Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jumalauta, meitä ammutaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Erkki Lepokorven uusi romaani vie lukijan kiinnostava miljööseen, työväenlehden mainososastolle, jossa ilmoitushankkijat tekevät kauppoja kasvavien vaikeuksien puristuksessa. Lehtikuolema uhkaa, ja romaanin kolme päähenkilöä elävät voimakkaasti mukana lehtensä ja koko työväenlehdistön taloudellisessa ja osaksi aatteellisessakin ahdingossa.
- Ilmoitushankkija Hurmala, varakkaan kodin kasvatti, entinen muusikko, on alituisessa rahanpuutteessa, törmäilee raiteilta suistumisen rajoilla ja toivoo vielä joskus pääsevänsä selville vesille.
- Myllynen on joskus pelannut jääkiekkoa mestaruussarjassa, mutta vakava loukkaantuminen on pannut miehen lopettamaan pelit. Hän on valinnut mainosalan tiekseen taloudelliseen hyvinvointiin.
- Ilmoituspäällikkö Kuusivuori kirjoittaa työnsä ohella romaania punakapinasta, lähinnä Tampereen valtaukseen liittyneistä tapahtumista. Kun hän tutkii kapinaa käsitteleviä teoksia ja haastattelee mukana olleita, häntä alkaa kiinnostaa muuan aikaisemmin vähälle huomiolle jäänyt ilmiö, punaisten joukkoon pesiytyneet petturipäälliköt, jotka käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen asemaansa pönkittääkseen omaa hyvinvointiaan. Onko näillä johtajilla vastineensa nykyajassa? Tätä Kuusivuori joutuu kysymään, ja varsin merkitsevän vastauksen hän saa työtoveriltaan Simo Hurmalalta. Hän alkaakin nyt hyvältä näköalapaikaltaan seurata asioita uudella terästyneellä mielenkiinnolla…
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli