Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Marilynin hiuspinni

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”MUISTI

kehittyy, kasvaa, laajenee, kerrostuu ja säilöö yhtä hyvin kuin hukkaa, hävittää ja kutistuu.”

Budapestin terrorismin vastaisen museon sivuhuoneessa, mustaan harsoon käärityn auton edessä Mies putoaa mustaan aukkoon. Aika, paikka ja todellisuus katoavat eikä Mies havahduttuaan hetkeen muista kuka on. Miehen muistista alkaa hävitä paloja, mustan aukon vaara vaanii koko ajan kintereillä. Hän yrittää kirjoittaa isoisänsä tarinan, mutta ei kykene rakentamaan saamistaan muistiinpanoista ja isoisän elämäntarinan palasista kokonaista kuvausta. Kirjoittamiseen keskittymistä haittaa Miehen hämmennys ja kasvava ärtymys omaan muistiin syntyvien aukkojen vuoksi.

Marilynin hiuspinni käsittelee kiinnostavasti kirjallisuuden, elokuvien, toistuvien kuvien ja muistojen katkelmien kautta identiteetin rakentumista sekä muistin ja muistojen merkitystä. ”Voiko ihmistä ymmärtää hänen elämäänsä liittyvien tosiasioiden perusteella?” on yksi teoksen keskeisiä kysymyksiä. Identiteetin ja muistin ongelmien rinnalla kulkee kauniisti kuvattuna Miehen ja hänen vaimonsa rakkaustarina, joka kantaa hankalien vaiheiden ja kysymysten yli.

Marilyn Monroe ja hänen hiuspinninsä ovat monin tavoin avaimia teoksen teemoihin – niiden kautta avautuu uusia näkökulmia niin identiteettiin kuin muistiinkin.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kustantaja

Kieli