Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Jouluinen Myry

Jouluinen Myry

9.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Korvatunturilla kaikki on mallillaan joulun valmisteluissa ja niin Joulupukki lähtee jakamaan lahjoja. Myry kuitenkin huomaa, että yksi paketti tippuu reestä keskelle metsää ja eihän pakettia tietenkään voi sinne jättää, vaan se pitää toimittaa saajalleen. Myry ottaa homman hoitaakseen, mutta onko tehtävä sittenkään kovin helppo? Henna Ryynäsen vauhdikas Jouluinen Myry avaa Joulupukin pörröisestä Myry-koirasta kertovan sarjan.

Jaan ja Jäähammas

Jaan ja Jäähammas

5.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Milla-muorin hoiviin jätetty Jaan erotetaan koulusta kahdeksi viikoksi ja rangaistukseksi hänet lähetetään työkomennukselle Välimaan sahalle. Pahinta kaikista rangaistuksessa on se, että sahan omistaa pahimman kiusanhengen, Leon, isä. Jaan ei halua mennä töihin ja päättää lähteä vanhempiensa luona vierailevan äitinsä luo etelään, luvatta. Mutta kun poika pääsee junaan, tyssää matka heti alkuunsa kamalaan sumuun, jonka keskeltä kuuluu karmeaa karjuntaa. Mikä on tuo sumu ja millaisista olioista lähtee niin hurjaa karjuntaa? Näitä Jaan alkaa selvittää ystävänsä Titin kanssa, apunaan muutama neuvo, noitapussi ja mustapuinen keihäs. Mervi Heikkilän jännä seikkailu Jaan ja Jäähammas.

Hilja ja operaatio joulun taika

Hilja ja operaatio joulun taika

2.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Joulukalenterin luukkuja availlaan varmasti innolla kodeissa näinä päivinä ja niin tehdään myös vihreässä talossa. Hilja on päättänyt kuukaudessa selvittää kolme tärkeää juttua: ”a) onko tonttuja oikeasti olemassa b) mihin lahjat hävisivät tuulikaapista ja c) voivatko asiat, joita ei näe, olla totta.” Joulun odotus menee Hiljalta vauhdikkaasti ja jännästi salaisen operaation parissa. Onko joulu siis isosisko Veinin väittämä mainostemppu vai onko joulussa oikeasti taikaa? Heidi Viherjuuren ja Nadja Sarellin Hilja ja operaatio joulun taika.

Suojaava kerros ilmaa

Suojaava kerros ilmaa

28.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
14-vuotias Kepa harrastaa äitinsä kanssa postcrossingia, eli postikorttien lähettelyä. Nyt he ovat matkalla Ahvenanmaalle seurassa, jotka elävät aikaa jo, kun Kepa on vasta ajassa vielä. Kepa ei voi kuitenkaan rentoutua, koskaan, sillä aina on mietittävä miten itsensä asettelee, millaisiin tuoleihin mahtuu, millaisiin ei ja miten olisi mahdollisimman vähän toisten tiellä ja huomion kohteena. Ryhmään ilmaantuu kuitenkin toinen nuori, kummallinen ja valtavan pitkä, suitsukkeilta ja partavedeltä tuoksahtava tyyppi, joka on pukeutunut mustaan pitkään takkiin, mustiin farkkuihin ja mustaan huopahattuun. Nuoret löytävät yhteisen sävelen nopeasti ja reissusta tulee kuin tuleekin oikein mielenkiintoinen. Johanna Hulkon ylipainoisuutta, itsetuntoa ja erilaisuutta käsittelevä Suojaava kerros ilmaa.

Operaatio Narsissi

Operaatio Narsissi

25.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Poliisi on ratkaissut Etsiväkaksikon haikaileman jutun, jossa varas kähveltää kukkopuku päällään liikemies Valdemar Viidalta melkein miljoonan kruunun arvoisen taideteoksen nimeltään Narsissi. Taulu on edelleen hukassa ja Oliver onkin sitä mieltä, ettei tapausta ole ratkaistu kokonaan ennen kuin Narsissi löytyy. Lapset menevät katsomaan kukkovarkaan taloa, josta Otto-koira löytää mielenkiintoisen avaimen juuri ennen kuin äkäinen naapuri ajaa lapset tiehensä. Liittyykö avain rikokseen ja miksi kukkovarkaan naapuri on niin kovin vihainen? Jørn Lier Horstin ja Hans Jørgen Sandnesin jännä ja viihdyttävä Operaatio Narsissi jatkaa mainiota Etsiväkaksikko-sarjaa.

Comedy queen

Comedy queen

21.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Sashan äiti oli lähes aina surullinen ja masentunut, ja sitten hän tappoi itsensä. Sasha päättää itse olla jotain ihan muuta, hän tekee listan, johon laittaa ylös kaikki vältettävät asiat (siis kaikki mitä äiti teki ja mistä äiti piti) ja päättää ryhtyä standuppariksi, vaikka mikä olisi. Isä, eno ja kaverit ihmettelevät tytön muuttumista, vaikka Sasha itse vakuuttaa olevansa täysin normaali. Sasha harjoittelee vitsejä, toteuttaa listaansa, eikä itke, koskaan. Mutta onko kaikki hyvin, jos koko ajan vakuuttaa olevansa iloinen ja normaali? Aukeaako Sashan lukot ja uskaltaako hän antaa surulle vallan? Jenny Jägerfeldin surullinen, mutta myös hauska Comedy Queen.

Totti ja saksipotku

Totti ja saksipotku

18.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Oi että tätä jalkapallohuumaa, kun Huuhkajat varmisti EM-lopputurnauspaikan viime perjantaina! Mikään ei Totin mielestä ole mahtavampaa kuin jalkapallo ja nyt valmentaja antaa pienen porkkanan seuraavan ottelun upeimman maalin tekijälle. Ja mikäpä se hienommalta näyttäisi kuin saksipotkumaali. Totti päättää oppia tuon huiman tempun ja taitaapa se pallo sitä opetellessa pomppia niin lamppuihin kuin naapurin pihalle. Ehtiikö Totti oppimaan potkun ja pääseekö hän koettamaan sitä ottelussa? Mika Wickströmin ja Mari Ahokoivun Totti ja saksipotku aloittaa mukavasti uuden helppolukuisen sarjan nuoresta jalkapallosankarista.

Sadie

Sadie

14.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Äiti on jättänyt Sadien ja pikkusiskonsa Mattien omilleen, kun tytöt olivat pieniä. Sadie romahtaa totaalisesti kun pikkusisko Mattie, hänen koko maailmansa, löytyy murhattuna. Poliiseilla ei ole epäiltyjä, mutta Sadie on täysin varma tappajan henkilöllisyydestä ja päättää kostaa, hinnalla millä hyvänsä. Niinpä tyttö ostaa auton ja lähtee jahtaamaan syyllistä. Mihin takaa-ajo vie ja mitä kaikkea kuvottavaa pahuutta selviää matkan varrella? Courtney Summersin pysäyttävä Sadie, jossa Sadien kerronta ja toimittaja West McCrayn podcast johdattaa lukijaa vuorotellen julmaan ja kammottavaan tapahtumavyyhtiin. ”Aion kaivertaa nimeni hänen sieluunsa.” s. 54

Eeron traktorikoulu

Eeron traktorikoulu

11.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Traktorit ovat Eeron mielestä ihan parasta maailmassa, niinpä hän päättää perustaa traktorikoulun. Eero laittaa ilmoituksen lehteen, oppilaita löytyy mukavasti ja koulu alkaa. Ja kun lumi peittää koko tienoon, on hyvä, että traktorikuskeja löytyy. Emelie Andrénin ja Salla Savolaisen hauska Eeron traktorikoulu.

K15 - lupauksia

K15 - lupauksia

7.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Isä on vihdoin kuvioissa ja saapa Roni vielä uuden (vanhan) ja mageen vaaleanpunaisen mauton, joka herättää hilpeyttä koulun muissa oppilaissa. Samat tyypit aukovat aina päätään, Ronilla meinaa mennä kuppi totaalisesti nurin, mutta onneksi on Sara ja Niko, jotka pitävät Ronin puolia. Roni tutustuu hiljalleen isäänsä ja isät poikineen päättävätkin lähteä mökkeilemään keskenään. Homma vaikuttaa mahtavalta siihen saakka, kunnes Ronin isän veli poikineen astuvat kuvaan. Miten pojat selviävät eräjormailureissusta? Jyri Paretskoin hauskaa ja nopealukuista K15-sarjaa jatkaa K15 - lupauksia, kannattaa lukaista myös sarjan aiemmat osat!

Poika joka menetti muistinsa

Poika joka menetti muistinsa

4.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tällä viikolla julkistetaan tämän vuoden Finlandia-palkintojen ehdokkaat, lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat niistä ensimmäisenä huomenna ti 5.11. klo 10. Vuonna 2013 palkinnon sai Kreetta Onkelin Poika joka menetti muistinsa, jossa nimensä mukaan seikkailee Arto, joka menettää muistinsa. Arto ei siis muista yhtään mitään ja yrittäessään löytää jotain tunnistettavaa, törmää hän Kimoon ja lähtee pojan matkaan. Mitä kaikkea Arto Kimon kanssa kohtaakaan? 

Veren ja luun lapset

Veren ja luun lapset

31.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
On ollut kuolonnäkijöitä, yhdistäjiä, vettenkäskijöitä, tulennostattajia, tuulenherättäjiä, maanvyöryttäjiä+takojia, valonkantajia, parantajia+langettajia, näkijöitä ja kesyttäjiä. Silloin kun magiaa vielä oli. Kuningas päätti kuitenkin hävittää magian Orïshasta kokonaan, eikä mikään ole ollut entisellään karmean puhdistuksen jälkeen. Zélie on divîni ja valkeahiuksiset divînit ovat kuninkaan käskystä kaikkien hyljeksimiä matosia. Jos magiaa ei olisi viety pois, saisivat kaikki divînit kykynsä 13 vuotta täyttäessään, ja muuttuisivat majeiksi. Mutta magiaa ei ole. Käy kuitenkin niin, että talismaaneja huuhtoutuu merestä ihmisten ilmoille ja on yksi, Zélie, joka voi palauttaa magian takaisin maailmaan talismaanien avulla. Prinsessa Amari päätyy varastamaan yhden talismaaneista ja pakenee sen kanssa törmäten Zèlieen, jonka anelee auttamaan itseään. Mutta onnistuvatko nuoret matkaamaan hurjan tien magian palauttamiseksi, kun perässä on raivoisa prinssi Inan ja kuninkaan verenhimoiset joukot? Tomi Adeyemin verinen ja vangitseva Veren ja luun lapset.

Katoava muumio

Katoava muumio

28.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Apassit saavat tällä kertaa tutkittavakseen katoavan muumion arvoituksen. Ateneumiin tulee egyptiläisen taiteen näyttely, jonka vetonaulana on aito muumio. Kesken näyttelyn avajaisten tapahtuu kuitenkin kummia, valot sammuvat, musiikki katkeaa, sarkofagin luota alkaa kuulua suhinaa ja ilmaan leviää eksoottinen tuoksu. Sarkofagi leimahtaa siniseen hehkuun, arkusta nousee punasilmäinen muumio, joka tempaisee arkun olalleen ja sitten sekä sarkofagi että muumio katoavat. Onnistuvatko Apassit selvittämään tämän hautausmaalle ja muinaisen Egyptin salaisuuksiin vievän tapauksen? Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin jännä Katoava muumio.

Zoo! - Rakkautta plz

Zoo! - Rakkautta plz

24.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Atlaksen ja Sarah-Lin välit ovat oudot eikä koulun ilmapiirissäkään ole kehumista. Jotain pitäisi keksiä, molempien suhteen. Niinpä Atlas suuntaa silmänsä ja mielenkiintonsa upeaan kuvismaikan sijaiseen Claudiaan ja ihastus menee niin syvälle, että Atlas tuijottelee kellarikomerossaan Claudian YouTube-videota hartaasti jatkuvalla syötöllä. Ilmapiirin parantamiseksi Atlas saa huippuidean, videoitavat Kellarikeskustelut, joissa jokainen saa sanoa omalla tavallaan ihan mitä haluaa. Mutta miksi kuvismaikka ei hyväksy kaveripyyntöä ja poistaa videonsa Atlaksen kommenttien jälkeen, ja mitä löytyy Kellarikeskustelujen kameran muistikortilta? Taas on sekoilua, menoa ja meininkiä tiedossa rakkaudesta riutuvan Atlaksen elämässä, Ted Forsströmin ja Kaj Korkea-ahon vauhdikas ja nopealukuinen Zoo! - Rakkautta plz.

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

21.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Irenen isän ryövärijoukko on pulassa, sillä pitkään aikaan he eivät ole onnistuneet ryöstöissään ja pomo uhkaa erottaa koko porukan. Irenen isä Haba-Tero päättää tehdä elämänsä keikan, johon ryövärit saavat tietämättään apua Ireneltä, Irene on nimittäin rakentanut seteleitä imevän setelisiepon. Patrik taas seikkailee supersenioreiden kanssa kaupungin alla ja he sattuvat saamaan tietoonsa Haba-Teron suunnitelman. Kummat voittavat, rosvot vai Patrik ja superseniorit? Malin Klingenbergin ja Tiina Konttilan Patrik ja superseniorit 2 – Irene ja setelisieppo.

Sirpale

Sirpale

17.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miten olisi äkkilähtö Berliiniin? Minja jää kolmeksi viikoksi koiravahdiksi, kun muu perhe lähtee Suomeen mummoloimaan. Edessä ihana loputtomalta tuntuva vapaus! Mutta sitten kohtalo puuttuu peliin, kun oikeanlainen ote vanhasta kahvikupinkorvasta humauttaa Minjan toiseen aikaan. Aikaan, jossa kodin huoneet näyttävät samalta, mutta mikään muu taas ei. Minja matkaa ajassa ja yrittää menneisyydessä selvittää huoneeseen lukitun tytön arvoitusta ja nykyajassa valokuvaamisen lomassa tunteitaan parasta ystäväänsä (aina ajalta sukkahousu ja ruokalappu) kohtaan. Miten nykyaika kietoutuu tuohon menneen ajan perheeseen? Sanna Iston maagisrealistinen Sirpale vie matkalle sekä nykyaikaiseen että historialliseen Berliiniin.

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

14.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Madelinen paras ystävä on Rosmariini, noita, joka osaa muuttaa minkä tahansa sapuskan upeaksi herkuksi. Kerran Rosmariini muuttaa pippurimyllyn pyöräytyksellä tavalliset kaurakeksit upeiksi kuppikakuiksi, joista jaettu kuva likipitäen räjäyttää Instagramin. Kuva kerää hetkessä hurjan määrän tykkäyksiä ja yksi tykkääjistä on maailman kuuluisin kokki Amor Pääkkönen. Mutta upeiden kuppikakkujen kuvan julkaisun seuraukset ovat kurjat, sillä pian Amor Pääkkönen julkaisee päivityksen, jossa ilmoittaa heittävänsä lusikan nurkkaan iäksi. Kokin tie vie kouluruokalaan, mutta millainen soppa siellä syntyy? Miina Supisen ja Anni Nykäsen Lukupalat-sarjan vauhdikas Kokkiklubi : Amorin apulaiset.

Merikki

Merikki

10.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää!Säeromaanit ovat kertakaikkisen ihastuttavaa luettavaa. Ne ovat nopeita, rytmikkäitä ja kätkevät sisäänsä niin paljon enemmän, kuin ensisilmäyksellä ikinä osaa kuvitella. Kirsti Kurosen Merikki kuvaa riipaisevasti tyttöjen välillä niin kovin karua maailmaa, jossa syvä ystävyys voi nopeassa hetkessä muuttua täysin muuksi. Johtuu se sitten omista vääristä tulkinnoista, erilleen kasvamisesta tai mistä tahansa, ei se ikinä ole helppoa. - - ”me luvattiin ollaan aina yhdessä, ollaan mekunnes elämä tai kuolema erottaa tuliko Ruusulle elämä tässä kohdassa?” s. 68

Häätanssit

Häätanssit

7.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Eliaksen äiti on menossa naimisiin Inarin kanssa. Elias ei tykkää ajatuksesta, kun kaikki muuttuu ja häntä epäilyttää, että mahtaako äiti enää edes tykätä hänestä. Onneksi isän luona kaikki on kuin ennen ja vaarikin sanoo, ettei kaikkeen uuteen ole aina helppoa tottua. Kaiken häätohinan keskellä Elias on alkanut saada mysteeriviestejä, kukahan niitä mahtaa kirjoittaa? Essi Kummun ja Marika Maijalan Puhelias Elias -trilogian päättävä Häätanssit.

Nauhoitettava ennen käyttöä

Nauhoitettava ennen käyttöä

3.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miro on aina halunnut tietää, kuka hänen isänsä on. Ja jälleen kerran asiaa äidiltä tiedustellessaan saa hän saman vastauksen: ”Se on vaan niin... monimutkainen juttu.” Asia vaivaa Miroa kovasti ja kun eräällä kauppareissulla hänelle outo tyyppi pyytää käymään, koska hänellä voisi olla keino selvittää asia, päättää Miro käydä ainakin kuuntelemassa idean. No, idea on aika erikoinen, sillä tämä tyyppi, Heikki, väittää aikamatkustuksen olevan mahdollista vanhan jesarilla korjatun kaukosäätimen ja alkuperäisen videonauhan avulla. Hommaa testataan pienimuotoisesti ja kun tuska isän selvittämiseksi on tarpeeksi suuri, päättää Miro tehdä matkan menneisyyteen, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Onnistuuko aikahyppy ongelmitta ja selviääkö isän henkilöllisyys? Mikko Koirasen Oulun murteella sanaileva, mielenkiintoinen ja letkeä aikamatka Nauhoitettava ennen käyttöä.

Sivut