Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hatkat

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Jorma Lehtonen makaa ruotsalaisen autotehtaan sairaalassa. Työpaikalla on sattunut tapaturma: tiedossa on pitkä sairasloma ja hyvä korvaus. Nyt hän voi palata perheensä luo Suomen, josta on lähtenyt työttömäksi joutuneena ja rahattomana. Ruotsissa hänen asiansa tuntuvat nyt selvinneen. Mutta kierre alkaa samana iltana jolloin hänen päälleen ajanut trukinkuljettaja järjestää paranemisjuhlat. Tai oikeastaan, kun Jorma tarkemmin ajattelee, kaikki pohjautuu hänen lapsuuden ja nuoruuden kokemuksiinsa ja epätasaiseen avioliittoonsa. Ja lopullinen luisuminen lähtee liikkeelle kekseliäästä moottorivarkaudesta. Tien päässä on Slussen, jossa kaikki jo tuntuu yhdentekevältä, tuntuu mahdottomalta ajatella, että joskus on ollut koti ja perhe. Viimeksi tiedämme Jormasta silloin kun hän juovuspäissään ottaa pysäköidyn auton ja lähtee ajamaan pois itsekään tietämättä minne, ottaa hatkat vielä yhden kerran.

Erkki Lepokorpi on uudessa romaanissaan tarttunut vakavaan asiaan, jonka jokainen Ruotsissa käynyt tuntee. Jorma Lehtonen voi olla kuka hyvänsä, hänen kehityksensä hyvästä työntekijästä ja perheenisästä vastuuttomaksi pultsariksi voi osua kenen kohdalle tahansa. Lepokorpi on kirjoittanut romaaninsa eloisan humoristisesti, mutta kontrastisuudessaan se on järkyttävä raportti omasta ajastamme, terävä analyysi rappiosta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
193
Kustantaja