Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hän meni pois

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Keski-ikäinen näytelmäkirjailija Lauri Toivonen on tehnyt itsemurhan siinä vaiheessa, jolloin levoton liikkuvuus, juopottelu, naisjutut, show-skandaalit ovat takanapäin, lapset aikuisia ja voimat kokonaan keskittyneet kirjoittamiseen, itsensä kanssa kilpailuun, otollisten työkausien hyväksikäyttöön viimeistä hetkeä myöten. Avioliitto, monet kerrat rakoillut, on ajat sitten tasaantunut toverilliseksi yhdessäoloksi.
Vaimo Saara on ensin täysin ymmällä, mutta pian paljastuu tapahtumia, suhteita, vivahteita, jotka ovat Saaralle uusia ja rakentavat yhdessä hänen muistikuviensa kanssa uudenlaista kuvaa Laurista. Moniulotteisempaa, täydentyvää, mutta ei aina selvempää, ymmärrettävämpää. Sillä mitä enemmän Laurista tietää, mitä useammasta näkökulmasta hän hahmottuu läheiseksi ja inhimilliseksi, sitä arvoituksellisempi hänestä tulee, sitä – ja tämä on Erjakan romaanin taiteellisesti voitollisimpia piirteitä – elävämpi hänestä tulee, sitä vaikeampi on käsittää miksi hän on kuollut.
Lauri on elänyt yhtä monta elämää kuin hänellä on ollut lähimmäisiä. Hänen monet kasvonsa näyttäytyvät tavalla, joka on kerta kerralta yhtä luonnollinen kuin yllättävä. Ja sitä mukaa kuin asia-aineisto kasvaa, lukija alkaa yhä enemmän askarruttaa Saara. Tasapainoinen, oikeudenmukainen, suora, älykäs ja epätavallisen hauska ihminen. Mikä on perimmältään ollut hänen ja Laurin suhde? Ja Laurin muut suhteet? Ketkä oikeastaan olivat tämän äkillisen tragedian pääosissa?
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
204