Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Artemis Fowl

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Maapallomme kuoren alla elää tekniikaltaan superkehittynyt keijujen rinnakkaismaailma, josta vain harvat tietävät. Kuuluisan rikollissuvun nerokas viimeinen vesa tietää ja hän aikoo myös hyötyä tiedoistaan.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Monet psykiatrit ovat yrittäneet ottaa selvää Artemis Fowlista - huonolla menestyksellä. Ongelmaksi on aina muodostunut hänen älykkyytensä; Artemis on ihmelapsi, joka pystyy huiputtamaan ketä vain ja onkin valinnut elämänurakseen rikollisuuden. Ensimmäinen Artemis Fowl-kirja selvittää nuoren rikollisneron ensimmäisen, jo kuuluisaksi tulleen hankkeen vaiheet.

Artemis Fowlin kiikarissa on kulta-aarre. Tämän saadakseen Artemis nappaa panttivangikseen menninkäiskomisario Holly Shortin ja kääntää keijujen Wäen kirjan, joka sisältää ratkaisevia salaisuuksia maanalaisesta väestä. Maan alla asustavat peikot, keijut ja maahiset ajattelevat päihittävänsä mokoman pojanklopin ja tämän henkivartijan Butlerin helposti, mutta Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonta HAL huomaa pian olevansa pahassa pulassa hämmästyttävän nerokkaan Fowlin kanssa...

Jännittävä ja viihdyttävä juoni sekä loistavat henkilöhahmot ja muut otukset tekevät tästä kirjasta mahtavan lukuelämyksen. Erityisesti Mulch Diggums-niminen peikko erikoisine liikkumistapoineen on tutustumisen arvoinen kaveri. Muutenkin kirja ravistelee mielikuvia keijuista ja peikoista kiltteinä (?!) metsien asukkeina. Tässä kirjassa ne nimittäin ovat aivan toista maata!

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

Suurta kohua Harry Potterin jälkimainingeissa saanut teos, jossa pahansuopa rikollissuvun nuorin vesa koittaa keinoilla millä hyvänsä saada käsiinsä maan alla asustavien maahisten, keijujen ja peikkojen legendaarisen kulta-aarteen.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

292

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä