Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lasikuisti

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Käy ruusutkin kukkimaan, Rautakoura ja Pulmunen, Lasikuisti – jäntevä romaanitrilogia valmis!

Edellisen kirjan päättyessä Rautakoura, työmies Mikko Lehtonen, makaa tajuttomana maassa. Hän on saanut iskun päähänsä osuttuaan sivullisena ohikulkijana keskelle poliittista mellakkaa. Sairaalasta Mikko joutuu suoraan poliisikuulusteluun ja todistajaksi mellakan oikeudenkäyntiin. Julkisuus tuo ikäviä seurauksia. Palatessaan vappumarssilta Lehtoset näkevät uuden lasikuistinsa särjettynä. Mutta elämä jatkuu. Lumpputehtailija Lindroos ylentää Mikon tehtaansa työnjohtajaksi, ja tämä voi läheltä seurata Lindroosin värikkäitä ja yltiöpäisiä liiketoimia. Mikon ja Sinikan ainokainen, Jorma-poika, pääsee klassilliseen lyseoon ja hankkii siten isäänsä paremmat eväät tulevaisuudelleen. Mökiinsäkin Lehtoset kykenevät vihdoin lunastamaan omakseen. Vielä kerran lasikuisti särjetään, mutta silloin sen rikkoo sota.
Erkki Lepokorpi hahmottaa kiitetyn teossarjansa viimeisessä osassa suomalaisen työväen todellisuutta 30-luvun puolivälistä aina meidän päiviimme.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
552
Kustantaja
Sarjamerkintä