Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Amos ja saarelaiset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään katastrofin jälkeistä aikaa. Saastumattoman säilynyt pieni ihmisjoukko on eristynyt omaksi tarkoin varjelluksi yhteisökseen. Se noudattaa tiukasti kristinopin sääntöjä. Säteilyn ja tautien raunioittamien ulkopuolisten kanssa se ei antaudu tekemisiin.
Valittujen piskuista laumaa johtaa ikääntyvä piispa Martti. Hän on myös ylimmän maallisen vallan käyttäjä. Huolimatta raskaista yhteisistä koettelemuksista ja aiemmista aviollisista vaikeuksistaan piispa on pystynyt luomaan kohtuullisen sovun niin itsensä kuin vaimonsa Annan kanssa.
Sitten vaivoin hankittu mielenrauha järkkyy: kasvattityttären Kristiina suhde ulkopuoliseen Matveihin paljastuu…

Hannu Salaman romaanin kerrokset ovat monet: Amos ja saarelaiset on uskonnollinen romaani, science fiction –kirja, jännityskertomus ja leikkaavan ajankohtainen ihmissuhderomaani. Jälleen Hannu Salama on yllättänyt.
(takakansiteksti)
Hannu Salaman romaanin kerrokset ovat monet. Amos ja saarelaiset on uskonnollinen romaani, science fiction -kirja, jännityskertomus ja leikkaavan ajankohtainen ihmissuhderomaani.

Tapahtuu viimeisinä aikoina muovikuvun alla elävässä uskonnollisessa yhteisössä.
Suurin osa maailmaa on tuhoutunut, mutta pieni uskovaisten yhteisö säästynyt kuolemalta ja taudeilta. Johtoporras kehittelee keinoja eristäytyä lintukotonsa ulkopuolelle jääneistä ihmisraunioista ja tehostaa samalla omiensa valvontaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

106

Kieli