Kirjabloggaajat: Vanhan kirjan päivä 9.4.2014

Kirjahylly

25 kirjaa

10.4.2014
|Kaikki kirjahyllyt

Suomalaisissa kirjablogeissa vietetään 9.4.2014 Vanhan kirjan päivää, jossa bloggaajat nostavat esille vanhoja kirjoja, joita ei enää myydyimpien listoilla näy. Samana päivänä vietetään myös Agricolan ja suomen kielen päivää sekä parhaillaan meneillään olevaa Lukuviikkoa.

Vanhan kirjan päivään osallistuvat kirjablogit on listattu Kirjasfääri-blogissa.

Myös Kirjasammon yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuoda esille vanhaa kirjallisuutta, niin sanottua pitkää häntää. Tätä on toteutettu kuvailemalla Suomessa ilmestynyt aikuisten kaunokirjallisuus järjestelmällisesti aina 1950-luvulle asti. Tätäkin vanhemmasta kirjallisuudesta Kirjasammosta löytyy viitetiedot ja jonkin verran sisällönkuvailua, varsinkin jos teos on myöhemmin julkaistu uudelleen. Myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden tietoja lisätään tietokantaan jatkuvasti. Tarjoamme siis sivuillamme kattavan katsauksen sellaiseenkin kirjallisuuteen, joka on olemassa enää vain kirjastojen varastoissa ja antikvariaateissa.

Tästä kirjahyllystä löytyvät kirjabloggaajien Vanhan kirjan päivänä esittelemät kaunokirjalliset teokset ja kantta klikkaamalla pääset katsomaan kirjojen teostietoja Kirjasammossa.

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

(p.s. Kirjasfäärin esittelemä Diana Wynne Jonesin Liikkuva linna puuttuu, koska käyttöliittymässä ilmeisesti olevan bugin takia sen tietoja ei nyt saa esille, vaikka teos löytyy tietokannastamme)