Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alex Rider & Stormbreaker

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Alex Rider tulee kulkemaan kirjastossa varmasti entistä vilkkaammin, koska kirjoista on tekeillä elokuva.

Ovikello soi kolmelta yöllä, ja Alex Rider - lähes tavallinen englantilainen koulupoika - saa suruviestin: hänen setänsä on kuollut auto-onnettomuudessa. Setä oli ollut pankkiiri, paljon poissa kotoa tärkeillä matkoilla ja äärimmäisen tarkka kaikissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Miten hän on voinut unohtaa kiinnittää turvavyönsä?

Hautajaisten jälkeen asiat saavat nopeasti uuden käänteen. Alex noudetaan pankkiin, jossa setä on työskennellyt, mutta vastassa onkin M16, Englannin salainen palvelu ja piinkova joukko agentteja. Heillä on Alexille tehtävä, jonka onnistumismahdollisuudet ovat häviävän pienet. Tosin sitä ei Alexille kerrota.

Setä on saanut surmansa tutkiessaan Herod Saylea, englantilaista upporikasta hyväntekijää, joka on luvannut lahjoittaa kaikille Britannian kouluille supertehokkaat ja täysin uudenlaiset tietokoneet. M16 epäilee Saylen suunnittelevan jotain katalaa, mutta todisteita ei ole. Alex naamioidaan 14-vuotiaaksi tietokonenörtiksi, joka ”voittaa” matkan Saylen tehtaaseen testaamaan uutta tietokonetta. Samalla hänen on ongittava esiin tietoja, joiden avulla hyväntekijän todelliset juonet pystyttäisiin paljastamaan. Aikaa on vain muutamia päiviä.

Äärimmäisen rankan koulutusjakson jälkeen Alex lähetään suorittamaan tehtäväänsä, jossa kukaan ei voi häntä auttaa. Nokkeluus, hyvä fyysinen kunto, taistelukoulutus ja puhdas onni ovat Alexin valtit taistelussa, joka vääjäämättä kulkee kohti hirvittävää katastrofia.

Horowitchin romaanit ovat todella jännittävää ja väkivaltaista actionia, jota ei alakoululaisille voi suositella. Kyynisyys ja julmuus ovat vallalla olevat tunteet, eikä kuolonuhreilta vältytä. Kirjasarjaa voi tyrkyttää viihdelukemiseksi kovapintaisille lukijoille, jotka nauttivat tarkasti kuvatuista teknisistä yksityiskohdista, autojen hevosvoimista ja bondmaisista keksinnöistä, jotka on sovellettu teini-ikäsille sopivaksi. Metallia sulattava finnivoide oli oma ehdoton suosikkini.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

Orpo 14-vuotias Alex RiderTM menettää myös setänsä auto-onnettomuudessa - ja joutuu suoraan koulunpenkiltä Britannian salaisen palvelun leipiin. Lyhyt mutta rankka koulutus muuttaa teinipojan hetkessä kovaksikeitetyksi supervakoojaksi, ainakin toimeksiantajien mielestä. Multimiljonääri Harod Saylen tuotantolaitoksilla Alex joutuu sitten testaamaan oppejaan tositilanteissa, sillä MI6 epäilee teollisuuspohatan anteliaisiin tietokonelahjoituksiin liittyvän jotakin huippuvaarallista ja lähettää nuoren agenttinsa ottamaan asioista selvää. Ja aika käy tuskallisen vähiin, sen Alex tulee huomaamaan haparoidessaan maanalaisen kuilun pimeydestä maanpinnalle - vain päätyäkseen uhkaavasti lähestyvän maasturin maalitauluksi...

Anthony Horowitzin palkitun nuortensarjan ensimmäinen osa.

(Karisto)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

206

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

226

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä