Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Selkosen kansaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Mestarillisen Koillismaa-sarjan toinen osa

Selkonen elää voimakkaita kasvun vuosia, ja pula-aika hellittää otettaan. Auton hurina rikkoo selkosen hiljaisuuden, lauantaisin uudella sillalla tanssitaan. Kosti Mäkinen, Sammalsuon Kauko, Iivari Sääskilampi ja muut selkosen asukkaat elävät uuden toivon sävyttämässä maailmassa. Tapahtuminen puitteet vaihtelevat romaanissa iloisesta Viipurista selkosen sysimustaan yöhön. Selkosen voimakas luonto, aurinkoiset päivät, valoisat kesäyöt, synkeät sateet, kuutamot ja pakkasyöt luovat tunnelmia ja antavat alkusysäyksen selkosen piirissä olevien ihmisten käyttäytymiselle ja teoille. Selkonen kohtelee omiaan hiukan lempeämmin, mutta vain hetken aikaa.

Väkevä romaani päättyy talvisodan joulukuuhun. Selkosen asukkaiden murheet ja ilot näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Itäinen taivaanranta leimuaa öisin, ja naiset ja lapset pakenevat kodeistaan. Välillä niin ankaralta ja yksitoikkoiselta näyttänyt kotiseutu tuntuu äkkiä hyvin rakkaalta.
(Gummerus 2010)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
545
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä
Sivumäärä
433
Kustantaja
Kääntäjä