Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kultainen kissanpentu

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kultainen kissanpentu täydentää Päivi Alasalmen viehättävän perinteikkäiden mutta railakkaiden satujen sarjan. Tarinoissa seikkailevat prinsessojen ja sanavalmiiden sankaritarten lisäksi muun muassa valloittavat hahmot Seinähullu Seppo, joka pitää itseään maailmankaikkeuden tyylikkäimpänä kaverina, ja onneton Jättiläis-Jamppa, joka haluaa kutistua mahtuakseen maahisten perheen pikkuruiseen mutta kodikkaaseen taloon.

Sadut vievät kiehtovalle maailmanympärimatkalle Konstantinopolin sulttaanin vieraaksi ja kuulemaan Jaavan prinssin lahjoittaman soittorasian outoa melodiaa. Tarinoissa seurataan ritareiden, velhojen, hirmuvaltiaiden, metsänpeikkojen ja myös ihan tavallisten tyttöjen ja poikien kutkuttavia kohtaloita. Hyväsydämisyys palkitaan, ja jos joku äityy pöyhkeäksi tai nokkavaksi, hän joutuu siitä ennen pitkää tilille.

Kultainen kissanpentu on täynnä naurua, liikutusta, tarunhohtoa ja kielellistä ilottelua. Tarinoiden pohjalla on vakavia teemoja kodin, perheen ja yhteisön tärkeydestä. Päivi Alasalmen saduissa on kaikki ainekset klassikoiksi. Riikka Jäntin taidokas piirrosjälki kuvittaa satujen maailmaa hurmaavin yksityiskohdin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
satuja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
148