Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Turkkilainen satula

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Turkkilainen Satula on hotelli-ravintola Pohjois-Saksassa. Aikojen kuluessa sen entinen loisto on karissut, hieno ravintola muuttunut kolmannen luokan yökuppilaksi, henkilökunnasta tullut nuutunutta, välinpitämätöntä joukkoa.

Ravintolaa yrittää pitää suomalaissyntyinen Raili, saksalaisen miehensä kuoltua, apunaan kreikkalainen Livanos, yksi lukemattomista siirtotyöläisistä. Raili juopottelee salaa, Livanos on tympääntynyt, tanskalainen tarjoilijatyttö katkeroitunut, ja asiakkaat ovat yhtä rapistuneita kuin koko rakennus.

Tähän ympäristöön tulee tarjoilijaharjoittelijaksi Anja. Hänen taakseen Suomeen jäi perhe: isä, täti, sisar ja ennen kaikkea tämän mies, joka pyörittää kumpaakin sisarusta miten tahtoo. Heiveröinen Anja, jonka elämä kiteytyy repliikkiin: "Mua muuta kun heitelty edestakasin, kukaan ota mua tosissaan."

Anjan ensimmäisenä iltana Turkkilaisessa Satulassa on hiljaista: osa tiloista on vuokrattu hautajaisia varten. Kunnes ravintolasaliin saapuu pari asiakasta, ja alkaa tapahtua. Sinä yönä nousee myrsky, joka aikanaan on ehtivä Anjan perässä Suomeen, myrsky, joka puhaltaa myös läpi ihmissuhteiden, vaikeiden, kun on kyse elämän sikseen jättämistä ihmisistä. Usein heidän ainoana seuranaan ovat muistot, elävämmät kuin parhainkaan nykyisyys. (Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja