Klara -selkokirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2024 julkistettu

Sivupiiri
15.2.2024

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Lasten- ja nuorten selkokirjallisuuspalkinto Klaran ehdokasteokset on julkistettu. Ensimmäistä kertaa vuonna 2024 jaettavan palkinnon ehdokkaat valittiin vuosina 2022-2023 ilmestyneistä kotimaisista selkokirjoista. 

Ehdokasteosten valinnasta vastasi valtakunnallisista kirjastojen asiantuntijaverkostoista, Lanu-neuvostosta ja BU-gruppenista koottu palkintoraati yhdessä selkokirjallisuuden asiantuntijan kanssa. Palkintoraatiin kuuluvat raadin puheenjohtaja Meri Markus sekä Päivi Joentausta, Viivi Kilpeläinen, Mari Karvonen, Heidi Jägerskiöld ja Riikka Törnroos.

Ehdokkaat vuonna 2024 ovat:

Magdalena Hai, selkomukautus Riikka Tuohimetsä: Kuolleiden kirja (Avain)

Tuomas Kilpi: Inka (Oppian)

Nora Lehtinen: Ainon ja Matiaksen talvipuuhat (Pieni Karhu)

Päivi Lukkarila: Kuinka saavutetaan zanshin (Nokkahiiri)

Marja-Leena Tiainen: Gangsterin poika (Avain)

 

Palkinto myönnetään monipuolisesti ansiokkaalle lasten tai nuorten selkokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta selkokirjallisuuteen. Palkinnon tavoitteena on edistää lasten ja nuorten selkokirjallisuutta, muistuttaa sen koko ajan kasvavasta tarpeesta sekä nostaa esille kirjastojen tekemää lukemisenedistämistyötä. 

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee palkintoraati. Palkinnon rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö osana Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävää. Ehdokasteoksien kesken järjestetään myös lukijaäänestys raatilaisten kirjastoissa. Palkinnon voittaja julkistetaan kirjaston päivänä tiistaina 19. maaliskuuta Porvoon pääkirjastossa kaikille avoimessa palkitsemistilaisuudessa

 

Lisätietoja: Klara-palkinto

-----

Henriika Tulivirta / Sivupiiri