Sarjoja 12+

Kirjahylly

20 kirjaa

17.2.2022
|Kaikki kirjahyllyt

Percy Jackson -sarjat: Fantasiasarja, joka ammentaa kreikkalaisesta mytologiasta. 3 erillistä 5-osaista sarjaa: Percy Jakson, Olympoksen sankarit ja Apollo.Nuoren Percyn elämä kääntyy päälaelleen, kun tämän matikanopettaja yrittää yllättäen tappaa hänet. Percylle paljastuu, että hän on Olympoksen jumalan puoliverinen jälkeläinen, ja joutuu pakenemaan mytologisia hirviöitä Puoliveristen leirille. Fantasia.

Eragon: Lohikäärmeitä ja eeppisiä fantasiataisteluita. Nuori Eragon löytää metsästysretkellä ison sinisen kiven, joka paljastuu myöhemmin lohikäärmeen munaksi! Lohikäärmeet ja lohikäärmeratsastajat ovat kuolleet pois vuosia sitten, lukuun ottamatta pahaa kuningas Galbatorixia. Samalla kun kuninkaan joukot ja kapinalliset ottavat mittaa toisistaan, ja kaikilla lajeilla on oma lehmänsä ojassa, niin kehen Eragon pystyy oikeasti luottamaan? Fantasia.

Artemis Fowl: Supernerokas rikollissuvun vesa, joka sekaantuu maan alla asuvan keijukansan asioihin. Fantasia.

Alex Rider: Teinipoika joutuu mukaan Britannian salaisen palvelun (MI6) sotkuihin, kun hän alkaa selvittämään setänsä kuolemaan liittyviä omituisuuksia. Jännitys.

Darren Shan: Koulupoika varastaa vampyyrilta, saattaa ystävänsä vaaraan ja joutuu tilanteen ratkaisemiseksi suostumaan vampyyrin oppipojaksi. Kauhu.

Varismiekka: Varisten kasvattama orpopoika, joka osaa kommunikoida lintujen kanssa. Kraa on 13-vuotias, asuu puumajassa ja kerää ruokansa roskiksista. Eräänä yönä hän sattuu paikalle todistamaan vankilapakoa, ja näkee yhdellä vangilla hämähäkkitatuoinnin, joka esiintyy myös hänen unissaan..Fantasia.

Nuori samurai: 1600-luvun Japaniin haaksirikkoutunut englantilainen poika päätyy opiskelemaan ensimmäiseksi muukalaistaustaiseksi samuraiksi. Jännitys.

Punainen kuningatar: Maailmassa elää kahdenlaisia ihmisiä, punaverisiä ja hopeaverisiä. Hopeisilla on taianomaisia kykyjä, joten he hallitsevat punaisia. Yllättäen punaisten keskuudesta löytyy tyttö, jolla on verestään huolimatta oma, kuolettava voimansa. Fantasia.

Rebekka: Rebekan perhe muuttaa ennen yläkoulun alkua uuteen pikkukaupunkiin. Kepeää ja iloista teinielämää, teinien chick lit.

Kätkö: Geokätköilyä harrastavat nuoret törmäävät rikolliseen toimintaan. Hieman kuin Geoetsivät-sarja, mutta suunnattu vanhemmille. Jännitys.

Varjo ja riipus: Lapsuudestaan asti erottamattomat orpolapset Alina ja Mal joutuvat erilleen, kun heidän Sysikuilun vaaroja uhmatessaan käy ilmi, että Alinalla on grishojen salaisia kykyjä. Grishojen pahamaineinen johtaja Varjo vie tytön mukanaan valtakunnan pääkaupunkiin, jossa nuori joutuu keskelle poliittisia kiemuroita ja opettelee hallitsemaan harvinaista kykyään. Koko kansakunnan toivo Sysikuilun hirviöiden tuhoamisesta laskeutuu Alinan harteille, mutta onko hänestä täyttämään odotukset? Ja mitä salaisuuksia menneisyyden varjot kätkevätkään sisälleen? Fantasia.

The Ghost Network: Hakkerointipiloja harrastavat pojat lähetetään rangaistukseksi eristyksissä sijaitsevaan, huipputeknologiaa opettavaan erityiskouluun. Koulu kuulostaa liian hyvältä todeksi, ja nuoret löytävätkin itsensä keskeltä salaisuuksien vyyhtiä, josta löytyy yhtäläisyyksiä heidän omiin menneisyyksiinsä. Jännitys/Scifi.