Kaunokirjoja, joissa vaelletaan syystä jos toisesta

Kirjahylly

8 kirjaa

14.4.2022
|Kaikki kirjahyllyt

Kevät voi tehdä levottomaksi ja herättää tarpeen vaihtaa maisemaa tai tuulettaa ajatuksia. Näissä romaaneissa vaelluksille on moninaisia motiiveja ja matka voi taittua kävelyn sijaan myös autolla, kalastusaluksella tai polkupyörällä.

Janne Nevala: Menton
Suomalaispariskunta viettää viivästynyttä häämatkaa pyöräillen Etelä-Ranskassa. Ylämäet ovat toivottoman hidasvauhtista kilvoittelua, alamäissä vauhti uhkaa kiihtyä hallitsemattomaksi.

Charlotte McConaghy: Viimeinen muuttolintu
Franny Stone puhuu itsensä mukaan kalastusaluksen kyytiin seuratakseen maailman viimeistä tiiraparvea Grönlannista Antarktikselle. Matkan edetessä Franny joutuu kohtaamaan sen, miksi hän lähti.

Siina Tiuraniemi: Jäämeri
Tragikoominen tarina hajoamassa olevan perheen matkasta maan ääreen ja avioliiton kipukohtiin.

Valeria Luiselli: Kadonneiden lasten arkisto
Isä, äiti, tyttö ja poika lähtevät New Yorkista automatkalle halki Amerikan. Teos dokumentoi sekä yhden perheen kriisiä että sitä, josta radiossa kerrotaan: uutisia tuhansista paperittomista pakolaislapsista, jotka pyrkivät Yhdysvaltain etelärajan yli maahan mutta jäävät yksin jumiin pidätyskeskuksiin tai eksyvät matkalla aavikolle.

Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen
Muinaisessa Brittanniassa Iäkäs pariskunta, Axl ja Beatrice, päättää lähteä etsimään pitkään kadoksissa ollutta poikaansa. Yrittäessään ratkaista arvoitusta he vaeltavat sumussa ja sateessa yli kukkuloiden ja kohtaavat palavia kyliä, eksyneitä sotureita ja miekkataisteluita. 

Matias Riikonen: Iltavahtimestarin kierrokset
Iltavahtimestarin kierrokset kirjaa ylös yölliset kohtaamiset ihmisten, eläinten ja ilmestysten kanssa. Teos asettuu häilyvien ja ei-olemassaolevien olentojen puolelle ja muistuttaa, että pilvimaisemat ovat olennainen osa unien kaupunkikuvaa.

Jesús Carrasco: Taivasalla
Teos johdattaa lukijan pölyiseen, jalkojen alla polttavaan maisemaan, jossa hyvyydellä on silti mahdollisuus toteutua.

Ilkka Hackman: Tähän aikaan huomenna
67-vuotias Arvo saa tietää sairastavansa parantumatonta lihasrappeumatautia. Sveitsissä toimii säätiö, joka avustaa vaikeasti sairaita ihmisiä armokuolemassa. Arvo lähtee Zürichiin ja ottaa mukaan tyttärensä Sannan. Viimeinen matka vie toiseen Euroopan-matkaan 46 vuotta aiemmin, kun Arvo oli nuori ja Eurooppa rockia, idealismia ja terrorismia.