Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Puuttuva rengas

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kansainvälinen terroristijärjestö iskee Suomessa? Taisto Harran toinen huikea ja omintakeinen dekkari.

– Hyvät herrat, hän sanoi sitten, – me olemme sotatilassa. Santala tunsi, miten äkkiä syntynyt hiljaisuus aivan kuin kolahti salissa. Tarkastaja Huttunen jatkoi: – Tämä on meille uudenlaista sotaa. Emme tiedä missä vihollinen iskee, emme tiedä koska se iskee. Tiedämme vain, että se aikoo hyökätä. Ja jos se onnistuu aikeissaan, on vahinko sanoinkuvaamaton.

Neuvostoliiton presidentti on tulossa Suomeen. Hänen pitäisi vihkiä suomalais-neuvostoliittolaisena yhteistyönä rakennettu silta Rauhansalmella. Sitten saadaan hurja viesti: Euroopan pelätyimpiin kuuluva terroristijärjestö ’Vapauden soturi’ iskisi. Nimismies Olli Santalan ja hänen neljän poliisinsa elämä Rauhansalmella muuttuu merta heitolla.

Mutta mitä oikeastaan on tekeillä? Ennen kuin korkea-arvoista vierasta on nähtykään, kesäisestä kirkonkylästä tulee outojen yhteensattumien ja selittämättömien väkivallantekojen näyttämö. Miksi paikallisen lehden päätoimittaja Pauli Kotala murhataan? Entä huoltoaseman Ykä Lindström? Miksi kauan sitten Ruotsiin muuttanut Pekka Virta palaa kotikonnuilleen? Pelko on upottanut kyntensä ihmisiin, eikä hellitä. Ja koko ajan vierailun ajankohta lähenee…
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

rikosromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

218

Kustantaja