Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto ja Tirlittan-palkinto 2024

Sivupiiri
30.4.2024

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Suomen Kirjailijaliitto on jakanut vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnettiin Leena Krohnille (s. 1947) ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto Kirsti Kuroselle (s. 1966). Palkinnot jaetaan tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Suomen Kirjailijaliitto kuvailee palkittuja:
"Leena Krohnin kertojanääni on ainutlaatuinen ja mielikuvitus rajaton. Krohnin tuotannossa maailma on yhtä aikaa hämmentävän vieras ja tuttu, ja sanojen väleissä tuntuu piilevän salattuja merkityksiä. Syvyydestä huolimatta Krohn jättää tilaa lukijan omille ajatuksille ja tulkinnoille."

"Kirsti Kuronen on kirjailijana monipuolinen ja herkkävireinen lasten ja nuorten todellisuuden kuvaaja. Keskeinen piirre hänen kirjoissaan on rakkaus suomen kieleen. Kurosen kolme säeromaania ovat vakiinnuttaneet uuden lajityypin osaksi monimuotoista nuortenkirjallisuuttamme."

Molemmat palkinnot ovat suuruudeltaan 10.000 €. Kirjailijaliiton tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1949 ja Tirlittan-palkintoa vuodesta 1993 lähtien.

Jukka Uotila / Kirjasampo

Lisätietoa:
Suomen Kirjailijaliitto - Uutinen Tirlittan-palkinnosta 2024
S
uomen Kirjailijaliitto - Uutinen tunnustuspalkinnosta 2024


Krohn kuva: Liisa Takala / Teos         Kuronen kuva: Mikael Soininen /Karisto