Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lausukaa Paranoid

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tiedonhankkijana toimivan päähenkilön säännönmukaisuutta kaihtava elämä muuttuu, kun hän saa Juulia Volkovalta toimeksiannon. Sen tausta on traaginen: naisen poika on listinyt porukkaa paikallisessa pubissa ja ilmeisesti surmannut samalla myös itsensä.

”Mitä voin tehdä hyväksenne”, kysyin.

”Haluaisin löytää erään henkilön”, nainen vastasi istuutuessaan.

Miehemme tehtävänä on etsiä käsiinsä Petrus-pojan entinen tyttöystävä Noora, joka on kadonnut maan alle. Tytön löytäminen ei ole vaikeaa, mutta tämän palauttamisesta koituu ongelmia. Paljonkin ongelmia… eikä asia kuulu poliisille millään lailla.

Donnerwetter, oliko Tammelan laajennetussa itsemurhassa kyse vain onnettoman rakkauden loppunäytöksestä?

Lausukaa Paranoid on säälimättömän omalakinen toimintajännäri, joka päivittää Sergio Leonen spagettiwesternit 2010-luvulle. Siinä Ennio Morriconen musiikin korvaa Rammstein, hevosen Harley Davidson ja Villin Lännen kylän Tampere. Väkivalta on silti yhä väkivaltaa – ja myös rakkaus voi satuttaa.

(Johnny Kniga)

Vuoden 2013 tapaus ja yllättäjä. Kehuttu ja paheksuttu rikosromaani nykypäivän Suomesta, joukkosurmasta ja sen taustoista.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
223
Kustantaja
Sarjamerkintä