Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Juhani Väkevä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään presidentinvaalin aikaa. Keskustelut Kekkosen seuraajasta käyvät kuumina kapakoissa ja työpaikoilla. Niiden keskustelujen ristipaineessa Juhani Väkevä käy kipeää taisteluaan vakaumuksestaan ja avioliitostaan.

Juhani Väkevän nykyinen avioliitto oli alkanut sattumalta. Pirjon kanssa oli ollut hyvä olla, ja kun Pirjo alkoi odottaa lasta, käytiin maistraatissa ja muutettiin virallisesti yhteen.
Pirjon isän kuoltua Juhani perii tämän leipomoliikkeen, ja niin tehtaantyöläisestä, ammattiosaston vasemmistolaisesta vakaumuksellisesta vasemmistolaisesta tulee yksityisyrittäjä. Leipomo menestyy hyvin. Mutta oma vakaumus alkaa pettää. Mitä enemmän Juhani arvioi tilannettaan, sitä tiheämmiksi käyvät ryyppyretket kavereiden kanssa. Ja kun Pirjo ei tyydy kotona vain lastenhoitajan ja palvelijan osaan, vaan hankkiutuu työpaikkansa ammattiyhdistystoimintaan ja sen mukanaan tuomiin menoihin, on Juhanin syöksykierre valmis. Juhanin on mahdotonta hyväksyä Pirjon seminaarimatkoja ja yön yli venyviä ravintokäyntejä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

222

Kustantaja