Turhamainen aasi

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Modernilta kuulostavien mutta samalla hyvin perinteisten satujen lumovoima tehoaa yhtä varmasti niin lapsiin kuin satuja heille lukeviin aikuisiinkin. Näissä lasten saduissa arvostetaan perhettä, yhteistä aikaa, työntekoa, vaivannäköä ja rakkautta. Hyvin usein, ellei aina, kultahiput ja aarrearkut jäävät ihmisrakkauden ja aidon välittämisen varjoon.

Saduissa seikkailevat rohkeat prinssit ja nokkelat prinsessat, sammakoiksi taiotut kuninkaat, hyväksi haltijaksi haluava tyttö, kultaa janoava laiska aasi, ajan lohikäärme, shakkimestarkissa, Hirviö-Reinar ja palvelija-Reetta, (jotka oikeasti ovat toisiinsa kyllästyneitä kuninkaallisia) sekä hellämielinen rosvo, joka prinsessan ryöstäessään saakin saaliiksi prinsessan palvelijan.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

- - -

Näissä saduissa prinssit saavat kyllä prinsessan ja puoli valtakuntaa, mutta eivät omin avuin. Sen sijaan tarmokkaat ja itsenäiset prinsessat pelastavat velttoiluun taipuvaiset prinssit. Saduissa seikkaillaan taikametsissä ja jylhissä linnoissa, jotka vilisevät velhoja, lohikäärmeitä, noitia ja ryöväreitä. Eläimiin on tarttunut inhimillisiä paheita, ja sehän on selvää, että ahneille ja turhamaisille käy köpelösti. Mutta jos osaa etsiä oikeasta paikasta, voi löytää myös harvinaisen aarteen: onnen.

Päivi Alasalmi on loihtinut häpeilemättömän perinteisiä prinsessa- ja eläinsatuja, joiden arvot on päivitetty railakkaasti nykyaikaan. Niin lapsia kuin aikuisia kutkuttaa hulvaton huumori. Naurun taustalla kaikuu ystävyyden ja läheisten välittämisen tärkeys. Riikka Jäntin taitavasti piirtämät eläin- ja ihmishahmot hurmaavat ja saattavat tarinat lentoon.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

satuja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

120

Kustantaja