Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kello 4.17

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ensin näin rakkaustarinan. Pienimuotoinen Kello 4.17 on helpolla, havainnoivalla lauseella kerrottu, epätoiminnallisuudessaan ja päähenkilön avuttomuudessaan hurja, vaikka lämmin teos. Päähenkilömies kertoo rakastuttuaan "sinälle" elämästään. "Sinä" on saanut miehen puhkeamaan puheeseen, avuttoman, "viisaan hullun", hyvin vähän vetovoimaisen sankarin hyvin vähän vetovoimaisessa lama-Suomessa. Sankarimme haluaisi kelvata sille ja nostaa sen jaloilleen. (Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Minä saatan pelästyä, säikähtää kovaa ääntä tai odottamatonta näkyä, mutta tätä pidän normaalina käytöksenä toisin kuin laitoksen jälkeistä hiiviskelyäni kulmilla, ikään kuin kulisseissa, peläten yleisön huomaavan, kaulukset pystyssä ja kädet syvällä taskussa. Mutta kun lopulta kohtasin sinut ja tajusi merkityksesi elämälleni, en hämmästynyt yhtään, ihmetellyt mitään, vaan teki mieli laskea kaulukset ja avata takki kokonaan, ottaa kädet taskuista ja ojentaa ne sinulle.

Hannu Aho on kirjoittanut karhean runollisen romaanin poikkeuksellisesta miehestä, tälle ajalle ominaisesta avuttomuudesta ja rakkaudesta, joka saapuu varsin epätodennäköisessä hahmossa.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
207
Kustantaja