Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Pegasosten viha

Pegasosten viha

4.12.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Sata vuotta sitten Cavallonissa käytiin sota, jonka vaikutukset näkyvät maan kansojen suhteissa edelleen. Näennäisesti maassa vallitsee rauha, mutta kentaurit, yksisarviset, vedenhevoset, pegasokset ja ihmiset suhtautuvat toisiinsa epäluuloisesti, jopa vihamielisesti. Kun Cavallonin Vapaakaupunkiin hyökätään, järkkyy jo valmiiksi hutera rauha entisestään. Hyökkäyksestä syytetään pegasoksia, joita kukaan ei ole nähnyt edellisen sodan päätyttyä. Ovatko pegasokset todella syyllisiä? Mitä salaisuutta kentaurit piilottelevat? Onko ihmisten vedenhevosia kohtaan kokemalle pelolle syytä? Neljä nuorta – kaksi ihmistä, kentauri ja pegasos – sotkeutuvat kukin tahoillaan mukaan tapahtumiin. Heidän täytyy selvittää, mitä Cavallonissa todella tapahtuu, jotta koko maa ei syöksy tuhoon. Jotta nuoret onnistuisivat, heidän täytyy luopua vihasta ja uskaltaa luottaa toisiinsa. Onko se mahdollista? Pegasosten viha aloittaa neliosaisen Cavallonin kronikat -sarjan. Kirja on mukaansatempaava, vauhdikas seikkailu, joka etenee useamman hahmon näkökulmasta. Kirja kertoo ystävyydestä, petoksesta, juonittelusta, anteeksiannosta ja uskollisuudesta, sekä siitä, miten ennakkoluuloistaan luopumalla voi saavuttaa jotain suurta. Pegasosten viha sopii luettavaksi eläinfantasian ystäville – väkivaltaisten taistelukohtausten vuoksi ei kuitenkaan ihan nuorille lukijoille. Sarjan toinen osa Merten kirous ilmestyy keväällä 2021.

The Magpie Society - salaseura

The Magpie Society - salaseura

1.12.2020 | Jaa täky | Teostiedot
”Älä tee oloasi liian mukavaksi. Tämä huone on kirottu.” Amerikasta Englantiin muuttava 17-vuotias Audrey aloittaa opiskelut Illumen Hall -nimisessä eliittisisäoppilaitoksessa. Audrey saa huonetoverikseen tähtioppilas Ivyn, joka suhtautuu uuteen asuinkumppaniinsa omituisen penseästi. Pian Audreylle selviää, että Ivyn entinen huonetoveri Lola on kuollut pudottuaan kallionjyrkänteeltä. Mutta oliko putoaminen sittenkään vahinko? Mikä on salaperäinen Harakkaseura, ja mitä tekemistä sillä on traagisten tapahtumien kanssa? Erilaiset teoriat ja huhut kiihtyvät entisestään, kun mystinen ”V” alkaa tehdä podcastia Lolan kuolemaan johtaneista tapahtumista. Audrey ja Ivy yhdistävät voimansa ja alkavat yhdessä selvittää, kuka nimimerkin takana on, mistä Harakkaseurassa on kyse, ja mitä Lolalle todellisuudessa tapahtui. Tapahtumat kiihtyvät kiihtymistään, ja pian selviää, että koulu kätkee sisäänsä lukuisia, vaarallisia mysteerejä… The Magpie Society on yhdistelmä tavallista teinielämää, kimallusta, historiaa ja murhamysteeriä. Se kietoo lukijan mukaan salamyhkäisen jännittävään tunnelmaan, joka huipentuu loppusivuilla. ”Tekeepä tässä koulussa mitä muuta tahansa, harakoiden tielle ei kannata asettua.”  

Molli ja maan ääri

Molli ja maan ääri

25.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
”- Kun lähtee kotoa pois, on tosi pieni olo. Mutta kun palaa takaisin, on suurempi olo, Molli pohti ja katsoi jalkojaan. Ne tuntuivat vahvoilta. - Minulla on viisaat jalat. Ne osaavat aina tuoda minut takaisin kotiin.” Mollin maailmaan kuuluu sen oma pieni talo ja taloa ympäröivä puutarha polkuineen ja portteineen. Viime aikoina Mollia ovat kuitenkin vaivanneet kummalliset oireet. Molli unohtuu jatkuvasti tuijottelemaan kaukana siintelevää metsää ja kuuntelemaan sen kuiskintaa. Mollin silmissä on unelmoiva katse ja päässä tuntuu ajatusrattaiden tärinää! Mollin pieni Sisu-ystävä tutkii asiaa, ja keksii pian, mistä on kyse: Mollia vaivaa matkakuume! Sisu tietää, että matkakuume vain pahenee, jos sitä ei hoida matkustamalla. Niinpä Molli pakkaa laukkuunsa eväät, Sisun valokuvan ja pihalta löytämänsä kauniin kiven, ja lähtee tallustamaan suureen metsään, maan ääreen. Millainen seikkailu Mollilla onkaan alkamassa…  Katri Kirkkopellon kirjoittama ja kuvittama Molli ja maan ääri on lempeä kirja ystävyydestä, koti-ikävästä ja rohkeudesta astua kodin turvallisten rajojen ulkopuolelle. Seikkailuun ei aina tarvita kuin karvan verran rohkeutta, hännänmitallinen sisukkuutta sekä viisaat jalat, jotka löytävät tien takaisin kotiin.    

Nelson Tiikeritassu

Nelson Tiikeritassu

20.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Nelson Maarenki viettää kesälomaa huolettoman, keksijäluonteisen vaarinsa luona. Kun vaari kuitenkin rakastuu, ja päättää heittäytyä vielä viimeiseen seikkailuun, hän lähettää Nelsonin junalla takaisin kotiin osoitelapulla varustettuna: ”Rouva Eveliina Maarenki Keskeneräinen talo (luultavasti keltainen) Lähellä nelosen raitiovaunupysäkkiä PERLINPORI”. Kuten arvata saattaa, Nelson ei suinkaan päädy turvallisesti kotiinsa, vaan eksyy Perlinporin kaduille. Siellä hän tutustuu Zambaan, lempeään, oikeudenmukaiseen tiikeriin, jota kaupunkilaiset eivät kuitenkaan hyväksy joukkoonsa. Zamba ei ole tervetullut kauppoihin, sitä ei päästetä raitiovaunuun, ja siihen suhtaudutaan epäillen – onhan se erilainen kuin muut. Nelson ja Zamba kohtaavat yhdessä monenlaisia vastoinkäymisiä: kaupungissa kuria pitävä tiukkailmeinen rouva Koppi ei suhtaudu ystävyksiin kovinkaan lempeästi, ja kaduilla partioivat Järjestyksen Ystävät eivät vaikuta lainkaan ystävällisiltä… Lena Frölander-Ulfin kirjoittama ja kuvittama Nelson Tiikeritassu on vauhdikas seikkailu, joka sopii luettavaksi niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirja kertoo ystävyydestä ja oikeudenmukaisuudesta, sekä siitä, miten tärkeää on ajatella omilla aivoillaan ja pyrkiä kohtelemaan muita kiltisti. Toiveikkuus säilyy läpi teoksen: viha ja vääryys on mahdollista voittaa ystävyydellä ja rohkeudella, kun ei anna ennakkoluuloille valtaa.    

Karikko

Karikko

19.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
”Oletetaan että toinen teistä nyt kuitenkin putoaa sen katon läpi ne kymmenen metriä alhaalla odottavalle asfaltille eikä häntä enää ole. Tähdet eivät silti sammu eivätkä kaupungit luhistu. Ihmiset jatkavat koneiston tavoin pyörimistä. Sen yön jälkeen, niin voidaan sanoa, et halua tulla ulos pimeästä. Sen yön jälkeen sinun täytyy päästäksesi pimeästä, kertoa siitä tarina.” Karikon kertojana on 14-vuotias Mitja, jonka paras ystävä on syöksynyt katolta asfalttiin poikien ollessa luvattomasti hylätyssä rakennuksessa. Mitja ei muista tapahtumista mitään, eikä kukaan suostu kertomaan niistä hänelle. Kesäloman alkaessa Mitja, hänen hiljainen isoveljensä Vladimir ja poikien äiti suuntaavat asuntoautolla tien päälle. Matka päättyy Lands End -leirintäalueelle, josta auto ei suostu enää hievahtamaan monista yrityksistä huolimatta. Jo ensimmäisenä iltana Mitja kohtaa valkomekkoisen tytön, joka vetää häntä selittämättömällä tavalla puoleensa. Alkaa kiehtova tarina, joka punoo vangitsevasti yhteen satujen, myyttien ja kansanperinteiden aineksia.  Seita Vuorelan kirjoittama ja Jani Ikosen kuvittama Karikko on palkittu teos, joka pääsee yllättämään lukijansa täydellisesti. Se on kirja, jota ei voi kuvailla – se täytyy lukea. ”Jos en tapaisi tyttöä enää, jos en tapaisi tyttöä, en saisi tietää – kuka olen.”  

Siiri ja nolo nalle

Siiri ja nolo nalle

13.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Siirin äiti on joutunut siivousvimman valtaan. Hän haluaa viedä kirpputorille kaikki tavarat, jotka eivät tuota iloa. Hei sitten, sameanvärinen kukkamekko ja lehtiä pudotteleva limoviikuna! Äidin pyynnöstä myös Siiri käy omat tavaransa läpi, mutta mitä tehdä, kun kaikki tavarat tuovat ihan kauhean paljon iloa? Lopulta Siiri vie kirpputorikassiin äidin vanhan nallen, jonka toinen korva roikkuu ja karvakin on kulahtanut. Pian kuitenkin selviää, että nalle onkin äidille varsin rakas… Siiri ystävineen ryhtyy suureen etsintäoperaatioon: nalle on saatava takaisin! Matkan varrella äitikin ehtii huomata, että tyhjä koti ei oikeastaan tunnukaan kodilta. Olisiko isällä ratkaisu pulmaan? Tiina Nopolan kirjoittama kuvakirja on hykerryttävää luettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Mervi Lindmanin yksityiskohtainen, värikäs kuvitus sopii tarinaan täydellisesti.  

Rambo

Rambo

11.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
”Parhaiten äidin masennuksen havaitsin, kun astuin jonkun oman ikäiseni kotiin, jonka vaatekaapeista löytyi parillisia sukkia ja jääkaapissa oli syömäkelpoista ruokaa. Vähitellen olin alkanut vältellä sellaista elämää viettävien seuraa, sillä ne kaverisuhteet eivät koskaan onnistuneet kovin hyvin.” Yläkouluikäinen Rambo on tottunut huolehtimaan itsestään – masentuneen äitinsä kanssa asuva poika on joutunut opettelemaan, miten selviydytään. Rambolla on herkästi tulistuva luonne, omalaatuinen huumorintaju, ainainen nälkä ja uskomaton mielikuvitus. Kesälomalla Rambo pääsee äitinsä miesystävän vanhempien kesämökille. Paikka tuntuu lähinnä paratiisilta: normaali päivärytmi, säännölliset ruoka-ajat ja hyväsydäminen isäntäväki ovat jotain, mihin Rambo ei ole tottunut. Kesäloman ihana rauha kuitenkin rikkoutuu, kun mökille saapuu myös äksy ja hankala Liina. Tytöllä on näennäisesti kaikki kunnossa, mutta kesän edetessä herää kysymys: onko Liina sittenkään yhtään onnellisempi kuin Rambo? Erinomaisesti kirjoitettu teos käsittelee masennusta, yksinäisyyttä ja ulkopuolelle jäämistä herkän humoristisella otteella. Rambo antaa äänen heille, jotka harvoin saavat ääntään kuuluville.  

Radio Popov

Radio Popov

6.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Kolmasluokkalainen Alfred on unohdettu. Äitiään hän ei muista koskaan nähneensä, ja isä puolestaan käy pitkillä työmatkoilla, jolloin Alfred jää yksin kotiin ilman ruokaa tai rahaa. Alfred tutustuu omenatarhuri Amanda Lehtimajaan, joka kuuluu herkkäkorvaisiin: hän pystyy kuulemaan unohdettujen lasten huokaukset. Amandan luota Alfred löytää vanhan radiolähettimen, ja alkaa pitää öisiä lähetyksiä muille unohdetuille lapsille. Seuraa seikkailu, jonka jälkeen mikään ei ole enää ennallaan. Anja Portinin kirjoittama ja Miila Westinin kuvittama Radio Popov on koskettava, sujuvasti etenevä tarina, joka avaa näkymän yksinäisten lasten maailmaan. Kirja on täynnä yllätyksiä, vauhdikkaita juonenkäänteitä ja kiehtovia henkilöhahmoja. Ennen kaikkea teos kertoo toivosta – ja ystävyydestä.    

Kaikilla mausteilla

Kaikilla mausteilla

2.11.2020 | Jaa täky | Teostiedot
”Mä olen tavannut tällaisia naisia ennenkin. Sitä tyyppiä, joiden ilme muuttuu happamaksi, kun ne kuulee että Babygirl on mun tytär, mutta jotka olisi myötätuntoisempia, jos mun ihonväri olisi vaaleampi.” Emoni Santiagolla on elämässä monta roolia: hän on high school -opiskelija, pikaruokalan työntekijä, ystävä, perheenjäsen – ja pienen tytön yksinhuoltajaäiti. Luokkatovereilla on suuria suunnitelmia tulevaisuudelle, mutta Emonin vaihtoehdot ovat rajatut. Emonin suurin intohimo on kokkaus, ja keittiössä hän voikin olla täysin oma itsensä ja päästää irti murheistaan. Kun koulussa alkaa ruoanlaittokurssi, Emoni päättää osallistua siitä huolimatta, ettei hänellä ole varaa kurssiin sisältyvään opintomatkaan. Lähipiirinsä tuen ja kannustuksen myötä Emoni huomaa, että häntä ei sittenkään ole kahlittu vain yhteen vaihtoehtoon. Kun uskaltaa päästää pelosta irti, on kaikki mahdollista. Elizabeth Acevedon romaani on lämmin kertomus unelmista, vastoinkäymisten voittamisesta, perheestä ja omasta identiteetistä. Herkullisten ruokakuvausten lisäksi kirja tarjoaa lohdullisen toivon säikeen kaikille, jotka tuntevat kadottaneensa mahdollisuudet: koko maailma on sinulle avoin. ”Mä olen seuraillut eräänlaista karttaa tietämättä täysin, mihin se johtaa, mutta nyt mä tiedän, että olen matkan varrella kerännyt työkaluja, jotka auttaa mua selviytymään perillä. Mulla ei ole vastauksia kaikkiin eteen tuleviin kysymyksiin, mutta mä näen vihdoinkin vilauksen siitä, mihin mä, Emoni Santiago, olen matkalla.”  

Mortina

Mortina

30.10.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Zombityttö Mortina asuu Villa Tuonelassa yhdessä Tuoni-tätinsä ja albiinovinttikoira Kaihon kanssa. Elämä suuren puutarhan ympäröimässä hienossa talossa on mukavaa, mutta yksinäistä. Mortina toivoo yli kaiken ystävystyvänsä kylän lasten kanssa, mutta Tuoni-täti on kieltänyt sen ehdottomasti: kukaan ei saa tietää, että kylän laidalla asuu zombeja. Halloweenin lähestyessä Mortina huomaa kuitenkin tilaisuutensa koittaneen. Kun kaikki kylän lapset ovat naamioituneet hirviöiksi, ei kukaan varmasti kiinnitä huomiota pieneen zombityttöön… Vai kiinnittääkö? Italialaisen kuvittaja-kirjailija Barbara Cantinin Mortina on hilpeänkauhistuttavan sarjan ensimmäinen osa. Yksityiskohtainen, kiehtova kuvitus sopii huumorintäyteiseen tarinaan täydellisesti!    

Amiraali

Amiraali

26.10.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Amiraali kertoo pienellä paikkakunnalla asuvasta 17-vuotiaasta Niilosta, jolle yhteiskunnan tarjoama miehen rooli tuntuu liian ahtaalta ja rajoittavalta. Niilolla on skeittiharrastus ja parransänki, mutta myös kajaalia silmissään ja herkkyyttä sydämessään. Aikuisuuden häämöttäessä yhteen lokeroon asettuminen alkaa tuntua yhtä vieraammalta ja vaikeammalta. Onneksi Niilolla on ihmisiä, joiden tuella hän pääsee murtautumaan kotelostaan, ja voi viimein olla oma itsensä kaikessa loistossaan. ”Tällainen mä olen aina ollut. Tällainen lapsenlapsi, lapsi, sukulainen, ystävä, kaveri, naapuri. Jonkun mielestä ehkä outo ilmestys. Mutta entä sitten. Mä olen totta riippumatta siitä, mitä muut musta sanovat.” Mila Teräksen herkällä ja kauniilla kielellä kirjoittama romaani on hieno teos liukenevista sukupuolirajoista. Voimakas tarina kertoo itsensä löytämisestä, oman identiteetin hyväksymisestä ja uskalluksesta näyttää sisimpänsä koko maailmalle. ”Voi jäädä piiloon, kotelon sisään, voi puristaa kätensä nyrkkiin. Tai sitten voi avata itsensä maailmalle, kurottaa kohti, yrittää hipaista.”  

Fretti Mercury etsii onnea

Fretti Mercury etsii onnea

23.10.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Fretti Mercury on onneton. Mikään ei oikein huvita - Fretti ei jaksa soittaa edes huuliharppua! Apea Fretti lähtee ystävänsä Jänis Virtasen kanssa etsimään onnea maailmalta. Voisiko se löytyä lammen rannalta, tai kenties niityltä? Piileskeleekö onni metrolaiturilla? Toisinaan onni löytyy lähempää, kuin arvaatkaan... Matkallaan ystävykset kohtaavat riemastuttavia hahmoja, kuten pikkuisen Kirva Babitzinin, eläinmaailman laulajatähti Karitsa Mattilan ja Australiasta Suomeen muuttaneen Vompatti Smithin. Miika Nousiaisen kirjoittama ja Sanna-Mari Pirkolan kuvittama tarina on samanaikaisesti hulvattoman hauska ja lämmin kertomus siitä, miten onni on meissä jokaisessa.  

Lukitut

Lukitut

21.10.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Salla Simukan kirjoittama Lukitut kertoo maailmasta, jossa nuoret joutuvat vankilaan rikoksista, jotka heidän on päätelty tulevaisuudessa tekevän. Hätkähdyttävä ja varsin mukaansatempaava teksti etenee viiden vangitun nuoren: Johanneksen, Vegan, Kaspianin, Meean ja Oliverin näkökulmasta. Vankilasta he voivat vapautua vain, jos arvaavat oikein oman tulevan rikoksensa ja osoittavat katuvansa sitä. Tarinan edetessä lukija tutustuu nuoriin yhä paremmin, kun heidän kipukohtansa ja menneisyyden haasteensa alkavat paljastua. Mutta keksivätkö nuoret keinon päästä vapaiksi? Kumpi lopulta on arvokkaampaa - vapaus vai ihmishenki? "Meidät noudettiin keskellä kirkasta päivää, kohteliaasti ja rauhallisesti. Ei varmasti ollut tarkoitus, että kukaan kuolisi. Ei varmasti ollut tarkoitus, että kaikki menisi sellaiseksi kuin meni. Tämä on meidän tarinamme. Nämä ovat meidän äänemme.”  

Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy

Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy

10.8.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Monissa perheissä eletään tällä hetkellä aika jännissä tunnelmissa, kun koulujen alku on edessä ihan näinä päivinä. Nora Lehtisen ja Anne Muhosen sympaattisessa ja lämminhenkisessä selkokirjassa Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy ollaan samoissa tunnelmissa. Jännitys on käsin kosketeltavaa, kun on niin monta uutta ja muistettavaa asiaa. Mutta vaikka välillä jännittää kovastikin, on syksyssä ja koulussa paljon iloa ja seikkailua. Kirjassa on kolme tarinaa ja vuorovaikutuksellisen tekstin kysymysten avulla voi pohtia niin omia kokemuksia ja tunteita kuin luettua tekstiäkin.

Syitä itkeä julkisesti

Syitä itkeä julkisesti

6.8.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Muutto toiselle paikkakunnalle muuttaa usein elämän täysin. Niin käy myös Amelielle, tavattoman lahjakkaalle ja esiintymiskammoiselle muusikonalulle. Juuri kun Amelie on alkanut päästä sinuiksi uuden koulun kanssa ja saanut kavereitakin, tulee hänen polulleen uskomattoman puoleensavetävä hurmuri Reese, eikä mikään ole enää entisellään. Mutta onko se rakkautta, jos se saa itkemään usein, satuttaa ja lopulta myrkyttää ihan kaiken? Holly Bournen Syitä itkeä julkisesti on tärkeä ja ahmittava annos myrkyllisestä rakkaudesta.

Peppe on ihana

Peppe on ihana

3.8.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Voi mitä kaikkea ihanaa Peppellä onkaan, on suuret silmät, monta varvasta, taitavat sormet, haistava nenä ja kaksi terävää hammasta. Mitä niillä ja kaikella muulla ihanalla voikaan tehdä? Mervi Lindmanin kertakaikkisen ihastuttava Peppe on ihana.

Armonvuosi

Armonvuosi

30.7.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Kaikilla tytöillä on edessään armonvuosi, aika jona nuoret naiset karkotetaan erämaahan puhdistautumaan taikavoimista. Vuoden aikana tytöt tulevat saalistetuiksi, kuolevat tai selviytyvät ja palaavat taiasta vapaana joko vaimoksi tai eritasoisiin töihin. Nyt on Tierneyn aika lähteä tuolle vaietulle karkotukselle, mutta jo lähtötilanne menee aivan eri tavalla kuin tyttö olisi halunnut. Jos ei tunnu yhtään maagiselta, voiko silti tulla taikavoimia? Mitä kertoo joka puolella pilkistävä punainen kukka, entä tyttö Tierneyn unissa? Ja miten ihmeessä voi selvitä, kun vaara vaanii erämaan, saalistajien ja jopa kohtalotovereidenkin muodossa? Kim Liggettin synkkä ja jännittävä dystopia Armonvuosi.

Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta

Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta

27.7.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Kikattava Kakkiainen ja Setä Simarusina nikkaroivat kartanon portaita, mutta sitten naulat loppuvat kesken kaiken. Kakkiainen lähtee etsimään lisää nauloja, mutta törmääkin matkallaan kinastelevaan neiti Siiliin ja City-Kaniin. Siili haluaa kokeilla City-Kanin pulkkaa, joka ei itse asiassa ole mikään pulkka, vaan upea skeittilauta. Kun City-Kani selittää, mitä laudalla tehdään, haluavat Siili ja Kakkiainen tietenkin nähdä laudalla huristelun. Kun mikään mäki ei tunnu kelpaavan City-Kanille, päättää Kakkiainen rakentaa sopivan. Näyttääkö City-Kani vihdoin skeittaamisen mallia, vai onko esteenä jokin ihan muu kuin epäsopiva mäki? Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta -kirjan tekijätiimiin kuuluvat Anttu Harlin, Joonas Utti, Janne Korsumäki, Paula Mela, Tuire Harjola ja Johanna Lumme.

Tosi raskas reissu

Tosi raskas reissu

9.7.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Koulun priimuksen titteli on liki pitäen hallussa, edessä loistava tulevaisuus Brownin yliopistossa – ja nyt kaikki on romahtamassa. Täydellisyyteen pyrkivä Veronica saa melkein halvauksen, kun koulun vessassa muoviseen tikkuun ilmestyy kaksi viivaa. Tilannetta todistaa kaiken lisäksi entinen paras kaveri, koulun outolintu Bailey. Vanhemmille ei uskalla kertoa, sillä he pakottavat naimisiin ja pitämään lapsen. Kaiken lisäksi osavaltiossa abortti on laiton, mutta abortti on saatava ja pian. Miten ihmeessä se onnistuu, kun lähin laillinen klinikka on kolmen osavaltion päässä? No, onneksi on Bailey, yllytyshullu kaveri, jonka isä sattuu asumaan samassa kaupungissa aborttiklinikan kanssa. Alkaa tapahtumien täyteinen reissu, jota sotkee kaiken lisäksi vielä se kondomit neulalla rei'ittänyt poikaystävä. Jenni Hendriksin ja Ted Caplanin vauhdikas ja seko roadtrip Tosi raskas reissu.

Tuhannenkymmentä perhosta

Tuhannenkymmentä perhosta

6.7.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää Eino Leinon ja runon ja suven päivää! Mari Mörön ja Mirkka Eskosen Tuhannenkymmentä perhosta -runokokoelma sisältää Mari Mörön jo aiemmin ilmestyneitä ja uusia runoja. Hyväntuulisissa, hauskoissa, tuumailevissa, rytmikkäissä ja villeissä runoissa aiheina ovat mm. kauniit kukat, hyönteiset, eläimet ja nukkumaanmeno.

Sivut