Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Se tavallinen tarina

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Eeli on nuori, ilman opastusta ja tukea kasvanut maalaistyttö. Rippikoulun käytyään hän pääsee kaupunkiin puuvillatehtaaseen työhön, antautuu kelvottomalle miehelle ja alkaa odottaa lasta.

"Se tavallinen tarina on tuonut Suomen kirjallisuuteen uuden tekijän: vapaan näkijän, kuulijan, tuntijan, suoran, voimakkaan, iloisen kertojan", kirjoitti Pekka Tarkka.
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Tekstinäyte
Eeli oli vanhin Jussin ja Johannan lapsista. Syntyessään hän oli ollut vähältä kuolla. Muija oli takonut selkään ja mutissut, ties vaikka loitsun.
- Se taisi kuolla, hän oli sanonut Johannalle, joka juuri oli lopettanut miesväen kiroilemisen ja sylkäissyt ja sanonut:
- Huhuh.
- Kyllä se varmaan on kuollut, muija oli sanonut ja jättänyt lapsen ja ryhtynyt suorimaan Johannaa. Hetken päästä hän oli huomannut sinertävän ruumiin hengittävät.
- Kyllä se taitaakin jäädä henkiin.
Toista vuotta Eelin syntymästä Johanna sai ensimmäisen aviolapsensa, jonka nimeksi pantiin Santtu. Heti kun vähänkin pystyi, Eeli sai ruveta hoitamaan pikkuveljeään. Jussi oli etelämpänä, Johanna oli tupakkatehtaassa. Jussi kävi toisinaan, koska Johanna oli hänen vaimonsa. Ja toisestakin syystä: Jussi halusi päästä selvyyteen, oliko hänen kuppatartuntansa Johannasta. Samaa halusi Johanna tietää Jussista. Mutta riidellessäänkään he eivät kajonneet asiaan ja salasivat huolella taudin merkit toisiltaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
162
Lisätietoja
Ilmestynyt useina painoksina ja osana eri sarjoja.