden niin kuin vanhan peilin lasi vääristää siitä heijastuvat kynttilän liekin.
(takakansi- ja lieveteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
353
Kustantaja