Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Maan povessa

Maan povessa - kirjan kansikuva

Maan povessa

21.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Otra on maahispoika, joka päättää tehdä jotain maahiset muuttamaan ajavalle kaivosprojektille. Maanalaista maailmaa ei saa horjuttaa ja Otra kavereineen päättää pitää siitä huolen. Kuka kärsii ja miten paljon, sillä ei ole väliä. Toisaalla muut ovat paniikissa kaikkia auttaneen Tuulian katoamisen takia. Tuulia vaikuttaa kadonneen kuin tuhka tuuleen, jäljellä on vain järvestä löytynyt paidanrääsy. Löytävätkö Mari, Pekko ja Pinja Tuulian ja kuinka käy Otran projektin kanssa? Sini Helmisen viihdyttävä Maan povessa kokoaa Väkiveriset-sarjan kirjojen päähenkilöt yhteen etsimään kadonnutta sinipiika Tuuliaa.

Kauhukännykkä

Kauhukännykkä - kirjan kansikuva

Kauhukännykkä

18.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Saku ja Sussa ovat kaksoset, joita alkaa vaivata outo väriä vaihtava ja ihmisiä valtaava kännykkä. Ensin kännykän valtaan joutuu koulun kovis Ville, joka nappaa kännykän Sakulta. Pian Villen hiukset ja muukin olemus muuttuu kovin mustaksi ja sitten poika katoaa. Kännykkä löytyy uudelleen ja taas löytäjä katoaa jäljettömiin. Kun Sakun ja Sussan pikkusisko joutuu tuon kammottavan kännykän valtaan, päättävät kaksoset selvittää sen salaisuuden. Onnistuvatko he pelastamaan siskonsa vai viekö kännykkä heidätkin mennessään? Anu Holopaisen helppolukuinen ja jännittävä Kauhukännykkä.

Voodookesä

Voodookesä - kirjan kansikuva

Voodookesä

14.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Artun kesä saa taas aika lailla makean käänteen, kun tutkijaisä pyydetään hommiin New Orleansiin ja perhe saa lähteä mukaan. Ja vaikka voisi luulla ettei homma voi enää paremmaksi mennä, niin sattuvatpa Sisilian matkalta tutut ystävät Luca, Luna ja Mollykin jälleen samaan paikkaan. Kun Artun perhe saapuu vuokraamaansa taloon, tulee tuon maagisen kaupungin pelottava historia heti vastaan, kun naapurin vanha nainen kertoo talon tarinaa Artulle. Eikä aikaakaan kun uteliaat nuoret tutkimusmatkoillaan törmäävät epäilyttäviin tyyppeihin, uhkailuun ja kammottaviin mystisiin rituaaleihin. Onko voodoolla jotain tekemistä asian kanssa? Antti Halmeen jännä Voodookesä vie hikiseen, synkkään ja syntisen sykkivään New Orleansiin.

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta - kirjan kansikuva

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

11.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Olga on lyhyt tyttö joka pitää aina samaa mekkoa eikä tykkää sukista ja kengistä. Olgan mielestä eläimet ovat ihan parasta mitä voi olla, Olgan paras ystäväkin on hämähäkki, joka asustelee kylpyhuoneen lavuaarin alla. Eräänä päivänä älyttömän kaunis kakka, ehkä hienoin kakka ikinä, johdattaa Olgan omituisen tuhisevan täyteen puhalletun hamsterin ja kolmivuotiaan piirtämän perunan risteytykseltä näyttävän otuksen luo. Mikä on tuo outo otus, onko se kenties joku ulkoavaruuden haiseva olio? Elise Gravelin hulvaton Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta.

Auringon pimeä puoli

Auringon pimeä puoli - kirjan kansikuva

Auringon pimeä puoli

7.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Auringon pimeä puoli on ajan rajat ylittävä jännityskertomus nuoren naisen matkasta omaan historiaansa. Emilia asuu isoisänsä kanssa eristetyn Voiton Kaivoksen Keskikehällä, keskellä kerrostalojen rinkiä, pienessä puutalossa. Emilian äiti on kuollut samana yönä kun Emilia syntyi, mutta tästä tarinasta Emilia on kuullut kaksi eri versiota, toinen isoisän kertomana ja toinen kummitäti Miiman. Kumpi tarinoista pitää paikkaansa, sitä Emilia ei vielä tiedä. Isästään Emilia tietää sen verran, että hän on kuulemma häipynyt samoihin aikoihin kuin tuhka tuuleen. Emilian isoäiti kuolee, isoisä päättää lopultakin myydä talon ja kun talo myydään, pitää tavarat käydä läpi. Emilia auttaa luonnollisesti isoisäänsä ja tie vie pihan perällä olevaan lukittuun hökkeliin, joka on aikoinaan ollut hänen äitinsä kesähuone. Huoneessa ei ole juuri mitään kiinnostavaa, lähinnä pölyä. Kun Emilia alkaa raivata romuja roskiin, löytää hän patjan alta piirroksen, joka on valokuvan tarkka piirustus Emiliasta itsestään. Piirustus löytyy siis hökkelistä, joka on ollut lukittuna n. 16 vuotta, eli koko Emilian iän. Suunnilleen samoihin aikoihin Miima alkaa käyttäytyä oudosti ja kun Emilia lähtee etsimään Miimaa vanhasta kaivoksesta, tempautuu hän aikamatkalle menneisyyteen. Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli vie synkälle ja moniulotteiselle matkalle aika-avaruuteen. 

Senttu ja isosedän haamu

Senttu ja isosedän haamu - kirjan kansikuva

Senttu ja isosedän haamu

4.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Senttu ja Bubba törmäävät yllättäen haamuun, joka osoittautuu Sentun isosedäksi, tai siis isosetä Aatun haamuksi. Kaikki eivät näe haamua ja pojat yrittävätkin pientä vilppiä Aatun avustuksella, mutta homma ei mene ihan putkeen ja vastuuseen tekosesta joutuukin Bubba. Poikia vaivaa kovasti söpön Mariannen tapaus, kaksi poikaa nimittäin kiusaa tyttöä ihan urakalla. Olisiko Aatusta apua tähän, vai saavatko pojat itse keksittyä ongelmaan ratkaisun? Hanna van der Steenin vauhdikas, kiusaamista käsittelevä Senttu ja isosedän haamu aloittaa uuden sarjan.

Gregin legenda

Gregin legenda - kirjan kansikuva

Gregin legenda

21.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Greg on tavallinen poika, jolla on yksi ainoa kaveri ja aika siisti (ja vähän kummallinen) isä, joka pitää erikoislaatuista ekokauppaa. Gregin suvulla on kurja kirous, nimittäin aikojen alusta torstai-päivät ovat olleet kauheita. Eikä tämäkään torstai ole poikkeus, Greg nimittäin joutuu jääkarhun hyökkäyksen uhriksi! No, onneksi tuo paras kaveri on paikalla ja Greg selviää kuumottavasta tilanteesta. Paljon matkusteleva isä tulee jälleen kotiin yhdeltä reissultaan ja kaksikko istahtaa nauttimaan teekupposia. Tällä kertaa isä tarjoaa Gregille eri teetä kuin itselleen, eikä anna Gregille lupaa maistaa omaansa. Mutta Greg maistaa teetä salaa ja olo muuttuu pian kummaksi, voimakkaan kummaksi, ja eipä mene kauaa, kun alkaa tapahtua outoja juttuja. Koulussa Gregillä on nälkä ja hänelle tulee tunne, että ruokaa tulee lisää, jos vaan tahtoo. Ja yhtäkkiä koulun lattia alkaa versoa ja lattialle kasvaa pari töpäkkää rucolapuskaa. Tämä ei suinkaan ole ainoa outo asia, sillä kun koulun kiusaaja uhkaa vetää Gregiä turpaan, poika muuttuu kiveksi, isä siepataan ja Greg saa kuulla olevansä kääpiö, KÄÄPIÖ! Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä selviää että Chicagon alla on huikea myyttinen maailma ja pian Greg kuulee myös haltioista, vuorenpeikoista, muinaisesta taikuudesta ja sodasta, joka heitä uhkaa. Eikä mikään enää ole tippaakaan tavallista... Chris Rylanderin lennokas ja nokkela Gregin legenda aloittaa Eeppisten epäonnistumisten sarjan.

Vanajaveden hirviö

Vanajaveden hirviö - kirjan kansikuva

Vanajaveden hirviö

18.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Apassit saavat kutsun Hämeenlinnaan tutkimaan arvokkaan pääsiäismunan katoamista ja salaperäistä hirviötä, joka on nähty Vanajavedessä. Ja tälläkään kertaa Heikki, Erik, Otto ja Samuli eivät pääse tutkimaan tapausta ilman nokkelaa kaksikkoa, Ellinelliä. Kuka on se, joka varasti munan ja onko tuolloin nähty hirvittävä hirviö ihan oikea hirviö? Näitä tutkiessaan lapset tutustuvat Almaan ja pääsevät mukaan jännittävään seikkailuun, johon liittyy myös vankikarkuri! Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin vauhdikas Vanajaveden hirviö jatkaa Apassit-sarjaa.

Opeta minut lentämään

Opeta minut lentämään - kirjan kansikuva

Opeta minut lentämään

14.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Ilona aloittaa taidelukiossa, jonka opettajana on ihan oikea näyttelijä, Ilonan salainen ihastus Karri. Samoihin aikoihin naapuriin muuttaa perhe, jonka poika Vertti kiinnittää huomion erikoisuudellaan. Poika ei poistu kotoaan kuin postilaatikolle, jossa röhnöttää odottamassa postinkantajaa. Vertti elää omaa elämäänsä kotiympyröissä, paitsi iltaisin, jolloin hän lentää Finnairin lentokapteenina ympäri maailmaa. Vertti seuraa ikkunastaan Ilonaa, Tyttöä, joka kohtelee häntä erikoisuudestaan huolimatta kuin ihmistä. Ilona elää lukiolaisen elämää, jota värittää kaverussuhteet ja ihastukset. Kun Ilona käy eräänä iltana Vertin kotona hoitamassa pojan pikkusiskoa, tyrkkää poika Ilonalle kaikki yhteystietonsa. Muutamien viestien jälkeen Ilona kysyy pojalta, että haluaisiko hän silloin tällöin kuvia ja videoita maailmasta ja Vertti suostuu. Jukka-Pekka Palviaisen nopealukuinen ja letkeä Opeta minut lentämään on sympaattinen tarina ystävystymisestä ja teinielämästä.

Yökoulu ja noidutut tossut

Yökoulu ja noidutut tossut - kirjan kansikuva

Yökoulu ja noidutut tossut

11.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Yökouluun tulee paketti, joka sisältää hienoja kultaisia tossuja. Kaikkien harmiksi niitä ei riitä kaikille ja tossujen saajat arvotaan. Paavoa harmittaa vietävästi, sillä hän jää ilman tossuja, jotka vielä kaiken upeuden lisäksi tekee omistajistaan supernopeita. Mutta välitunnin jälkeen luokka ammottaa tyhjyyttään, paikalla ovat vain tossuttomat tyypit. Opettaja luulee tietenkin porukan pinnaavan, mutta Paavo on eri mieltä ja lähtee seuraamaan metsään vieviä jälkiä. Kumpi on oikeassa, ope vai Paavo? Paula Norosen ja Kati Närhen hauska ja vauhdikas Yökoulu ja noidutut tossut.

Vedenkehrääjä

Vedenkehrääjä - kirjan kansikuva

Vedenkehrääjä

7.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tällä viikolla vietetään Luonto lainassa -viikkoa teemalla ilmasto. Teemaan sopii hyvin Helena Wariksen kirjat Linnunsitoja ja Vedenkehrääjä, joista täkynä tänään jälkimmäinen. Vedenkehrääjä jatkaa Linnunsitojan tarinaa ja nyt pääosassa on Saz, joka kaipaa valtavasti siskoaan Inestä ja rakastettuaan Ameliita. Saz on päätynyt majakkasaarelta meren taakse Ammabariin, jossa selviää, että majakalle ei koskaan saatu pyydettyä apua, sillä kyyhkyjen viestit ovat koskemattomia. Saz etsii Maximiliania ja sillä hänen on selvitettävä missä kaikki konevastaiset ovat ja kiinnostaako ketään merentakaiset tapahtumat ylipäätään? Maximilian paikallistetaan kännykän avulla Sintrin kaupunkiin ja Saz lähtee etsimään miestä kovin kummallisten ohjeiden avulla. Lopulta hän on matkalla päällään vedenkehrääjän puku, jota ihmiset tuntuvat kunnioittavan. Matkalla hänen seuraansa tuppautuu vastarintalaisiin kytkeytyvä Mariia ja pieni poika Hiko, jotka ovat kovin kärsineitä ja nälkiintyneitä. Ja vaikka seura ei Sazia erityisesti kiinnosta, tulee hän juttuun Mariian kanssa. Sintrissä Saz kohtaa sekasorron, muuttuneen Maximilianin ja saa selville hämmentävän asian Ameliista. Mihin Sazin tie vie ja kuka pelastaa, ihminen vai onko se sittenkin kone, vai onko kaikki jo menetetty?

Allu ja salaperäinen opettaja

Allu ja salaperäinen opettaja - kirjan kansikuva

Allu ja salaperäinen opettaja

4.2.2019 | Jaa täky | Teostiedot
On taas se aika vuodesta, kun kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti e-kirjoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee jälleen 4. - 24.2.2019 vapaasti viittä kirjaa ja yhtä e-äänikirjaa. Lastenkirjana tänä vuonna Jukka-Pekka Palviaisen ja Christel Rönnsin riemukas Allu ja salaperäinen opettaja. Uudella opella on silmälappu ja kun opettaja paljastaa olevansa merirosvo, ei Allu ystävineen voi muuta kuin alkaa vakoiluhommiin. Mitä ihmettä opettajalla oikein on tekeillä, vihjeet kun viittaavat todella jännittäviin touhuihin? Kirja e-kirjastossa:Palviainen: Allu ja salaperäinen opettaja

Runoilija X

Runoilija X - kirjan kansikuva

Runoilija X

31.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Juuri American Library Associationin vuoden parhaalle YA-kirjalle myöntämän Michael L. Printz -palkinnon saanut ja The Globe-Horn Book Award 2018 voittanut Elizabeth Acevedon upea Runoilija X (Karisto, 2019) on rohkea ja vaikuttava säeromaani, jonka rytmi tempaisee mukaansa. ”Pero, tú no eres fácil” on lause, jota Xiomara on kuullut koko ikänsä, aina heti syntymästään asti. Xiomara on vahvasti uskonnolliselle äidilleen kauhistus, muodokas ja raivokas tyttö, jonka suu pysyy vaiti ”kunnes kieli on terävä kuin viidakkoveitsi” (s. 14). Toista maata on hänen veljensä Xavier, jota Xiomara kutsuu Kaksoseksi. Kaksonen on paras poika ja ainoa poika, jota Xiomara aikoo koskaan rakastaa. Juuri veli on se joka ensimmäiseksi näkee, että Xiomaralla on paljon sanottavaa. Kaksonen ostaa siskolleen lahjaksi muistikirjan, johon hän voi koota ajatuksiaan, sillä Xiomara ei veljensä mukaan puhu tarpeeksi. Ja Xiomara kirjoittaa, salaa, hän purkaa tuntojaan jatkuvasta seksuaalisesta häirinnästä, yrityksestään olla hyvä tyttö, äärettömän tukahduttavasta äidistä, haluista, Kaksosesta sekä Amanista, jonka kosketus sytyttää liekin. Kun Xiomara lopulta menee lavarunouskerhoon ja osallistuu avoimeen mikkiin, hänen luovuutensa pääsee valloilleen. Mutta mitä mieltä äiti on tytön runoista?

Musta tulee sankari

Musta tulee sankari - kirjan kansikuva

Musta tulee sankari

28.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Musta tulee sankari -kirja on itse asiassa Eemun vihko, johon Eemu kirjoittelee muistiin tärkeitä tarinoita juuri syntyneelle pikkuveljelleen. Vauva raukka kun ei vielä pitkään aikaan tee mitään muuta kuin nukkuu ja syö, niinpä paljon tärkeitä asioita jää häneltä kokematta. Eemu kertoilee juttuja ihastuksestaan, kavereistaan, koulun tapahtumista ja pikkusiskojensa touhuista. Miten Eemusta sitten tulee sankari ja kuka tulee tuuraamaan Eemun opea, joka myös saa vauvan? Maarit Nurmen leppoisa Musta tulee sankari aloittaa Eemun tarinoita -sarjan.

Maresin voima

Maresin voima - kirjan kansikuva

Maresin voima

24.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Maresi on jättänyt Punaisen luostarin taakseen ja saapuu kotikyläänsä hopearahojen kanssa tarkoituksenaan perustaa koulu kotiseudun tyttölapsille. Kotiinpaluu on ihana ja samalla myös kamala, sillä Maresi on täysin erilainen kuin muut kotiseudun tytöt eikä oppinutta tyttöä ja hänen ajatuksiaan oteta vastaan kovin suopeasti. Jopa oma äiti tuntuu kummasti vierastavan tytärtään. Kansalla ei ole helppoa kauhean hallinnon alla, kaikesta on pulaa. Haave koulun perustamisesta alkaa tuntua kaukaiselta, mahdottomalta ja välillä jopa turhalta, mutta onneksi eräs hiljainen vahva mies on Maresin puolella eikä anna tytön unohtaa unelmaansa. Mutta kun paha uhkaa kansaa, kasvaa Maresin voimat omia suojellessaan.. Kirja koostuu Maresin kirjeistä Punaisen luostarin väelle. Kirjeissään Maresi kertoo heille kaiken, sen kuinka hän kohtaa vastuksia, syntymän, kuoleman, pahuuden ja myös oman suuren rakkautensa. Kirjeistä välittyy myös se, kuinka Maresi itse oppii ja kasvaa kaiken kokemansa ja todistamansa myötä. Maria Turtschaninoffin Maresin voima on ihana ja upea päätös Punaisen luostarin kronikoille.

Taikatalvi

Taikatalvi - kirjan kansikuva

Taikatalvi

21.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kun pakkanen paukkuu ja superverisusikuu on tarjonnut upean näytöksen, on tunnelma sopivan taianomainen Tove Janssonin iki-ihanalle ja valloittavalle Taikatalvelle. Muumitalo on hiljainen ja muumit uinuvat talviunilla massut täynnä neulasia. Yhtäkkiä yllättäen Muumipeikko kuitenkin herää ja kohtaa ensimmäisen kerran talven ja lumen alle kadonneen maailman. Edessä on hurjan paljon kaikkea uutta, mm. lunta, pakkasta, jäätynyt meri, Jäärouva ja Mörkö. Mutta vaikka kaikki on Muumipeikolle ensin ehkä vähän liiankin vierasta ja salaperäistä, talven edetessä vieraus haihtuu ja hän alkaa pitää talvesta ja itsenäisyydestään. Ja herääpä se Pikku Myykin nauttimaan talven ihmeistä.

Sydänhengitystä

Sydänhengitystä - kirjan kansikuva

Sydänhengitystä

17.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tiiran suunnitelmissa on elämä matkustellen valtameritutkimuksen ja -suojelun saralla ja matka Filippiineille mertensuojeluprojektiinkin on jo varattuna. Hommat poikaystävä Henrin kanssa sujuvat mukavasti, vaikka hirveän vakavasti Tiira ei heidän yhteistä tulevaisuutta ole ajatellutkaan. Helliä hetkiä luonnollisesti vietetään ja ehkäisystä huolehditaan. Kaiken pitäisi olla ok, kunnes kuitenkaan ei ole: raskaustesti näyttää positiivista. Miten se voi olla niin, että toiset eivät tule raskaaksi millään ja toiset tulevat, vaikka ehkäisystäkin huolehditaan? Ja miksi tämä sattuu juuri Tiiralle, joka haluaa elää riippumatonta elämää, lapsettomana? Onneksi Tiira tietää kyllä heti mitä haluaa, mutta kaikki eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä. Anu Holopaisen Sydänhengitystä kertoo kipeän ja kaunistelemattoman tarinan ei-toivotusta raskaudesta ja oikeudesta tehdä oma valinta.

Vattumato

Vattumato - kirjan kansikuva

Vattumato

14.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Zacharias Topeliuksen (14.1.1818 – 12.3.1898) ihana satu Vattumato vie seikkailuun vattujentäyteiseen metsään. Teresia ja Aina puhdistavat vattuja ja pelastavat niiden seasta löytyneen vattumadon. Mutta tytöt eivät tiedäkään, että pelastaessaan madon hengen he pelastavat itse kuninkaan. Tytöt lähtevät keräämään lisää marjoja talven varalle ja löytävätkin hurjan suureen vattumetsän, joka pursuaa kypsiä ja herkullisia vattuja. Niitä poimiessaan tytöt unohtavat niin ajan kuin myös tien kotiin. Kun väsyneet ja nälkäiset tytöt sitten haaveilevat leivästä, ilmestyy leipä heille. Tytöt saavat syötävää kyllikseen sekä turvallisen ja hyvän yösijan. Aamulla heille sitten selviää kuka auttaa heitä vuorostaan.

Lappilainen

Lappilainen - kirjan kansikuva

Lappilainen

10.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Poika – murha seitsemännellä luokalla -kirjasta tuttu Hege vaihtaa kuvataideluokalle ja heti kouluvuoden alussa luokka lähtee leirikouluun Lappiin, Savukoskelle. Mukaan valvojaksi lähtee myös Hegen poliisi-eno Ola, jolla on työn alla erämaamökki samalle seudulle. Ohjelmassa on ainakin kanoottiretki, yön yli -vaellus tunturiin, vierailut kaivoksella ja itetaiteilijan tiluksilla. Koululaiset yöpyvät leirikeskuksessa, jonka pitäjä Annmari Aikio toimii myös yhtenä leirikoulun valvojana ja Annmarin poika Jouna auttelee äitiään leirikeskuksen töissä. Selviää, että Jounan isä on kuollut vuosi aiemmin ja muitakin samankaltaisia bakteerin aiheuttamia outoja kuolemia on sattunut lähivuosien aikana. Utelias kun luontojaan on, Hege tarttuu kuolemiin ja alkaa tutkia mahdollista aiheuttajaa. Kiinnostus lisääntyy kun selviää, että paikallinen itetaiteilija käyttää bakteereja taideteoksessaan ja malmikaivoksella käytetään bioliuotusta. Annmarin käly taas on sitä mieltä, että syypää kuolemiin on piru. Legenda nimittäin kertoo, että Aikion suvun esi-isä on luvannut pirulle viiden miehen hengen vastineeksi siitä, että se jättää porot rauhaan. Kukaan ei ota Hegeä tosissaan, vaikka oikeuslääketieteellisessä laboratoriossa kuolinsyytutkijana työskentelevä kummitäti Mallakin toteaa jutun tutkimisen arvoiseksi. Sitten yksi leirikoululaisista katoaa yöreissun aikana.. L. K. Valmun napakka jännäri Lappilainen – kuolema kahdeksannella luokalla. 

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri - kirjan kansikuva

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri

7.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Ninni haluaa pyörän, mutta hänellä ei ole rahaa siihen. Voiko 9-vuotias saada töitä? Ninni päättää kysyä aikuiselta, joka toteaa, että ehkä joku aivan pöhkö voisi ottaakin lapsen töihin ja osoittaa samalla kummallisen näköistä puotia. Ninni lähtee tutkimaan asiaa tarkemmin ja huomaa heti näyteikkunasta, että puotiin tosiaan tarvitaan joku apuri ja samaa sanoo myös lappu puodin ikkunassa. Sisällä Ninni törmää holtittoman hervottomasti hihittävään ja hohottavaan puodinpitäjään, joka ei naurultaan saa puhuttua. Onneksi puodissa asustaa myös töhnäinen kummitus, joka tietää kauppiaan ongelman ja ratkaisun siihen. Mutta löytyykö ongelman ratkaisu todella sekaisesta puodista ja miten käy Ninnin työpaikan? Magdalena Hain ja Teemu Juhanin hauska Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri.

Sivut