Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kuin sirkat pimeässä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Eevamaija Poijärven kaksi edellistä kirjaa, Miku ja Perhosleikki, ovat niitä teoksia jotka tulevat lukijaansa lähelle. Lähelle tulevat myös näiden novellien aiheet. Ne puhuvat asioista jotka väistämättä ovat joskus meidän jokaisen osana. Mutta joista me harvoin osaamme puhua. Novellien keskeiset teemat, sairaus ja kuolema, saavat meidät omassa elämässämme usein ahdistumaan. Poijärven novelleissa aiheet kasvavat elämän ja siitä kumpuavien rikkauksien ja kokemuksien puhuttelevaksi kuvaukseksi. Ja paitsi aikuisen kokemuksia, Poijärven novellit välittävät myös lapsen tajunnan maailmaa, jonka me liian herkästi sivuutamme.

Kokoelman niminovellin pohjalta on kasvanut myös samanniminen kuunnelma, joka sai ilmestyessään loistavan vastaanoton ja käännettiin myös ruotsiksi ja unkariksi. Budapestin radio on esittänyt sen sittemmin kolmesti, ja äskettäin se on ilmestynyt myös unkarilaisessa kuunnelma-antologiassa.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
149
Kustantaja