Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ruusuköynnös

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hämmentyneenä katselee Himmu uuden ajan merkkejä, Punaisen kaartin harjoituksia ja lakkolaisten joukkokokouksia. Huugo, säätyjen väliin muksahtanut, haeskelee omia linjojaan. Aino palvoo Taidetta ja asettautuu kaiken yläpuolelle. Väinö kapinoi. Työläiset Kalle-Jussi ja Liisa sairastelevat. Varoset rikastuvat. Taustana on vuosisadan alun kuohuva Tampere, jossa nyt eletään suurlakon jälkeistä aikaa. Työväki on näyttänyt voimansa, porvarit pelkäävät ja yhä uusiutuvat levottomuudet järkyttävät ihmisiä. Pätösiä masentaa lisäksi perhettä kohdannut onnettomuus: Aino saa aviottoman lapsen. Jo alkaa Himmunkin usko kaikkinaiseen hyvyyteen horjua.

Ruusuköynnös jatkaa jo romaaneista Himmun rakkaudet ja Koreuden tähden tuttua, eloisaa ja inhmillistä linjaa. Sosiaalinen ja psykologinen realismi lyövät kättä, pieni sekoittuu suureen, yksityinen yleiseen, hauska vakavaan. Elämä esittäytyy ilmeikkäänä, aatteiden muotoutumisprosessi rehevän todellisena. Eila Pennasen tähänastinen päätyö - Tampere-trilogia - on valmis. (Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
410
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä