Lukuviikko 2024

Sivupiiri
26.3.2024

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Lukukeskuksen järjestämää lukuviikkoa vietetään 22.-28. huhtikuuta. Vuonna 2024 lukuviikon teemana on kohtaaminen, ja tarkoituksena on korostaa sitä, miten lukukokemusten myötä maailmat kohtaavat. Lukukokemusten avulla opimme uutta ja solidaarisuus, myötunto ja ymmärrys kasvavat. 

Ihmiset voivat kohdata fyysisen tilan lisäksi somessa tai kirjan sivuilla. Sivupiirin kirjahyllyistä löydät teoksia, joissa kuvataan erilaisia kohtaamisia:

Kuvakirjoja kohtaamisista

Lastenkirjoja kohtaamisista

Nuortenkirjoja kohtaamisista

Aikuisille suunnattuja kaunokirjoja kohtaamisista löydät Kirjasammosta.

Lukuviikko on vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, jota on juhlittu jo yli 40 vuotta. Perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977 ja varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997. Teemaviikko tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä. 

Lisätietoa:

Tietoa Lukuviikosta

Lukuviikko: Näin osallistut