Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

21.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Irenen isän ryövärijoukko on pulassa, sillä pitkään aikaan he eivät ole onnistuneet ryöstöissään ja pomo uhkaa erottaa koko porukan. Irenen isä Haba-Tero päättää tehdä elämänsä keikan, johon ryövärit saavat tietämättään apua Ireneltä, Irene on nimittäin rakentanut seteleitä imevän setelisiepon. Patrik taas seikkailee supersenioreiden kanssa kaupungin alla ja he sattuvat saamaan tietoonsa Haba-Teron suunnitelman. Kummat voittavat, rosvot vai Patrik ja superseniorit? Malin Klingenbergin ja Tiina Konttilan Patrik ja superseniorit 2 – Irene ja setelisieppo.

Sirpale

Sirpale

17.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miten olisi äkkilähtö Berliiniin? Minja jää kolmeksi viikoksi koiravahdiksi, kun muu perhe lähtee Suomeen mummoloimaan. Edessä ihana loputtomalta tuntuva vapaus! Mutta sitten kohtalo puuttuu peliin, kun oikeanlainen ote vanhasta kahvikupinkorvasta humauttaa Minjan toiseen aikaan. Aikaan, jossa kodin huoneet näyttävät samalta, mutta mikään muu taas ei. Minja matkaa ajassa ja yrittää menneisyydessä selvittää huoneeseen lukitun tytön arvoitusta ja nykyajassa valokuvaamisen lomassa tunteitaan parasta ystäväänsä (aina ajalta sukkahousu ja ruokalappu) kohtaan. Miten nykyaika kietoutuu tuohon menneen ajan perheeseen? Sanna Iston maagisrealistinen Sirpale vie matkalle sekä nykyaikaiseen että historialliseen Berliiniin.

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

14.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Madelinen paras ystävä on Rosmariini, noita, joka osaa muuttaa minkä tahansa sapuskan upeaksi herkuksi. Kerran Rosmariini muuttaa pippurimyllyn pyöräytyksellä tavalliset kaurakeksit upeiksi kuppikakuiksi, joista jaettu kuva likipitäen räjäyttää Instagramin. Kuva kerää hetkessä hurjan määrän tykkäyksiä ja yksi tykkääjistä on maailman kuuluisin kokki Amor Pääkkönen. Mutta upeiden kuppikakkujen kuvan julkaisun seuraukset ovat kurjat, sillä pian Amor Pääkkönen julkaisee päivityksen, jossa ilmoittaa heittävänsä lusikan nurkkaan iäksi. Kokin tie vie kouluruokalaan, mutta millainen soppa siellä syntyy? Miina Supisen ja Anni Nykäsen Lukupalat-sarjan vauhdikas Kokkiklubi : Amorin apulaiset.

Merikki

Merikki

10.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää!Säeromaanit ovat kertakaikkisen ihastuttavaa luettavaa. Ne ovat nopeita, rytmikkäitä ja kätkevät sisäänsä niin paljon enemmän, kuin ensisilmäyksellä ikinä osaa kuvitella. Kirsti Kurosen Merikki kuvaa riipaisevasti tyttöjen välillä niin kovin karua maailmaa, jossa syvä ystävyys voi nopeassa hetkessä muuttua täysin muuksi. Johtuu se sitten omista vääristä tulkinnoista, erilleen kasvamisesta tai mistä tahansa, ei se ikinä ole helppoa. - - ”me luvattiin ollaan aina yhdessä, ollaan mekunnes elämä tai kuolema erottaa tuliko Ruusulle elämä tässä kohdassa?” s. 68

Häätanssit

Häätanssit

7.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Eliaksen äiti on menossa naimisiin Inarin kanssa. Elias ei tykkää ajatuksesta, kun kaikki muuttuu ja häntä epäilyttää, että mahtaako äiti enää edes tykätä hänestä. Onneksi isän luona kaikki on kuin ennen ja vaarikin sanoo, ettei kaikkeen uuteen ole aina helppoa tottua. Kaiken häätohinan keskellä Elias on alkanut saada mysteeriviestejä, kukahan niitä mahtaa kirjoittaa? Essi Kummun ja Marika Maijalan Puhelias Elias -trilogian päättävä Häätanssit.

Nauhoitettava ennen käyttöä

Nauhoitettava ennen käyttöä

3.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miro on aina halunnut tietää, kuka hänen isänsä on. Ja jälleen kerran asiaa äidiltä tiedustellessaan saa hän saman vastauksen: ”Se on vaan niin... monimutkainen juttu.” Asia vaivaa Miroa kovasti ja kun eräällä kauppareissulla hänelle outo tyyppi pyytää käymään, koska hänellä voisi olla keino selvittää asia, päättää Miro käydä ainakin kuuntelemassa idean. No, idea on aika erikoinen, sillä tämä tyyppi, Heikki, väittää aikamatkustuksen olevan mahdollista vanhan jesarilla korjatun kaukosäätimen ja alkuperäisen videonauhan avulla. Hommaa testataan pienimuotoisesti ja kun tuska isän selvittämiseksi on tarpeeksi suuri, päättää Miro tehdä matkan menneisyyteen, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Onnistuuko aikahyppy ongelmitta ja selviääkö isän henkilöllisyys? Mikko Koirasen Oulun murteella sanaileva, mielenkiintoinen ja letkeä aikamatka Nauhoitettava ennen käyttöä.

Pieni numero

Pieni numero

30.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Petunia asuu Metsäkankaan lähiössä ja lähiötalo on Petunialle tärkeä paikka, sillä äiti on paikan toiminnanjohtaja ja isä kahvilan vakkariasiakas. Kun lähiötalon taideillasta ei uutisoida mediassa, päättää Petunia perustaa oman lehden. Juttujen tehtailu on hauskaa ja arjen monenlaisista tapahtumista riittää kirjoitettavaa. Mutta tuleeko Petunia vahingossa kirjoittaneeksi liiankin paljastavia juttuja? Mimmu Tihisen symppis, ajankohtaisten teemojen kyllästämä Pieni numero, kuvitus Mari Ahokoivu.

Rocky, Rauha ja rakkaus

Rocky, Rauha ja rakkaus

26.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Rocky haahuilee omilla reissuillaan kesken koulupäivän, kun hän näkee jälleen kerran erään upean tytön ja päättää tarttua hetkeen. Yllättäen homma natsaakin ja pian hän vaihtaa Snäpin tunnukset Rauhan kanssa. Nuoret alkavat hengailla keskenään ja sitten yhdellä skeittikeikalla he löytävät kavereidensa kanssa jotain karmivaa. Löytö vie nuoret yhden jos toisenkin uuden ja vanhan arvoituksen jäljille, ja siinä sivussa Rockyn rakkaus Rauhaa kohtaan kasvaa kasvamistaan. Selviääkö arvoitukset ja miten käy Rockyn ja Rauhan rakkauden? Hanna Kökön nopealukuinen, viihdyttävä ja näppärä dekkari Rocky, Rauha ja rakkaus.

Autiovajan arvoitus

Autiovajan arvoitus

23.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Lenni ja Dina tapaavat pyöräillessään Valtterin, jolla on upea BMX-pyörä. Poika lukitsee pyörän huolellisesti, mutta silti se on aamulla varastettu. Lenni ja Dina päättävät lähteä pyöräretkelle ja kun vesi on liian kylmää uitavaksi, päättävät he pyöräillä pitkin poikin. Pian he saapuvat vanhalle autiovajalle ja huomaavat tuoreet auton jäljet. Mitä autiovajalla on oikein tekeillä? Helena Brossin ja Mattias Olssonin jännä ja helppolukuinen Autiovajan arvoitus.

Niin käy vain elokuvissa

Niin käy vain elokuvissa

19.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Audrey Winters on saanut tarpeekseen romantiikasta ja aiemmin rakastamistaan romanttisista elokuvista, sillä mikään ei oikeasti kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa. Karmean seurustelusuhteen jälkeen Audrey on jättänyt taakseen rakastamansa teatteri-ilmaisun ja yrittää nyt keskittyä mediakurssiin ja uuteen työhönsä elokuvateatterissa. Lisäksi kotona on hoidettavana äiti, joka ei tunnu selviävän millään siitä, että Audreyn isä rakastui toiseen naiseen, jätti hänet ja perusti uuden perheen. Töissä Audrey tutustuu kuitenkin valloittavaan Harryyn, joka vie Audreyn takaisin näyttelemisen pariin, zombimorsiameksi, tähdittämään omaa elokuvaansa. Rakkaus iskee tietenkin täysillä, mutta käykö tällä kertaa kuin elokuvissa? Holly Bournen ihana, hauska ja aito Niin käy vain elokuvissa.

Anna ja Elvis häähumussa

Anna ja Elvis häähumussa

16.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vauhtia on varmasti luvassa, kun Annan mummo ilmoittaa menevänsä naimisiin ja vieläpä todella pian! Aikaa on muutama vaivainen päivä ja mummosta pitäisi saada siloteltu ja upea morsian. Onneksi paikallinen kosmetologi myy hoitolassaan myös mekkoja ja koruja, joten kaikki hoituu näppärästi samalla reissulla. Elvis tulee mukaan touhuihin perustamalla mummolle sometilit, jossa häiden valmisteluja jaetaan kaikelle kansalle. Mutta niin kuin aina, mikään ei tietenkään mene ilman vastoinkäymisiä... Saadaanko juhlat pidettyä, vai perutaanko häät tykkänään? Maria Kuutin vauhdikas ja hassu Anna ja Elvis häähumussa, kuvitus Katri Kirkkopelto ja Elviksen piirrokset Topi Kuutti.

Pilvilinna

Pilvilinna

12.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Fanny Funke pääsee harjoittelijaksi parhaat päivänsä nähneeseen loistohotelli Pilvilinnaan. Sveitsin vuoristossa sijaitseva vanha sokkeloinen hotelli vetää puoleensa rikkaita vieraita ja hotellin vuoden kohokohta on upeat uudenvuodentanssiaiset. Harjoittelijat ovat hotellissa kuin orjia, töitä on loputtomiin ja tärkeintä on huolehtia vieraiden hyvinvoinnista. Fanny tekee parhaansa, mutta aina kaikki ei mene ihan putkeen. Onneksi Fannyn iloksi hotelliin tupsahtaa töihin hotellinomistajan söötti poika Ben ja vieraaksi tulee toinen, uskomattoman upea ilmestys, Tristan. Sitten alkaa tapahtua, osa hotellin vieraista vaikuttaa epäilyttäviltä, sormus ja jopa lapsia katoaa kummallisesti ja outoja juttuja tapahtuu Fannylle sopivissa tilanteissa. Mitä ihmettä hotellissa on oikein meneillään? Kerstin Gierin suloisen hömppä Pilvilinna.

Legenda Kevinistä

Legenda Kevinistä

9.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kevin on pienisiipinen ja isomahainen lentävä poni, joka elää kesyttomillä kukkuloilla kaukaisessa lännessä. Sen lempiruokaa ovat ruoho, omenat ja keksit. Eräänä yönä hurja myrsky puhaltaa Kevinin kauas tavallisten ihmisten seuduille, jossa se tömähtää suoraan korkean rakennuksen seinään. Rakennuksessa asuu hiljainen ja mietteliäs poika Max, joka pitää kaikista eniten eläimistä ja hänen hartain toiveensa on saada lemmikki. Ja sitten pullukka Kevin tömähtää Maxin talon seinään ja laskeutuu Maxin parvekkeelle! Mutta mitä Max tekee ponin kanssa? No, se ei ole ongelmista se suurin, kun myrsky nostattaa hurjan tulvan, joka peittää koko kaupungin ja tuo tullessaan outoja otuksia kansoittamaan kaupunkia. Miten kaupungin käy? Philip Reeven ja Sarah McIntyren vauhdikas Legenda Kevinistä.

Glitch

Glitch

5.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kuuluisa Bug aloittaa opiskelun legendaarisessa Kansainvälisessä videopeliakatemiassa. Oppilailla on edessään kolme leveliä: urheilu, strategia ja mysteeri. Kaksi on ennalta määrättyjä, mutta kolmas level voi ottaa ihan millaisen muodon tahansa. Ja jälleen kerran Bug joutuu tahtomattaan pelaamaan peliä, kulissien takana kuohuu ja pelin ja todellisuuden raja on erittäin häilyvä. Kaiken lisäksi Bugin äiti on edelleen kadoksissa ja Bug käy säännöllisesti tarkastamassa äidin antamien koodien määrittämän salaisen kohtaamispaikan, mutta turhaan. Miten Bug selviää tällä kertaa ja löytyykö äiti? Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -sarjan kakkososa Glitch tarjoilee jälleen peliä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lue ensimmäinen osa Beta ensin, jos se on vielä lukematta!

Auttamistoimisto Luna - ullakolla

Auttamistoimisto Luna - ullakolla

2.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Auttamistoimisto Luna odottelee uutta tehtävää ja pian sellainen hölkkääkin heidän eteensä. Huoltomies Heikkinen on ihan puhki jatkuvasta juoksemisesta, kun kerrostalon ullakon ikkuna aukeaa vähän väliä itsekseen ja hänen pitää koko ajan käydä sulkemassa sitä. Niinpä Luna saa työkeikan, joka Miron mielestä on kyllä tyhmin mahdollinen keikka ikinä. Mutta tyhmin keikka muuttuukin vallan muuksi, kun ullakolta löytyy selviä asumisen jälkiä. Kuka ullakolla piileksii? Tuutikki Tolosen ja Christel Rönnsin helppolukuinen ja vauhdikas Auttamistoimisto Luna - ullakolla.

Okaruusujen valtakunta

Okaruusujen valtakunta

29.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Freyen perhe on menettänyt kaiken isän epäonnistuneen sijoituksen takia. Nyt isä ja kolme tytärtä elää pienessä hökkelissä ja käytännössä Freye on vastuussa koko perheen elättämisestä. Tyttö on joutunut opettelemaan kaiken itse, mutta äidille kuolinvuoteella annetun lupauksen, perheestä huolehtimisen, hän on päättäny pitää. Eräällä metsästysretkellä karmivan nälän kourissa Freye huomaa kauriin, mutta kauhukseen hän näkee myös valtavan suden olevan saman saaliin perässä. Vain pieni hetki aikaa päättää, ja vaikka Freye hieman epäileekin suden olevan haltiasukuinen, päättää hän tappaa sen. Ja pian Freye saa kokea, mitä haltian hengen riistämisestä joutuu maksamaan. Hökkeliin nimittäin saapuu hurjistunut peto, joka vie Freyen korvaukseksi Prythianin valtakuntaan. Peto osoittautuu olevan yksi haltioiden ylivaltiaista, Tamlin, joka vihreine silmineen, irtoamattoman naamion verhoamine kasvoineen ja kuumine vartaloineen kiehtoo ja kuumottaa kovasti Freyea. Mikä on tuo kirous, miten se liittyy Freyeen ja onko Freyestä, tavallisesta ihmistytöstä, purkamaan kirousta? Sarah J. Maasin mukaansatempaava Kaunotar ja hirviö -mukaelma Okaruusujen valtakunta aloittaa sarjan.

Hämärävaarit

Hämärävaarit

26.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tässä kirjassa tutustutaan erikoisiin hämärävaareihin, jotka asustelevat kirjahyllyjen takana ja lukevat kirjoja, joita lainaavat ihmisten hyllyistä. Jos siis joskus et löydä kirjaasi, voi se olla hämärävaarilla luettavana! Hämärävaarit lukevat öisin, niin kuin nytkin, mutta tällä kertaa Pappa-vaarin tuoli ammottaa tyhjyyttään. Missä ihmeessä vaari on? Hämärävaarit etsivät Pappa-vaaria ja löytävät kirjapinon välistä lapun, joka kertoo vaarin lähteneen seikkailemaan. Etsintäretki vie hämärävaarit moneen hauskaan ja jännään paikkaan, mutta löytyykö Pappa-vaari? Noora Kunnaksen ja Jenna Kunnaksen Hämärävaarit.

Loppu

Loppu

22.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
27. toukokuuta tulee tieto, että jotain lopullista on tapahtumassa. Kun laskelmat saadaan valmiiksi, tiedetään, että 16.9. klo 4.12 aamulla Ruotsin aikaa Foxworth-komeetta puhkaisee maan ilmakehän ja kaikki, ihan kaikki, tuhoutuu ennen kuin komeetta edes iskeytyy maahan. Syntyy kaaos. Mitä tehdä, kun tietää tasan tarkkaan kaikkien jäljellä olevan elinajan? 17-vuotiaiden Simonin ja Tildan elämän pitäisi olla edessä, mutta yhtäkkiä se onkin lopuillaan. Lucinda taas on uudessa tilanteessa, hän ei ole enää yksin kohtalonsa kanssa ja ehtiikin nähdä miten kaikki loppuu. Mutta miten elää loppuaika, kokonainen elämä muutamassa viikossa? Juoden, bilettäen ja huumeita käyttäen, yrittämällä kokea kaiken mahdollisen? Vai pitäisikö yrittää vielä tehdä kaikki kunnolla ja oikein? Sitten yksi nuorista kuolee ja toinen leimataan murhaajaksi. Ehtivätkö nuoret selvittää totuuden? Mats Strandbergin mieleenpainuva, tunteita ja ajatuksia herättävä Loppu. Kenen kanssa sinä haluat viettää sen hetken, kun taivas muuttuu valkoiseksi ja meri alkaa kiehua?

Koiran kanssa

Koiran kanssa

19.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Mervi Heikkilän helppolukuinen Koiran kanssa kertoo, että mitä kaikkea koiran kanssa voikaan harrastaa ja millaisia työtehtäviä koirilla voi olla. Kirja esittelee lukukoira Börjen, etsijäkoira Pippin, metsästyskoira Leian, tullikoira Brunon, opaskoira Murun ja yhdeksän muuta vauhdikasta, toimeliasta, tottelevaista ja turvallista koirakaveria. Kirjassa on Marjo Nygårdin kaunis värikuvitus ja jokaisesta harrastuksesta tai työtehtävästä löytyy myös pieni tietolaatikko.

The Ghost Network – Aktivoi

The Ghost Network – Aktivoi

8.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
John ja Slack tekevät mielestään nerokkaan hakkerointipilan, mutta joku luokkakavereista käräyttää pojat teosta ja edessä on reksin puhuttelu. Tällä kertaa oudointa on teosta tuleva rangaistus, pojat nimittäin lähetetään lukukauden mittaiselle oleskelulle erityisopetusta tarjoavaan keskukseen, joka sijaitsee pienellä saarella. Keskuksessa joukkio teini-ikäisiä eliittioppilaita opiskelee tietotekniikkaa ja himotuin on it-guru Roy Lykosin kurssi, johon pääsee vain harvat ja valitut, nyt myös John ja Slack. Koulu vaikuttaa aluksi kaikin puolin täydeltä unelmalta, mutta pian nuorista alkaa tuntua, että jokin oppilaitoksessa ja heissä itsessäänkin on pahasti pielessä. Mistä oikein on kysymys? I. I. Davidsonin The Ghost Network – Aktivoi tarjoilee vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Sivut