Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Perhosleikki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laila on perhonen, keveä ja kaunis. Unet asuvat häntä ja hän unia. Kinttupolut, niityt, kurjenpolviheinikot ovat hänen valtakuntaansa ja eläimet hänen ystäviään. Niillä on aikaa. Ihmisillä ei sitä ole. Heille hän on vain hoopo-Laila, joka puhuu hullujansa ja tekee pahoja.

Äidille, pienen hämäläisen maatalon emännälle, tämä nuorimmainen on raskas taakka, kipeän läheinen, mutta usein hän suhtautuu tyttöön niin kuin muutkin: ärtyen ja häveten. Karkea juopotteleva isä ei siedä Lailaa silmissään.'

Laila on varttumassa aikuiseksi. Hän on täynnä uusia kysymyksiä, joihin kukaan ei vastaa. Kerran kun Laila pyrähtelee alastomana pakoteillään, naapurin isäntä näkee hänet ja häkeltyy hänen kauneuttaan. Nämä kaksi nälkäistä turhaa ihmistä - isäntä ulkonaisesti täydessä, järjestyneessä maailmassaan, Laila vajavaisessaan - kohtaavat ja Lailan elämä kääntyy täysin uuteen suuntaan. Ensimmäisen kerran hän saa kokea, että häntä kohdellaan ihmisenä. Ja isännällä on hyvät kädet, kuin Lailan hellimän varsan samettinen turpa.

Tuore ja herkkä, surumielisen huumorin sävyttämä aistimusvoimainen kuvaus yhdistyy Perhosleikissä tärkeään asiaan, joka vaivihkaa, julistamatta kasvaa sanomaksi. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

209

Kustantaja