Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hellepäivä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hellepäivä sisältää kuusi novellia. Niminovellin päähenkilö Luukkonen on keski-ikäinen mies, joka viettää hiljaista päivää kesäpaikassaan ja käy läpi elämänsä kuvioita. Hän on eronnut vaimostaan, pyörinyt aikansa kapakoissa ja nuorten naisten joukoissa, rehkinyt työssään; nyt hän on rakentamassa uutta suuntaa elämälleen. Novellissa Kolme esitellään vanheneva maalla asuva pariskunta ja heidän rauhanturvajoukoista palannut poikansa, piirretään vähin keinoin laajasta elämää hahmottava kuva. Maanantaiaamun rauhassa päähenkilö on taidemaalari, jonka osalta kaikki jäi taakse silloin kun jengiläiset hakkasivat hänet pysyvästi puolikuntoiseksi. Novellit Buddhan kirkko ja Kaikki jänikset ovat samanlaisia kuvaavat perustavasti merkittäviä lapsuudenkokemuksia: suhtautumisen rakentumista muihin ihmisiin ja heidän tekoihinsa. Novellissa häpeä kasvavat esiin kyläsuutari Jussin ajoin hyvinkin karut elämänvaiheet hänen leskensä muistikuvina; samalla yhdessä ikääntyneiden ihmisten kaunis, rikkumaton yhteys.
Kaikkia näitä novelleja yhdistää rehellinen ihmisen elämää ja tekoja arvioiva ote; kerronta on rikasta ja syvää, pitkäjännitteisesti latautunutta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
112