Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kello 4.17

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ensin näin rakkaustarinan. Pienimuotoinen Kello 4.17 on helpolla, havainnoivalla lauseella kerrottu, epätoiminnallisuudessaan ja päähenkilön avuttomuudessaan hurja, vaikka lämmin teos. Päähenkilömies kertoo rakastuttuaan "sinälle" elämästään. "Sinä" on saanut miehen puhkeamaan puheeseen, avuttoman, "viisaan hullun", hyvin vähän vetovoimaisen sankarin hyvin vähän vetovoimaisessa lama-Suomessa. Sankarimme haluaisi kelvata sille ja nostaa sen jaloilleen. (Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Minä saatan pelästyä, säikähtää kovaa ääntä tai odottamatonta näkyä, mutta tätä pidän normaalina käytöksenä toisin kuin laitoksen jälkeistä hiiviskelyäni kulmilla, ikään kuin kulisseissa, peläten yleisön huomaavan, kaulukset pystyssä ja kädet syvällä taskussa. Mutta kun lopulta kohtasin sinut ja tajusi merkityksesi elämälleni, en hämmästynyt yhtään, ihmetellyt mitään, vaan teki mieli laskea kaulukset ja avata takki kokonaan, ottaa kädet taskuista ja ojentaa ne sinulle.

Hannu Aho on kirjoittanut karhean runollisen romaanin poikkeuksellisesta miehestä, tälle ajalle ominaisesta avuttomuudesta ja rakkaudesta, joka saapuu varsin epätodennäköisessä hahmossa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja

Kieli