Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sitten kun omenapuu kukkii

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tarja herää sairaalassa. Häneltä on juuri leikattu vaarallinen syöpä. Hän on tuskin ehtinyt tiedostaa sairastumistaan, ennen kuin on joutunut yllättäen suoraan silmätyksin kuoleman kanssa. Nyt hän tarvitsisi tietoa, henkistä tukea. Mutta sairaalan byrokratia jauhaa rataansa; potilaalle yksilönä ei tahdo löytyä tilaa.
Voimien hiljalleen lisääntyessä Tarja alkaa lähes huomaamattaan avata oman elämänsä solmuja. Hän oivaltaa, että vasta kuoleman edessä alkaa olennaisin elämästä paljastua. Hän katselee oman perheensä ihmissuhteita ja näkee jähmettyneet asenteet, jotka ahdistivat ja kahlitsivat häntä ottamasta elämäänsä omiin käsiinsä, vaikka olisi ollut sen aika. Hän miettii vastoinkäymisiä: ne ovat sittenkin se käyteaine, joka saattaa havahduttaa ihmisen unesta valveille – toimimaan ja muuttumaan. Sairaus on kääntänyt piileviä voimavaroja esiin. Lähimmän ihmisensä Juhanin tukemana Tarja jaksaa nyt katsoa entistä rehellisemmin eteenpäin ja lähteä liikkeelle uudesta valoisasta elämäntoiveesta.
Riitta Kähkölä on kirjoittanut koskettavan ja intensiivisen romaanin suoraan vakavan sairauden keskeltä, muuttumisen ja uudesti avautuvien näköalojen keskeltä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

163

Kustantaja