Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Painajainen kaukalossa

Painajainen kaukalossa

16.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Jääkiekon MM-kisat tarjoavat tuttuun tapaan lätkäviihdettä kevääseen. Jonne Susikin on elämänsä nousukiidossa, kaukalossa tulee tulosta ja kuvioihin tupsahtaa kaiken lisäksi kiva tyttö. Kiekkopeikot taistelevat SM-sarjapaikasta, voittoja tarvitaan ja homman pitää toimia. Mutta, niin kuin usein käy, yhtäkkiä kaikki kääntyy päälaelleen. Verkko ei enää heilukaan ja ketjukoostumusten muutokset sotkee koko joukkueen pelin. Onneksi oppi-isä Takku pohjoisesta ohjaa ja auttaa Jonnea vaikeina aikoina ja on tulossa katsomaan Jonnen peliä. Juuri kun tatsi hommaan alkaa löytyä uudelleen ja painajainen kaukalossa on selätetty, alkaa raha puhua. Nimittäin kun Jonne ketjuineen jättää varjoonsa joukkueen ykköstähden (joukkueen sponsorin pojan), alkaa tapahtumaketju, joka sotkee taas hommat kokonaan.. Kalle Veirton nopealukuinen Tähtiketju-sarjan toinen osa Painajainen kaukalossa vie pukukopin ja kaukalon hikiseen ja sähäkkään tunnelmaan.

Operaatio Varjomies

Operaatio Varjomies

13.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Etsiväkaksikko Oliver ja Tilda saavat käsiinsä jännittävän tehtävän, kun tasangolta löytyy yllättäen outoja kuoppia ja metsässä häivähtää pelottavan näköinen varjomies. Mitä nuo oudot aina lisääntyvät kuopat oikein on ja kuka on tuo pelottava varjomies? Nokkela kaksikko alkaa jälleen selvittää rohkeasti asiaa ja varjomieheltä tipahtanut kartta ohjaa heidät mielenkiintoisen vanhan mysteerin jäljille. Jørn Lier Horstin ja Hans Jørgen Sandnesin vauhdikas Operaatio varjomies.

Magian syvempi sävy

Magian syvempi sävy

9.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kell on Antari, yksi niistä harvoista, joka voi matkustaa maailmojen välillä. Hän toimii hallitsijoiden kuriirina ja salakuljettaa siinä samalla tavaroita maailmasta toiseen. Kirjassa on neljä maailmaa: ankea ja taikuudeton, tuhkalle tuoksuva Harmaa Lontoo, eloisa ja taikaa pursuava, leikatulle kukille tuoksuva Punainen Lontoo, julma ja murhaava, verelle tuoksuva Valkoinen Lontoo, sekä neljäntenä pimeyteen kadonnut, sortunut Musta Lontoo. Sitten yhdellä matkalla hiprakassa olevalle Kellille survaistaan viesti vietäväksi toiseen Lontooseen. Samalla hänelle tyrkätään maksuksi paketti, joka herättää heti kumman tunteen Kellissä. Tuo paketin esine sysää Kellin karmealle matkalle, mutta se myös tutustuttaa hänet nuoreen ja kipakkaan naiseen, Delilah Bardiin. Tämä tapaaminen osoittautuu Kellin kannalta hyvinkin hyödylliseksi, sillä Lilan seura pelastaa Kellin kerran jos toisenkin tiukasta, välillä jopa kuolettavasta tilanteesta. Edessä on hurja, verinen, maaginen ja vauhdikas seikkailu läpi maailmojen. V. E. Schwabin ihastuttava Magian syvempi sävy aloittaa Shades of Magic -fantasiatrilogian. 

Suomen lasten majakkakirja

Suomen lasten majakkakirja

6.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Raili Mikkasen ja Sirkku Linnean viehättävä Suomen lasten majakkakirja kertoo kiinnostavasti majakoista ja niiden historiasta. Kirjassa Moona-lokki ja Ville-hylje lähtevät yhdessä kiertämään Suomenlahden majakkasaaria, kun Ville vaatii Moonaa kertomaan, että mikä se majakka oikein on. Reissullaan ystävykset oppivat paljon majakoista, saaristoluonnosta sekä merten suojelusta ja samalla ne pääsevät mukaan jännittäviin seikkailuihin majakanvartijoiden kanssa.

Niilo korjaa pyörää

Niilo korjaa pyörää

29.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Ihana kevät saa pyöräilyinnon huippuunsa, mutta ensin on hoidettava tärkeä asia, nimittäin pyörien keväthuolto. Niilo, isä ja Hilla ottavat perheen ja Hillan polkupyörät työn alle. Ensin pyörät ja ketjut puhdistetaan, tähän työhön näppärät apuvälineet löytyvät keittiöstä ja kylpyhuoneesta, tiskiharjalla ja hammasharjalla saa puhdistettua kaikki ahtaimmatkin paikat. Mutta mitä kaikkea muuta pyörästä kannattaa tarkistaa ja huoltaa ennen pyöräretkelle lähtöä? Aira Savisaaren ja Hannamari Ruohosen vauhdikkaasta Niilo korjaa pyörää -kirjasta löytyy tarkka työohje polkupyörien huoltoon.

Varjojen kuningatar

Varjojen kuningatar

25.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Throne of Glass -sarja on edennyt jo neljänteen massiiviseen osaansa, jossa Celaena alkaa ottaa omaa paikkaansa Aelin Galathyniuksena, eli Terrasenin kuningattarena. Kaikki eivät kuitenkaan ole kovin ihastuneita kuningattareen ja sen kertoo myös uusi lempinimi, Tulta syöksevä narttukuningatar. Aelinin on kuitenkin jälleen sujahdettava salamurhaaja Celaenan nahkoihin ja taisteltava niin serkkunsa kuin myös pannoitetun ystävänsä puolesta. Arvilta ja verenvuodatukselta ei taaskaan vältytä, kun on taisteltava valgeja, sotilaita ja välillä myös noitia vastaan. Kuka on kenenkin puolella ja selviääkö Aelin ystävineen kaikesta kauheudesta, jonka he taas joutuvat kohtaamaan? Sarah J. Maasin Varjojen kuningatar jatkaa samalla eeppisellä polulla kuin sarjan aiemmat kirjat, eikä tästä taatusti puutu taisteluja, pimeyttä eikä verta. Tuttuun tapaan mukana on myös hitunen himoa, joka ei kuitenkaan pääse valloilleen, kun haittana on erinäiset haavat, vammat tai ohuet seinät.

Kivienkelit

Kivienkelit

23.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Simona viettää aikaa mumminsa luona mummin isossa kartanossa, joka on aikoinaan ollut hotelli. Monenlaista kummaa on ilmassa, mummi on kovin väsynyt ja pihassa olevat valtavat kivipatsaat alkavat yhtäkkiä vaihtaa asentoa. Kun talosta alkaa kuulua kummia ääniä ja mummin antaman kasettinauhurin kaseteilta löytyy katoavia viestejä, alkaa Simonaa pelottaa jo aika lailla. Mistä oikein on kyse ja mikä mummia vaivaa? Avukseen Simona pyytää tietenkin ystävänsä Billien ja Aladdinin ja eiköhän nokkelan kolmikon yhteistyöllä ala tämänkin mysteerin solmut selviämään. Kristina Ohlssonin hyytävän jännittävä Kivienkelit päättää Simonasta, Billiestä ja Aladdinista kertovan mysteerisarjan.

Kotitekoisen poikabändin vaiheet

Kotitekoisen poikabändin vaiheet - kirjan kansikuva

Kotitekoisen poikabändin vaiheet

18.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vitsinä kasatun kotitekoisen poikabändin tarina jatkuu, mutta tällä kertaa edessä on jos jonkinlaisia vastoinkäymisiä. Yksi bändin jäsen loukkaantuu, joten joku pitäisi löytää tilalle. Renellä on monenlaista säätöä ja päänvaivaa, tyttökaverin käytös on kovin kummallista, veljen haudalla vierailee joku outo kuuma punatukkainen nainen eikä aikuisetkaan aivan ongelmattomia ole, saati Rene itsekään. Jaksaako Rene tämän kaiken coolisti ja tuleeko kesästä kaikkien aikojen kesä, vai leviääkö koko pakka käsiin? Harri Veistisen Kotitekoisen poikabändin vaiheet käsittelee kipeitä aiheita humoristisella ja rennolla otteella.

Täältä tullaan, lemmikit

Täältä tullaan, lemmikit - kirjan kansikuva

Täältä tullaan, lemmikit

15.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kati-e on itsenäinen tyttö, joka on aina ollut hulluna eläimiin ja elektroniikkaan, siksi nimikin on Kati-elektroniikka. Kati-e on käynyt koodauspäiväkodin, elektroniikkaeskarin ja on nyt tietokoneisiin ja ohjelmointiin painottavassa koulussa. Kati-e on autellut tuttuja ja naapureita lemmikkiasioissa, mutta kun apua pyydettiin aina vaan kauempaa, rakensi näppärä tyttö itselleen lentävän robottiapulaisen, Ti-botin. Nyt tyttö ratkoo Ti-botin kanssa lemmikkiongelmia ja auttaa siinä sivussa myös villieläimiä. Tässä Pet Agents. Kati-e & Ti-Bot-sarjan ensimmäisessä osassa Kati-e ja Ti-bot etsivät rouva Frangille koiranulkoiluttajaa ja Sofialle sopivaa koirarotua sekä ratkovat pienen Hugo-kissan mahaongelman ja tutustuvat uuteen naapuriin Timiin, jolle Kati-e antaa neuvoja akvaarion suhteen. Riina ja Sami Kaarlan kauniisti kuvitettu ja vauhdikas Täältä tullaan, lemmikit!

Sydänkohtauksia

Sydänkohtauksia - kirjan kansikuva

Sydänkohtauksia

11.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Atlas ei voinut käsittääkään, että kuinka hankalaa, kuluttavaa ja VANHENTAVAA onkaan olla kahdeksansien luokkien epävirallinen johtaja, oppilaspyhimys! Ja kaikkien johtajatouhujen lomassa Atlaksen päätä sekoittaa kaksi niin ihanaa ja hyvälle tuoksuvaa tyttöä, sekä yksi vähän stalkkerimaisempi sellainen.. Johtajuushommissa Atlas ottaa hoitaakseen kouluruokailun parantamisen, mutta kuinka helppoa on miellyttää 520 oppilasta? Ja eteneekö homma kenenkään tytön kanssa lähempään kontaktiin? Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin räväkkä Sydänkohtauksia naurattaa aidosti ja nostaa esille myös vähän syvällisempiäkin aiheita huumorin ohella.

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus - kirjan kansikuva

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

8.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Taas yksi kiireinen aamu Jaakko Enkeli Lentokentän perheessä, eikä kukaan huomaa laittaa Jaakolle ruokaa vaikka katti tekee kaikkensa tullakseen huomatuksi (levittää mullat ja repii vessapaperit pitkin poikin jne...). Niinpä kissan on lähdettävä itse etsimään maukasta ruokaa, koulusta sellaista Jaakko Enkelin kuuleman mukaan saa ja ikkunakin on jätetty houkuttelevasti raolleen... Mitä sählinkiä Jaakko Enkeli Lentokenttä tällä kertaa saakaan aikaan, kun tähtäimessä on äärettömän houkutteleva ja herkullisen pehmeä kermakakku? Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin vallaton Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus.

Älä kerro kenellekään

Älä kerro kenellekään - kirjan kansikuva

Älä kerro kenellekään

4.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vielä kerran on mahdollisuus sujahtaa DIMILY-sarjan maailmaan, tällä kertaa Tylerin näkökulmasta. Tyler Bruce on se paha poika, joka tekee mitä tahansa saadakseen ajatuksensa muualle. Mistä, sen tietää vain harvat ja sitä Tylerin siskopuoli Eden yrittää selvittää. Viina, huumeet ja seksikäs tyttökaveri saattaa auttaa, mutta vain hetkellisesti. Koskaan, ikinä, hän ei unohda. Vaikka hänelle on sanottu, että asiat menevät parempaan suuntaan, ne menevät vain huonommaksi. Ja sitten kun hetkittäin alkaa tuntua helpommalta, syynä on siskopuoli, ei-biologinen, johon ei kaiken järjen mukaan voi mitenkään ihastua, saati rakastua. Estelle Maskamen Älä kerro kenellekään on Tylerin kirja, joka avaa lukijalle pojan kipeää ja kauheaa menneisyyttä. 

Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus

Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus - kirjan kansikuva

Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus

1.4.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tällä viikolla alkaa naisten jääkiekon MM-kotikisat. Lätkä-Lauri ei vielä suuntaa MM-kisoihin, mutta Sapelihammastiikerit yllätetään iloisesti kutsulla Kermakannu-turnaukseen. Reissuun lähdetään oikein bussilla ja evääksi pakataan pääasiassa kaikkea muuta kuin jotain terveellistä.. Kun pelien aika koittaa, menee Laurin pakki totaalisesti sekaisin, eikä pojasta ole mihinkään. Maaliin laitetaan Lauria tuuraamaan Jansku, joka ei hommaa ole koskaan harjoitellut, mutta toiveissa on, että ihmeräpylä saa Janskunkin tekemään haamutorjuntoja. Niin ei kuitenkaan käy, matsi hävitään ja Jansku toteaa räpsän olevan ihan huono. Onneksi Lauri kokee ihmeparantumisen ja palaa tolppien väliin. Toimiiko ihmeräpylä ja Lätkä-Lauri kuin unelma, vai jatkaako joukkue tappioiden tiellä? Ja sekoitiko pakin pöpö, liika mässy vai kenties joku muu? Roope Lipastin ja Harri Oksasen hauska ja nopealukuinen Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus.

Savuvarkaat

Savuvarkaat - kirjan kansikuva

Savuvarkaat

28.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Viisi nuorta – prinsessa, sotilas, paholaissyötti, varas ja palvelija –, joiden tiet vievät keskelle sotaa. Prinsessa Catherine on matkalla kohti avioliittoa isänsä määräämän prinssin kanssa. Tunteita Catherinella on, mutta niiden kohde ei suinkaan ole tuleva mies, vaan komea henkivartija Ambrose, joka tuntuu katselevan prinsessaa yhtä kiinteästi. Ambrose kokee karkoituksen, sillä katseet on huomattu, eikä sellainen suinkaan sovi hovin suunnitelmiin. Tash on vikkeläjalkainen rastatukka, joka auttaa valtavan suurta Gravellia metsästämään paholaisia, tai paremminkin savua, joka paholaisista purkautuu kuoleman jälkeen. March on abaski, joka jäi sodan jalkoihin lapsena. Hänet pelastettiin Calidorin ruhtinaan leiriin ja ruhtinas on koulutti hänestä palvelijan. Ja March on totaalisen kypsynyt hommaansa ja vihaa ruhtinasta. Edyon taas on ruhtinaan äpärä ja auttamaton kleptomaani. Viisikon tie vie mutkien kautta yhteen keskelle taistelua, mitä kaikkea onkaan tekeillä ja miten violetti paholaissavu liittyy asiaan? Sally Greenin vetävä Savuvarkaat aloittaa eeppisen YA-fantasiasarjan.

Kadonnut kaupunki

Kadonnut kaupunki - kirjan kansikuva

Kadonnut kaupunki

25.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hugo ja Lydia sujahtavat kirjaston kautta jännittävään seikkailuun suolaiseen kylään, jossa kaikki ei ole ihan hyvin. Maalla asuvien ja meressä elävien välit eivät ole entisellään ja kun lapset jäljittävät rannalla tapaamaansa Andreasia, he tempautuvat hurjaan ja eriskummalliseen seikkailuun meren maailmaan. Seitsemän tuntia ja seitsemän minuuttia, sen ajan lapset voivat olla meressä, mitä kaikkea hurjaa Hugo ja Lydia meressä kohtaavat ja löytyykö Andreas? Mila Teräksen saturomaani Kadonnut kaupunki vie seikkailulle vedenalaiseen lumoavaan, mutta hurjaankin maailmaan.

Maan povessa

Maan povessa - kirjan kansikuva

Maan povessa

21.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Otra on maahispoika, joka päättää tehdä jotain maahiset muuttamaan ajavalle kaivosprojektille. Maanalaista maailmaa ei saa horjuttaa ja Otra kavereineen päättää pitää siitä huolen. Kuka kärsii ja miten paljon, sillä ei ole väliä. Toisaalla muut ovat paniikissa kaikkia auttaneen Tuulian katoamisen takia. Tuulia vaikuttaa kadonneen kuin tuhka tuuleen, jäljellä on vain järvestä löytynyt paidanrääsy. Löytävätkö Mari, Pekko ja Pinja Tuulian ja kuinka käy Otran projektin kanssa? Sini Helmisen viihdyttävä Maan povessa kokoaa Väkiveriset-sarjan kirjojen päähenkilöt yhteen etsimään kadonnutta sinipiika Tuuliaa.

Kauhukännykkä

Kauhukännykkä - kirjan kansikuva

Kauhukännykkä

18.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Saku ja Sussa ovat kaksoset, joita alkaa vaivata outo väriä vaihtava ja ihmisiä valtaava kännykkä. Ensin kännykän valtaan joutuu koulun kovis Ville, joka nappaa kännykän Sakulta. Pian Villen hiukset ja muukin olemus muuttuu kovin mustaksi ja sitten poika katoaa. Kännykkä löytyy uudelleen ja taas löytäjä katoaa jäljettömiin. Kun Sakun ja Sussan pikkusisko joutuu tuon kammottavan kännykän valtaan, päättävät kaksoset selvittää sen salaisuuden. Onnistuvatko he pelastamaan siskonsa vai viekö kännykkä heidätkin mennessään? Anu Holopaisen helppolukuinen ja jännittävä Kauhukännykkä.

Voodookesä

Voodookesä - kirjan kansikuva

Voodookesä

14.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Artun kesä saa taas aika lailla makean käänteen, kun tutkijaisä pyydetään hommiin New Orleansiin ja perhe saa lähteä mukaan. Ja vaikka voisi luulla ettei homma voi enää paremmaksi mennä, niin sattuvatpa Sisilian matkalta tutut ystävät Luca, Luna ja Mollykin jälleen samaan paikkaan. Kun Artun perhe saapuu vuokraamaansa taloon, tulee tuon maagisen kaupungin pelottava historia heti vastaan, kun naapurin vanha nainen kertoo talon tarinaa Artulle. Eikä aikaakaan kun uteliaat nuoret tutkimusmatkoillaan törmäävät epäilyttäviin tyyppeihin, uhkailuun ja kammottaviin mystisiin rituaaleihin. Onko voodoolla jotain tekemistä asian kanssa? Antti Halmeen jännä Voodookesä vie hikiseen, synkkään ja syntisen sykkivään New Orleansiin.

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta - kirjan kansikuva

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

11.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Olga on lyhyt tyttö joka pitää aina samaa mekkoa eikä tykkää sukista ja kengistä. Olgan mielestä eläimet ovat ihan parasta mitä voi olla, Olgan paras ystäväkin on hämähäkki, joka asustelee kylpyhuoneen lavuaarin alla. Eräänä päivänä älyttömän kaunis kakka, ehkä hienoin kakka ikinä, johdattaa Olgan omituisen tuhisevan täyteen puhalletun hamsterin ja kolmivuotiaan piirtämän perunan risteytykseltä näyttävän otuksen luo. Mikä on tuo outo otus, onko se kenties joku ulkoavaruuden haiseva olio? Elise Gravelin hulvaton Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta.

Auringon pimeä puoli

Auringon pimeä puoli - kirjan kansikuva

Auringon pimeä puoli

7.3.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Auringon pimeä puoli on ajan rajat ylittävä jännityskertomus nuoren naisen matkasta omaan historiaansa. Emilia asuu isoisänsä kanssa eristetyn Voiton Kaivoksen Keskikehällä, keskellä kerrostalojen rinkiä, pienessä puutalossa. Emilian äiti on kuollut samana yönä kun Emilia syntyi, mutta tästä tarinasta Emilia on kuullut kaksi eri versiota, toinen isoisän kertomana ja toinen kummitäti Miiman. Kumpi tarinoista pitää paikkaansa, sitä Emilia ei vielä tiedä. Isästään Emilia tietää sen verran, että hän on kuulemma häipynyt samoihin aikoihin kuin tuhka tuuleen. Emilian isoäiti kuolee, isoisä päättää lopultakin myydä talon ja kun talo myydään, pitää tavarat käydä läpi. Emilia auttaa luonnollisesti isoisäänsä ja tie vie pihan perällä olevaan lukittuun hökkeliin, joka on aikoinaan ollut hänen äitinsä kesähuone. Huoneessa ei ole juuri mitään kiinnostavaa, lähinnä pölyä. Kun Emilia alkaa raivata romuja roskiin, löytää hän patjan alta piirroksen, joka on valokuvan tarkka piirustus Emiliasta itsestään. Piirustus löytyy siis hökkelistä, joka on ollut lukittuna n. 16 vuotta, eli koko Emilian iän. Suunnilleen samoihin aikoihin Miima alkaa käyttäytyä oudosti ja kun Emilia lähtee etsimään Miimaa vanhasta kaivoksesta, tempautuu hän aikamatkalle menneisyyteen. Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli vie synkälle ja moniulotteiselle matkalle aika-avaruuteen. 

Sivut