Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ensimmäinen ero

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Johan on elämänmuutoksen edessä. Lähdössä opiskelemaan. Myös kaksi vuotta kestänyt suhde Hannan kanssa on alkanut tuntua väljähtyneeltä. Johan miettii sen lopettamista.
Mutta sitten käykin niin että Hanna ehtii ensin. Ja mikä pahinta: toisen miehen vuoksi. Helpotuksen sijasta Johan huomaakin ahdistuvansa pahan kerran. Jättämisen ja jätetyksi tulemisen ero kirkastuu hänelle.
Johanin nöyryytystä lisää myös se että hän tajuaa Hannan järjestäneen hänelle lohdutukseksi naisseuraa; Eeva ei olekaan hänen valloituksensa.
Onneksi on kavereita, Vilander ja Pulkkinen, kesä ja kuuma. Mutta sitten loma loppuu. Johan on yksin vieraassa kaupungissa, jossa Hannakin on opiskelemassa. Ja koko ajan Johanista tuntuu, että heidän asiansa ole vielä loppuun käsitelty…

Arto Kotilaisen esikoisromaani Alastoman pojan ääriviivoja herätti runsaasti huomiota omapäisellä reippaudellaan ja huumorillaan. Yhtä vauhdikkaasti, tuoreesti ja aidosti käsittelee Ensimmäinen ero nuorten ihmisten elämää.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
202
Kustantaja
Kieli