Klara-palkinto 2024 Päivi Lukkarilalle

Sivupiiri
18.3.2024

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Vuonna 2024 ensimmäistä kertaa jaettavan lasten ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klaran on voittanut Päivi Lukkarila teoksellaan Kuinka saavutetaan zanshin (Nokkahiiri-kustannus, 2023). Kirjan on kuvittanut Oona Liukkonen. Kirja käsittelee koulukiusaamista, murrosikää ja isättömyyttä nuoren näkökulmasta, raikkaalla tavalla ja huumoria unohtamatta.
 
Palkinnon saajan valitsi viiden ehdokkaan joukosta valtakunnallisista kirjastojen asiantuntijaverkostoista, Lanu-neuvostosta ja BU-gruppenista koottu palkintoraati, johon kuuluvat Meri Markus (raadin puheenjohtaja), Päivi Joentausta, Viivi Kilpeläinen, Mari Karvonen, Heidi Jägerskiöld sekä selkokielen asiantuntija Riikka Törnroos.
 
Lukijoiden Klara-suosikkiäänestyksen voitti Marja-Leena Tiaisen teos Gangsterin poika (Avain, 2023).
 
Vuoden 2024 lasten ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klara jaettiin Kirjaston päivänä 19.3.2024 Porvoon kirjastossa. Klara-palkinto on Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän jakama tunnustus monipuolisesti ansiokkaasta suomen- tai ruotsinkielisestä lasten tai nuorten selkokirjasta. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.
 

Lisätietoa: Klara-palkinto

---

Henriika Tulivirta / Sivupiiri