Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuori samurai. Soturin tie

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Mitä lukea, kun Potterit on luettu, manga ja Japani kiinnostaa eikä taistelut pelota?

Eletään elokuuta vuonna 1611. Laiva haaksirikkoutuu myrskyssä jossain Japanin edustalla. Englantilaispoika Jack Fletcher pelastuu ja huomaa olevansa japanilaisen perheen luona. Maa, kieli ja kulttuuri tuntuvat todella oudoilta. Miten saada itsensä ymmärretyksi ja ymmärtää itse muita ihmisiä? Jackilla on isältä saatu merikartta, joka on hyvin arvokas aikana, jolloin karttoja ei paljon ollut. Sen avulla Jack toivoo joskus pääsevänsä takaisin kotiin Englantiin.

Kotiinpääsyä odotellessa Jack lähetetään samuraimestari Matsumoton omistamaan samuraikouluun kahden muun nuoren kanssa. Koulunkäynti on rankkaa eivätkä kaikki hyväksy englantilaispoikaa seuraansa. Kirjailija itse harrastaa itämaisia taistelu- ja kamppailulajeja. Siksi ne on kirjassa kuvattu näyttävästi ja ammattitaidolla

Jackin elämää seuratessa voi miettiä, millaista elämä on täysin vieraassa kieli- ja kulttuuriympäristössä. Kirja saa selvästi myös jatko-osia.

(wilhelmiina / Sivupiiri)

- - -

Vuonna 1611 Japanin saariryhmästä liikkuu eurooppalaisten keskuudessa vain villejä huhuja. 12-vuotias Jack Fletcher ja hänen isänsä matkaavat purjelaiva Alexandrian kannella kohti suurta tuntematonta, kun alus haaksirikkoutuu hurjan myrskyn jälkeen. Huppupäisten ninjojen hyökkäys laivalle koituu Jackin isän ja muun miehistön kohtaloksi, mutta nuorukainen pelastuu kuin ihmeen kaupalla. Samuraimestari Masamoto Takeshi ottaa Jackin yllättäen suojiinsa, mutta pojan koettelemukset vieraalla maaperällä ovat vasta alussa. Jack aloittaa vaativan opintien miekan mestariksi, vaikka uusi samuraioppilas joutuu taistelemaan myös muiden oppilaiden ennakkoluuloja vastaan. Soturin tien ei tule ollakaan helppo, sillä jokainen vastoinkäyminen lujittaa pojan taitoja ja ymmärrystä. Ennen pitkää Jack kohtaa myös isänsä surmaajan. Näillä näkymin kolmiosaiseksi laajeneva Nuori samurai johdattaa lukijan vauhdikkaalla mutta viisaalla tavalla itämaisten kamppailulajien ja japanilaisen kulttuurin pariin - taustalla vaikuttavaa filosofiaa unohtamatta. Englantilaisen Chris Bradfordin luja asiantuntemus näkyy ensimmäisestä miekanvilahduksesta aina jännittäviin taistelukohtauksiin saakka.

- - -

Nousevan auringon maahan haaksirikkoutunut Jack Fletcher pääsee samuraioppiin, mutta soturilta vaaditaan muutakin kuin raakaa voimaa.

Elokuu 1611

12-vuotias Jack Fletcher ja hänen isänsä haaksirikkoutuvat hurjassa myrskyssä Japanin rannikolla.

Huppupäiset ninjat hyökkäävät laivalle, mutta nuorukainen pelastuu kuin ihmeen kaupalla.

Samuraimestari Masamoto Takeshi ottaa isänsä menettäneen Jackin suojiinsa, mutta pojan koettelemukset vieraalla maaperällä ovat vasta alussa.

Jack aloittaa vaativan opintien miekan mestariksi. Jokainen vastoinkäyminen kuitenkin lujittaa pojan taitoja ja ymmärrystä. Ennen pitkää Jack kohtaa myös miehen, joka surmasi hänen isänsä...

Nuori samurai: Soturin tie johdattaa lukijan vauhdikkaalla mutta viisaalla tavalla itämaisten kamppailulajien ja japanilaisen kulttuurin pariin – taustalla vaikuttavaa filosofiaa unohtamatta.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

300

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

S. 298-300: Sanasto - Seuraava osa Nuori samurai. Miekan tie

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä