Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Senaatin ratsumies

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hämeenkyröläinen Ville Rantala lähtee pääkaupunkiin onneaan koettamaan ja saakin ratsupoliisin vakanssin. Pieni ja idyllinen Helsinki on myös kansainvälisten kumouksellisten piilopaikka ja risteysasema, ja Rantala joutuu arvaamattomiin tilanteisiin puolustaessaan laillista esivaltaa. Vaaranalaisessa maailmassa rehdin ja teräväsilmäisen ratsupoliisin sydämellä on myös huoli Suoma-vaimon ja kasvavan nuoren perheen turvallisuudesta. Panu Rajalan historiallinen romaani vie keskelle Suomen itsenäisyyttä edeltäviä routavuosia 1900-luvun alussa. Sekasortoisessa poliittisessa ilmapiirissä elettiin vaiheita, joiden kautta kansakunta etsi vaivalloisesti tietä valtiolliseen tulevaisuuteen.
(Otava)
Päähenkilöt
Alkukieli
Tekstinäyte
Ville Rantala viivytteli odotushallissa kuin harkiten piletin ostoa. Junalla hän ei ollut vielä koskaan Helsinkiin tullut, vaan ratsastamalla viertotietä rakuunan univormussa, kolme hevosta köyden päässä. Hän huomasi heti ettei ollut niin tottunut pääkaupungin kävijä kuin oli itselleen uskotellut. Hänellä oli vaneriaski mukanaan, vähimmät varusteet, sillä vaimo ja varsinainen muuttolaatikko tulisivat perässä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
356