Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Säkeitä Pietarista

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tapahtumia kertovat ja kommentoivat omasta näkökulmastaan niin päähenkilö Anna, aviomies Antti ja tytär Tanja. Miltä tuntuu, kun vaimon ja äidin menneisyys herää eloon ja suistaa arjen raiteiltaan?

Öinen puhelu palauttaa Annan mieleen opiskeluajan ja Andrein, joka tuoksui raudalta ja hieltä ja venäläiseltä saippualta. Hän päättää jättää puisevan työnsä ja palata yliopistoon tekemään tutkimusta Anna Ahmatovasta. Myös paluu Pietariin käy pian väistämättömäksi, sanokoot puoliso, tytär ja paras ystävä mitä tahansa.

Säkeitä Pietarista rikkoo ja toistaa myyttiä kirjailijoiden ja tsaarien kaupungista. Se vie lukijan romahtamaisillaan olevaan Neuvostoliittoon, missä suomalainen opiskelija kiilaa ruokajonoissa valuutan voimalla, mutta on silti alttiina ydinvuodoille ja torakoille. Ja kuin runoa ovat tarinan väliin leikkautuvat katkelmat viime vuosisadan alun Pariisista sekä kannakselaisesta mökistä, jossa Anna Ahmatova kohtaa oman menneisyytensä. (Kirjan takakannesta)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
196
Kustantaja
Lisätietoja
Teokseen sisältyvien Anna Ahmatovan runojen käännökset ovat Marja-Leena Mikkolan tai Johanna Hulkon tekemiä.