Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suruttoman saattohoito

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Elämäntaparunoilija Kejonen ottaa aikalisän
Reviirien rajamaiden kulkija liikuttuu ”ohiammuttujen fasaanien jälkeläisistä” ja tyytyy saalistamisen sijaan vain tarkkailemaan ohilipuvia jalokaloja. Nykyajan kotkotuksiin saati kaupunkikulttuurin kolkkouteen runojen luonnonrakastaja ei kesyynny. Hänessä yhä asuva ilkikurinen poika sivaltaa kiperiä reunahuomautuksia uutiskynnyksen ylittäneistä aikalaisistamme ja tunnustautuu sukupolvien ja sukupuolien välisen kuilun kaventajaksi.
Pekka Kejosen runot ovat kauneimmillaan ”ikävän panttivankina, mutta vailla toteutuneiden unelmien taakkaa”. Runojen minä ei enää kanna huolta kuolemastaan, ainoastaan siitä, että lapsi hänessä säilyisi hengissä – loppuun saakka.
(takakansiteksti)
Runoja ajan ja iän kypsyttämistä aiheista, luonnosta, nykyelämän hurlumhein aiheuttamasta mielipahasta, kanssaihmisistä, kuolemasta ja kaiken jatkumisesta kuoleman jälkeenkin. Sanoja isoista aiheista kevyemmälläkin otteella, huumoria unohtamatta.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
114
Kustantaja