Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alastoman pojan ääriviivoja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Elokuussa minulle tuli viimein tilaisuus päästä poikuudestani. Tapasin Ilokiven terassilla Senjan, iloisen, vaaleahiuksisen tytön, joka oli juuri aloittanut kolmannen luokan lyseossa. Ensimmäistä kertaa olin varma että joku todellakin oli kiinnostunut minusta. Kiusallisia hiljaisuuksia ei syntynyt ensinkään, me juttelimme lakkaamatta – vitsini jotka useimmat tytöt olivat kuitanneet hölmistynein ilmein, saivat Senjan nauramaan kippurassa.”

Näin alkaa romaani nuoren miehen elämästä, jossa kaikki on perin juurin toisin kuin poikavuosien kuvitelmissa, koko maailma ja olemassaolo. Mitä tehdä, kun opiskeli ei maistu, ja vanhemmat ymmärtävät ja antavat aikaa? Mitä tehdä, kun mieli ei tee tehdä mitään ja toisaalta taas energiaa on liiankin kanssa? Kun poikuudesta ei pääse eroon, vaikka kuinka haluttaisi? Kun kaikki vastaukset tuntuvat olevan valmiina, mutta itse pitäisi keksi niihin kysymykset?

Arto Kotilaisen esikoisromaani on elävä kirja, kaikessa todenmukaisuudessaan kipeä, samalla irtonainen, vetävä ja hauska. Niin kuin nuoren miehen elämä ainakin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja