Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuori metsästäjä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Romaanin päähenkilö on nuori poika, joka on biologisesti vaikeassa iässä, levoton, lyhytjännitteinen, isän valtaa uhmaava, naisesta haaveileva ja naista pelkäävä. Hän yrittää toteuttaa ympäristössään vallitsevia ja isän ihailtuun hahmoon liittyviä miehisyyden normeja. Poika harrastaa metsästystä, mutta jatkuvasti huonolla menestyksellä. Niiden muutaman päivänä aikana, jotka romaani käsittää, pojan kriisi kärjistyy. Ympäristön haasteet vievät lopulta siihen, että hän ampuu kurjen, metsämiesten kannalta vaikean ja ansiokkaan kohteen. Tämä kokemus saa hänet näkemään oman erilaisuutensa. Hän ei puhukaan linnusta mitään kotona, vaan ilmoittaa lähtevänsä pois, kaupunkiin.
Jaakko Syrjä on aikaisemmin julkaissut romaanin ”Lumpeen kylässä”. Hänen uusi teoksensa on hallittu kuvaus vaikeuksista, joita poikkeavalla nuorella ihmisellä on ihanteenmuodostuksessaan ja suhteissaan ympäristöönsä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
141
Kustantaja