Monen mutkan tonttumatka

Joulu lähestyy, mutta 11-vuotias Pyry on apealla mielellä. Vanhemmat riitelevät ja koulussa kiusataan. Kiusaajiaan paettuaan Pyry päätyy kahvilaan, jossa nautittu ihmeellinen kaakao antaa hänelle kyvin nähdä ihka oikeita tonttuja. Pyry ystävystyy innokkaan tonttuoppilas Tuiskun kanssa ja joutuu vaaralliseen seikkailuun, kun Tuisku tarvitsee hänen apuaan. 

Tuisku johdattaa Pyryn tonttujen salaiseen valtakuntaan, josta löytyy niin pelottavia hirviöitä kuin kutkuttavaa taikaakin. Pelastuakseen Pyryn on valjastettava oma voimansa, tultava sinuiksi tunteidensa kanssa ja luotettava ystävyyteen. Joulun aikaan paljastuu salaisuuksia myös hänen omasta perheestään. 

Liina Putkosen Monen mutkan tonttumatka on lumoava jouluinen fantasiaseikkailu, jossa riittää sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita että suloista joulun taikaa. Nora Surojeginin mielikuvituksekas kuvitus lisää satumaista tunnelmaa ja viittailee fantasiaklassikoihin. Hauskan herkulliset ja kekseliäät tonttufantasiamaailman yksityiskohdat ilahduttavat, ja seikkailu vie mennessään. Erityisen hyvin Monen mutkan tonttumatka sopii joululukemistoksi velhokoulufantasiaa fanittaville, ja kirjaa voi myös lukea yhdessä ääneen esimerkiksi joulukalenterina.