Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Susi ja seitsemän pientä kiliä

Susi ja seitsemän pientä kiliä

24.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Vuohimuorilla on seitsemän söpöä ja pientä kiliä. Äidin on tietenkin haettava porukalle ruokaa ja kilit on jätettävä siksi aikaa keskenään. Vuohiäiti varoittaa pikkuisia kilejään susista, jotka ovat erittäin ovelia ja nälkäisiä. Saako susi puijattua pikkuisia vai huomaavatko kilit suden katalat puijausyritykset? Jacob ja Wilhelm Grimmin opettavainen klassikkosatu Susi ja seitsemän pientä kiliä.

Finale

Finale

20.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
On Finalen aika, pelit ovat ohi ja kruunajaiset lähestyvät. Mutta eihän mikään tietenkään mene niin helposti, kun ollaan kuitenkin Valendassa. Herttaprinssi jahtaa Tellaa ja Tella rakastaa palavasti Legendiä, mutta miksi Legend vierailee vain ja ainoastaan Tellan unissa, eikä sielläkään kosketa häntä ollenkaan? Scarlettin luo palaa vanha tuttu ja oi että tyttöä taas viedään! Kohtalot ovat siis palanneet ja Valendassa alkaa tapahtua, mutta onko tytöistä pelastamaan toisensa ja rakkaansa vielä kerran ja millaisen valinnan Legend tekee? Stephanie Garberin Caraval-trilogian päättävä Finale tarjoilee lumoa ja kolmiodraamaa.

Onni ja Aada päiväkodissa

Onni ja Aada päiväkodissa

17.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Onni on menossa ensimmäistä kertaa päiväkotiin ja häntä jännittää ihan tuhottomasti. Onneksi hoitaja on kiva ja vie Onnin kädestä pitäen toisten lasten luo. Naulakoilla Onni tapaa Aadan, ehkäpä hänestä voisi saada kaverin? Onni ei silti oikein tiedä, että mihin leikkiin tohtii mennä mukaan ja minne istua, ja syöminenkin jännittää kovasti. Miten Onnin päivä etenee? Maria Kuutin ja Saara Söderlundin Onni ja Aada päiväkodissa aloittaa lapsen arkea ja ensikokemuksia käsittelevän sarjan.

Rakas Evan Hansen

Rakas Evan Hansen

13.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Evanin terapeutti on antanut hänelle tehtäväksi kirjoittaa itselleen kirjeitä, eräänlaisia kannustuspuheita. Taas pitää kirjoittaa kirje ja Evan päättää tehdä sen koulun tietokoneluokassa. Hän ei kuitenkaan ole luokassa yksin ja käy niin, että kirje joutuu ongelmallisen Connor Murphyn mukaan. Sitten Connor tappaa itsensä ja hänen hallustaan löytyy tuo Evanin itselleen kirjoittama kirje, josta kaikki päättelevät heidän olleen ystäviä. Evan päätyy Connorin ruumiinvalvojaisiin ja saa kutsun Connorin kotiin. Ja vaikka hän miten päättää kertoa totuuden kirjeestä, ja vaikka ainoa asiasta tietävä koulukaveri kehottaa vaan nyökkäilemään ja olemaan keksimättä mitään, suusta tulee ulos kaikkea muuta paitsi totuus. Ja näin Evanista tulee Connorin paras ystävä, erittäin salainen sellainen. Onko kuitenkaan oikein valehdella, vaikka se auttaakin poikaansa surevia vanhempia ja mihin kaikkeen tämä valhe Evanin vie? Val Emmichin, Steven Levensonin, Benj Pasekin ja Justin Paulin Rakas Evan Hansen perustuu Broadway-musikaaliin.

Kivat pippalot, Apo Apponen!

Kivat pippalot, Apo Apponen!

10.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Apo saa huippuidean, sillä hän haluaa järjestää naamiaiset. Äiti sanoo naamiaisissa olevan liikaa vaivaa heti järjestettäväksi, mutta Apo kysyy myös isältä ja kun väsynyt isä toteaa, että naamiaisia tässä nyt kaivataankin, ei auta muu kuin järjestää pippalot. Ja vallan hauskat pippalot niistä tuleekin. Keitä mahtaakaan tulla vieraiksi ja mitä ohjelmassa on? Juhani Känkäsen hauska Kivat pippalot, Apo Apponen!

Hei söpö

Hei söpö

6.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Agnesin kauan odottama kesäloma Sopperossa on vihdoin edessä, mutta eipä se sitten alakaan ihan niin mainiosti kuin Agnes odotti. Henrik on häntä kohtaan ihan outo, jalkapallokentällä hänet nimetään Tukholmalaiseksi ja kaiken lisäksi tuntuu, ettei häntä pidetä oikeana saamelaisena. Mistä oikein on kyse, mikä on Agnesin matkatavaroiden joukosta löytyvä kirje ja mihin se tytön johdattaa? Ann-Helén Laestadiuksen nopealukuinen Hei söpö on jatkoa kirjalle Terkkuja Sopperosta.

Seitsemän koiraveljestä

Seitsemän koiraveljestä

3.2.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen ensimmäisen vihkon julkaisusta tuli 2.2.2020 kuluneeksi 150 vuotta. Jos tarttuminen tuohon suomalaisen kirjallisuuden merkkiteokseen hirvittää, voi pehmeän laskun tarinaan ottaa koiramaisen mukaelman kautta, mutta alkuperäinen klassikkokin kannattaa kyllä lukea! Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä.

Varjo ja riipus

Varjo ja riipus

30.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Orpotyttö Alina Starkov joutuu rykmentteineen hyökkäyksen kohteeksi, ja kun Alina pelastaa parasta ystäväänsä hirviöiden kynsistä, herää hänen uinuvat voimansa. Huhut voimista leviävät ja Alinan tie vie grishojen eliittisotajoukkoihin grishoista mahtavimman, Varjon suojatiksi. Alina kouluttautuu upeissa puitteissa ja opettelee käyttämään voimiaan. Hänenlaistaan on odotettu kauan ja yhdessä Varjon kanssa he pystyvät uskomattomiin tekoihin. Mihin kaikkeen Alinan voimista oikein on ja onko lumoavalla Varjolla puhtaat jauhot pussissaan? Leigh Bardugon vauhdikas ja viihdyttävä fantasiapläjäys Varjo ja riipus aloittaa Grishaversumi-sarjan. Shadow and Bone on tulossa myös Netflix-sarjana, näillä näkymin loppuvuodesta 2020.

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

27.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Eräänä päivänä Koira nimeltä Kissa ja ihminen nimeltä Näätä tapaavat lumoavan, pienen, säihkyväsilmäisen, viehkeän ja salaperäisen olennon, kauniin mustan kissan. Mutta kun tuon kissan tuoksu tulee Kissan sieraimiin, nousevat sen karvat pystyyn ja kurkusta karkaa murinaa. Kissaa kuitenkin jää rupattelemaan niitä näitä, sillä se on reissannut pitkän matkan Brasiliasta Hampurin kautta Helsinkiin. Kissalle on annettu monta nimeä, se ei piittaa kissa ja koira -jutuista eikä tyttö ja poika -jutuista, ja Näätä kehottaakin kissan nimeämään itse itsensä. Mikä tuo nimi mahtaa olla ja mitä kissa kaipaa kaikista eniten? Tomi Kontion ja Elina Warstan lempeä, viisas ja tunnelmallinen Koira nimeltä Kissa tapaa kissan.

Kaikki menee, Jessiina!

Kaikki menee, Jessiina!

23.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Jessiina aloittaa kauhuissaan uudessa koulussa, mutta onneksi luokan tyttökaksikko tutustuttaa hänet niin kouluun kuin uuteen harrastukseen, cheerleadingiin. Kaikki ei mene kuitenkaan ihan ongelmitta, uusissa kaveruussuhteissa tuntuu olevan jotain häikkää ja cheerleadingin kiemuratkin ovat aika vaikeita. Onneksi samalla hallilla treenaa myös yksi ylisöpö poika ja kovasti treenaamalla hommassa menee eteenpäin. Marja Ahon pirteä ja vauhdikas urheilukirja Kaikki menee, Jessiina! tutustuttaa cheerleadingin kiemuroihin.

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

20.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Prinsessa Pikkiriikki on kyllästynyt kaikkiin aikuisten typeriin sääntöihin, miksi esimerkiksi huoneiden pitää olla siistejä ja miksi pitää herätä vaikka on pimeää kuin mörön pyllyssä? Ja kun Pikkiriikki ei kerta kaikkiaan jaksa selittää kaikkea aikuisille, on jutut koottu nyt tähän kirjaan. Tässä kirjassa siis kaikki säännöt niin kuin ne pitäisi mennä, että aikuiset voi lukea, oppia ja lopettaa sen turhan jankuttamisen! Hannele Lampelan ja Ninka Reitun Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys tarjoilee hassuttelua Pikkiriikin tyyliin.

Suomea lohikäärmeille

Suomea lohikäärmeille

16.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Säätyjako sanelee elämää, eriarvoisuus rehottaa ja tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan valtarakenteet. Kansa on köyhää ja toiset taas elävät yltäkylläisyydessä. On Timin syntymäpäivä ja ovelle tuodusta paketista ei löydy ihan mieluista lahjaa, lootassa on nimittäin lohikäärme. Pieni ja hankala koulutettava, joka päräyttää kämpän heti uuteen uskoon. Kun Timin lohikäärme karkaa yläluokan veneeseen, törmää hän Magdalenaan, joka yllättäen myöhemmin kutsuu Timin kavereineen bileisiinsä. Porukka päättää ottaa kutsun vastaan, eikä reissu ihan karmea ole, sillä Tim törmää salaperäiseen ritarisuvun tyttöön, Lynxiin. Sitten kaikkien rakastama, juuri avioitunut prinsessa murhataan ja syyllisten etsintä alkaa. Mitä tekemistä Timin entisellä tyttöystävällä on tapauksen kanssa, mitä Magdalenalla on mielessään ja miten käy Timin ja Lynxin? Briitta Hepo-ojan kiehtova, tuore Topelius-voittaja Suomea lohikäärmeille.

Muttinen ja äiti

Muttinen ja äiti

13.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Kun äiti ei jaksa olla äiti ja vauva ei jaksa olla vauva, voi osia vaihtaa. Äiti pääsee nukkumaan ja Muttiselta taas ei hommat lopu, kun pitää soittaa, järjestellä, siivota ja lähteä ulos kauppaan. Mutta kun äiti herää päiväunilta, tuleekin melkoinen kiire... Hanna Krogeruksen ja Erika Kallasmaan vauhdikas Muttinen ja äiti.

Isadella - Sydän kylmänä

Isadella - Sydän kylmänä

9.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Isadellan perhe muuttaa tiuhaan, niinpä hän on rakentanut imagonsa sellaiseksi, että turhat kaveriksi pyrkivät pysyvät varmasti loitolla. Mitäpä se hyvää tutustua, jos pian kuitenkin edessä on muutto ja uudet ihmiset. Ja kun Isadellalla on kaiken lisäksi kolme äitiä ja äideillä vielä yksi oudompi salaisuus, ei tytön elämä ole mitenkään helpoimmasta päästä. Kaksi kuukautta uudessa koulussa ja Isadella nököttää jo kolmatta kertaa reksin kanslian edessä odottamassa puhuttelua. Viereen ilmestyy koulun säbätähti, ärsyttävän ihana Fairuz, joka ei todellakaan ole menossa puhutteluun, vaan noutamaan matikkakilpailun ykköspalkintoa, kuinkas muutenkaan... Kuvis on ainoa aine, joka kiinnostaa Isadellaa ja kuvistunneilla eräs Minna alkaa hanakasti hieromaan tuttavuutta hänen kanssaan. Mihin kaveruus Minnan kanssa kapinallisen tytön vie, meneekö tuttavuus Farin kanssa yhtään pidemmälle ja selviääkö Isadellalle vihdoin, että kuka äideistä on hänen oikea äitinsä? Sari Luhtasen Isadella - Sydän kylmänä on vauhdikas ja nopealukuinen avaus uudelle sarjalle, jonka toinen osa Sydän murskana ilmestyi juuri.

Tyttö joka pelasti joulun

Tyttö joka pelasti joulun

20.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Sivupiiri hiljenee hetkeksi ja palaa takaisin tositoimiin loppiaisen jälkeen. Oikein mukavaa, rentouttavaa ja taianomaista joulua ja vuodenvaihdetta ihanien kirjojen parissa!Joulun taikaa ei ole ilman lasten toiveita ja jos ei ole taikaa, niin joulupukki ei pysty matkustamaan maailman ympäri yhdessä päivässä. Taikuus on hiipumassa ja joulupukilla on Tonttuvaarassa täysi härdelli päällä kun vihaiset peikot aiheuttavat harmia. Amelia tarvitsee apua ja hän toivoo sitä joulupukilta. Myös joulupukki on pulassa ja näyttää siltä, että koko joulu on peruttava. Kuinka joulun käy? Matt Haigin ja Chris Mouldin jouluseikkailu Tyttö joka pelasti joulun.

Joulu juksaa

Joulu juksaa

16.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Filippa, aasi Antero ja Kissa Nokonen valmistautuvat joulun viettoon ripustelemalla joulukoristeita ja täyttelemällä sanaristikkoa. Suklaat loppuvat kesken kaiken ja kauppareissulla Filippa törmää joulupukkiin. Sama homma käy myös Kanille ja aasi Anterolle, mutta miten ihmeessä joulupukki voi löytyä eri paikoista? Marika Maijalan ja Juha Virran hurmaavan veikeä ja värikäs Joulu juksaa vie hauskasti joulutunnelmaan.

Ikimaa - kuiskaajien kilta

Ikimaa - kuiskaajien kilta

12.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Oliver ja Kalla pakenevat kuiskaajaeläintensä kanssa julmaa kuningasta. Matka on täynnä vaaroja ja pelottavan outoja houkutuksia, eikä ystävysten välitkään enää ole entisellään. Oliver haluaa löytää äitinsä keinolla millä hyvänsä, kuuleekin äidin kutsuvan häntä ja päättää vastata kutsuun kertomatta kenellekään. Päätyykö Oliver äidin luo, löytääkö kuningas kuiskaajat ja kuka muu on heidän perässään? Kimmo Ohtosen jännä Ikimaa – kuiskaajien kilta jatkaa soturin tien tarinaa.

Jouluinen Myry

Jouluinen Myry

9.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Korvatunturilla kaikki on mallillaan joulun valmisteluissa ja niin Joulupukki lähtee jakamaan lahjoja. Myry kuitenkin huomaa, että yksi paketti tippuu reestä keskelle metsää ja eihän pakettia tietenkään voi sinne jättää, vaan se pitää toimittaa saajalleen. Myry ottaa homman hoitaakseen, mutta onko tehtävä sittenkään kovin helppo? Henna Ryynäsen vauhdikas Jouluinen Myry avaa Joulupukin pörröisestä Myry-koirasta kertovan sarjan.

Jaan ja Jäähammas

Jaan ja Jäähammas

5.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Milla-muorin hoiviin jätetty Jaan erotetaan koulusta kahdeksi viikoksi ja rangaistukseksi hänet lähetetään työkomennukselle Välimaan sahalle. Pahinta kaikista rangaistuksessa on se, että sahan omistaa pahimman kiusanhengen, Leon, isä. Jaan ei halua mennä töihin ja päättää lähteä vanhempiensa luona vierailevan äitinsä luo etelään, luvatta. Mutta kun poika pääsee junaan, tyssää matka heti alkuunsa kamalaan sumuun, jonka keskeltä kuuluu karmeaa karjuntaa. Mikä on tuo sumu ja millaisista olioista lähtee niin hurjaa karjuntaa? Näitä Jaan alkaa selvittää ystävänsä Titin kanssa, apunaan muutama neuvo, noitapussi ja mustapuinen keihäs. Mervi Heikkilän jännä seikkailu Jaan ja Jäähammas.

Hilja ja operaatio joulun taika

Hilja ja operaatio joulun taika

2.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Joulukalenterin luukkuja availlaan varmasti innolla kodeissa näinä päivinä ja niin tehdään myös vihreässä talossa. Hilja on päättänyt kuukaudessa selvittää kolme tärkeää juttua: ”a) onko tonttuja oikeasti olemassa b) mihin lahjat hävisivät tuulikaapista ja c) voivatko asiat, joita ei näe, olla totta.” Joulun odotus menee Hiljalta vauhdikkaasti ja jännästi salaisen operaation parissa. Onko joulu siis isosisko Veinin väittämä mainostemppu vai onko joulussa oikeasti taikaa? Heidi Viherjuuren ja Nadja Sarellin Hilja ja operaatio joulun taika.

Sivut