Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lentämisen alkeet

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Reidar Palmgrenin toisessa, teatterimaailmaan sijoittuvassa romaanissa yhdistyvät onnistuneesti realistisen kerronnan ja kauhukertomuksen piirteet. Lentämisen alkeita lukee samaan aikaan sekä varhaiskeski-ikäisen miehen kriisin ja henkisen kasvun kuvauksena että kiihkeätempoisena jännärinä, jossa tärkeässä roolissa on vanhan teatterin kummitus.

Vesa on erään laitosteatterin pitkäaikainen näyttelijä ja jo leipiintynyt työhönsä. Teatterissa pyörivät näytelmät ovat enimmäkseen keskivertokulttuurinkuluttajalle suunnattua latteaa kuvaelmaa tai sitten lastennäytelmiä ja tukahduttavan kuumia eläinpukuja. Vesa on epäonnistunut naissuhteissaan, eikä hänen kasvava alkoholinkulutuksensa jää työtovereilta huomaamatta. Kun sitten teatterin johto suunnittelee henkilökunnan uusimista, ei ole yllätys että Vesakin joutuu mustalle listalle. Yliluonnollisten tapahtumien sarja muuttaa kuitenkin tilanteen – yllättäen Vesa löytää teatterin kätköistä unohdetun vanhan näytelmäkäsikirjoituksen, joka oudolla tavalla ottaa hänet valtaansa. Käsikirjoituksen avulla Vesa saa uuden mahdollisuuden, elämänsä roolin. Palmgren kuvaa hienosti näyttelijän roolityötä, sitä miltä näytteleminen tuntuu.
(Silene Lehto/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
254
Kustantaja
Lisätietoja
Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.