Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hienoosokeria!

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hienoosokeria! on tamperelaisen FB-75:n pelaajien tasteluhuuto ja Hienoosokeria! on viisitoistavuotias Masakin ÄfBeen jätkien kanssa huutanut ties kuinka monta kertaa. Nyt on kaikki kuitenkin menossa uuteen suuntaan. Pelaaminen tunnu aivan samalta kuin ennen eikä Masa halua enää pelailla mitään pelejä kentän ulkopuolella.

Masa ei tunnu mahtuvan samaan asuntoon äitinsä kanssa eikä Helsingissä asuvaa isäkään turhan usein vieraile Tampereella. Pikkusisko Saara sen sijaan on Masan elämän tärkeimpiä ihmisiä. Kaupan kassalta löytyy toinen tärkeä, Tiia, joka valloittaa pojan sydämen kertakatseella. Tiian luota Masa löytää pakopaikan, jossa voi rentoutua ilman kiistoja mutta Tiiakaan ei voi pyyhkiä Masan mielestä Jamppaa, leukemiaan sairastunutta ystävää eikä vasta-alkaneessa lukiossa syntyviä hankaluuksia. Kun kesä kääntyy syksyksi ja kauden pelit ovat takana, kääntyy Masan elämässä muutamakin lehti, minkä jälkeen hänen on päätettävä mihin suuntaan hän alkaa elämäänsä ohjata.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
nuortenromaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
148